reklama
malaga
Fanka BB :)
My mamy tylko "legitymację ubezpieczeniową dla rodziny pracownika"chciałam się spytać dziewczyn, u których w przychodniach trzeba rejestrować się kartą NFZ, czy wyrobiłyście już dla dzieci ta karte
A
Agutek
Gość
Agutku a przy sukience nie było czapeczki, zwykle są w komplecie
taką sukienusię będzie miała moja córcia. Kupiła ją moja siostrunia w Poznaniu i dała o dziwo niecałe 6 dych
ma tylko jeden szkopuł mianowicie zamek z tyłu ale pod spód założę jej body bo ma być zimno w sobotę
jeśli chodzi o smoczki to my mamy 5
2 Aventu (z lateksu) od 0-3m i od 3-6m,
1 Nuka (silikonowy profilowany)
2 Canpol Babies (silikonowy okrągły i lateksowy okrągły)
używamy (głównie jako zabawkę ) tylko ten ostatni
Justine mam w komplecie czapkę ale jest za mała niestety :sick:
U nas też funkcjonuje legitymacja ubezpieczeniowa.
debiutantka
Marcówka 2007
Witajcie w ten paskudny dizen
Roksi23 ja mam kartę chipową, załatwiał to mój mąż i potrzebny był PESEL dziecka i zaświadczenie z pracy.
Tu jest info ze strony śląskiego NFZ:
Dokumenty niezbędne do uzyskania karty:
madzkim bo te kary są tylko na śląsku
Roksi23 ja mam kartę chipową, załatwiał to mój mąż i potrzebny był PESEL dziecka i zaświadczenie z pracy.
Tu jest info ze strony śląskiego NFZ:
Dokumenty niezbędne do uzyskania karty:
- Wniosek o wydanie karty.
Formularz Wniosku można pobrać z naszej strony internetowej www.nfz-katowice.pl (Wiadomości -> Druki do pobrania -> Wniosek o wydanie kuz/zmianę danych) lub otrzymać w Sekcji Obsługi Ubezpieczonych. - Dokument tożsamości.
- Dokument (lub dokumenty) potwierdzający ubezpieczenie zdrowotne zgodny z art. 240 ustawy z dnia 27.08.2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych.
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Cześć lasencje ;-).
U nas dzisiaj lepsza trochę pogoda i byliśmy na spacerku. Wózek super się prowadzi i ma dobrą amortyzację. Poza tym ma bardzo wygodną regulację położenia oparcia.
Jutro wybieram się na spotkanie z szefem (znowu). I został mi w sumie jeszcze tydzień urlopu, a potem do pracy. Trochę się cieszę, a trochę nie ;-).
Ja nie mam dla małego legitymacji ubezpieczeniowej. Jakoś nie była nigdy potrzebna :-). Ale mamy legitymację rodzinną, więc pewnie wystarczy go tylko dopisać.
Czy Wasze dzieci są żółte od zupek? Bo moje tak .
U nas dzisiaj lepsza trochę pogoda i byliśmy na spacerku. Wózek super się prowadzi i ma dobrą amortyzację. Poza tym ma bardzo wygodną regulację położenia oparcia.
Jutro wybieram się na spotkanie z szefem (znowu). I został mi w sumie jeszcze tydzień urlopu, a potem do pracy. Trochę się cieszę, a trochę nie ;-).
Ja nie mam dla małego legitymacji ubezpieczeniowej. Jakoś nie była nigdy potrzebna :-). Ale mamy legitymację rodzinną, więc pewnie wystarczy go tylko dopisać.
A
Agutek
Gość
Hmmm....nie wiem Ogólnie to moja ma troszkę ciemniejszą karnację więc odcień skóry jest delikatnie inny niż u większości dzieci. Wczoraj w sklepie położna walnęła do mojej córy: "ale mama cię karmi soczkami taką masz skórę!" ...odpowiedziałam jej "nie...ona ma taką karnację a soczki dostaje rzadko, bo odparza się jej pupa "
Wtedy spojrzała na mnie i dodała "faktycznie..pewnie po mamie"
My wróciłyśmy ze spacerku. Padam ze zmęczenia. Za jakieś 20 minut wróci wreszcie mąż z pracy i wtedy kąpiel młodej i spanko. Ja mam zamiar "Skazanego na śmierć" obejrzeć...tylko nie wiem czy nie zasnę do tego czasu
Oglądałyście wczoraj "Po prostu tańcz"?
A
Agutek
Gość
debiutantko spóźnione życzonka dla Mateuszka z okazji pół roczku!!!
:-):-):-):-):-):-)
malaga
Fanka BB :)
Dołączam do życzeń :-)debiutantko spóźnione życzonka dla Mateuszka z okazji pół roczku!!!
reklama
debiutantka
Marcówka 2007
Dziekujemy bardzo .
Jeju ale mnie ścięło to przez tę pogodę a takie mialam ambitne plany - prasowanie, zrobienie na jutro zupki dla Malego...
U Was też taka beznadziena pogoda?? Wzięlam sobie urlop na przyszły tydzień bo mąz wyjeżdża i nie wyrobiłabym się rano z zawożeniem Mateusza do moich Rodizców i chcieliśmy w czwartek, kiedy wróci wyjechać na kilka dni w góry ale jak będzie taka pogoda to sobie urlop w domu spędzę...
Jeju ale mnie ścięło to przez tę pogodę a takie mialam ambitne plany - prasowanie, zrobienie na jutro zupki dla Malego...
U Was też taka beznadziena pogoda?? Wzięlam sobie urlop na przyszły tydzień bo mąz wyjeżdża i nie wyrobiłabym się rano z zawożeniem Mateusza do moich Rodizców i chcieliśmy w czwartek, kiedy wróci wyjechać na kilka dni w góry ale jak będzie taka pogoda to sobie urlop w domu spędzę...