reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

ja się ostatnio dowiedziałam że już po 5 m cu nie trzeba specjalnie odbijać, Ignaś zasypia przy butli i nic a nic nie ulewa, ale na noc dodaje mu kleik ryzowy do mleka.Ja na chrzest miałam przygotowane 2 wersje, w tym piekny komplet robiony na szydełku ale okazał się za duzy:(
Kilka dni temu udało mi się zrobić śliczne zdjęcie mojego szczesliwego synka i zadowolonego tatusia oto efekt:
aha na stawanie wg mnie jest jeszcze za wcześnie, ja bym chciaął żeby mały raczkował najpierw
ale Twój niuniek ma długie włosy, normalnie szok :shocked2::szok::-D
jeśli chodzi o kolejność nabywanych umiejętności to nie do końca to od nas zależy,:sorry2: ktoś już na tym forum, nie pamiętam kto, mówił że w ogóle nie raczkował tylko od razu zaczął chodzić. :tak:

reklama
hehe
Jak się urodził to dopier był kudłaty:-)
a teraz zastanawiamy się czy mu tego irokeza przez środek głowy nie obciać,ale wszystkie babcie i ciotki krzyczą że do roczku nie wolno
Co Wy na to??

Dzień Dobry,

Z tym obcinaniem włosów to też słyszałam, że się nie obcina, ale jak dzieciątko ma długie włoski, to co ma się męczyć?
Ja bym obcięła, żeby w oczy nie wchodziły.

Miloku gratulacje dla Tristanka i dla Ciebie:tak:. Ja nie mogę nauczyć mojego samodzielnego usypiania, zostaje mi wózek, albo cycuś:sorry2:.

Po tej wyprawie nad morze Piotruś jest kompletnie rozbity, nie rozumie dlaczego było tyle osób chętnych do noszenia jego dupki:baffled:, a tu nagle został sam z mamą, która na dodatek nie chce nosić na rączkach:no:.

u mnie było to samo, kiedy przyjechała rodzinka
ale po kilku dniach znów się bawił sam
Ignac juz wie ze tatus jest od noszenia(zwłaszcz na barana) i kiedy wraca z pracy to od razu sie cieszy na jego widok i strasznie macha rekami i nogami:-)
wczoraj tata pierwszy raz usypiał małego i poszło mu znakomicie, choc trwało dłuzej;-)

hehehe dzis mamy rocznice slubu;-) cały miesiac

Dzień dobry!:tak:
Soppana gratulacje.

Ja dzisiaj ide zaszaleć do fryzjera. Znowu pogoda pod burkiem (u nas tak się mówi):-)

W domu zimno i córcia budzi się z zimnymi rączkami. Muszę ją cieplej ubierać bo się rozkopuje spod kołderki .

Dziewczyny czy wy codziennie myjecie główkę dzieciom bo ja raczej nie.

No ja mojego kudłacza musze, bo jak nie to ma pełno kołtunów i robi mu mu się ciemieniucha
Ale jak maleństwo ma fryz ala kojak to nie trzeba, jak ma taki tam meszek to wystarczy co trzeci dzień

Wiatam:-) u nas nie pada i jest 13 stopni:-( bardzo zimno jest w mieszkaniu:-( kurcze mam podzielniki na kaloryferach, a oni nie grzeją:wściekła/y: pewnie czekają do 1 października bo wtedy oficjanie rozpoczyna się sezon grzewczy.

rozstałam się z Mutsy:-( tzn z nosidełkiem i gondolką:tak: opierniczyłam na allegro za niezłą kase:tak: wczoraj o godZinie 20 wystawiłam gondole a za godzine była już sprzedana:-D chyba kolor chodliwy:tak:

hehe
Jak się urodził to dopier był kudłaty:-)
a teraz zastanawiamy się czy mu tego irokeza przez środek głowy nie obciać,ale wszystkie babcie i ciotki krzyczą że do roczku nie wolno
Co Wy na to??
też słyszałm że nie wolno do roczku:tak: malaga obcięła grzywkę Piotrusiowi i jakoś nic się nie stało:tak:

hehehe dzis mamy rocznice slubu;-) cały miesiac
O to gratulacje:-)

Zobaczymy może isę skusimy, bo grzywa już do oczu sięga
U nas szaro buro znów, a ja mam urzedowe sprawy do załatwienia, mały spi i chetnie bym się położyła koło niego

reklama
Ja sobie mogę włłąćzyć kiedy chcę ogrzewanie,ale zrobie tego bo my mamy na gaz i potem rachunek bedzie kosmiczny Mamy termometry w mieszkaniu ijak spada poniżej 20 to włączam wentylatorki

Do góry