reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

hej!

kasia - faktycznie sentymentalne to i milutkie:-)

a ja nie słyszałam o żadnej karcie NFZ, wystarczy legitymacja, właśnie dziś się przyda bo skończyła się nam D3 i idziemy po receptę

reklama
Agutku a przy sukience nie było czapeczki, zwykle są w komplecie
th_PIC03636.jpg
taką sukienusię będzie miała moja córcia. :happy::happy:Kupiła ją moja siostrunia w Poznaniu i dała o dziwo niecałe 6 dych :szok:
ma tylko jeden szkopuł mianowicie zamek z tyłu ale pod spód założę jej body bo ma być zimno w sobotę :tak:
jeśli chodzi o smoczki to my mamy 5 :eek:
2 Aventu (z lateksu) od 0-3m i od 3-6m,
1 Nuka (silikonowy profilowany)
2 Canpol Babies (silikonowy okrągły i lateksowy okrągły)
używamy (głównie jako zabawkę :-D ) tylko ten ostatni :baffled:

Justine mam w komplecie czapkę ale jest za mała niestety :sick:

U nas też funkcjonuje legitymacja ubezpieczeniowa.

Witajcie w ten paskudny dizen :baffled:

madzkim bo te kary są tylko na śląsku:tak:

Roksi23 ja mam kartę chipową, załatwiał to mój mąż i potrzebny był PESEL dziecka i zaświadczenie z pracy.

Tu jest info ze strony śląskiego NFZ:

Dokumenty niezbędne do uzyskania karty:
  1. Wniosek o wydanie karty.
    Formularz Wniosku można pobrać z naszej strony internetowej www.nfz-katowice.pl (Wiadomości -> Druki do pobrania -> Wniosek o wydanie kuz/zmianę danych) lub otrzymać w Sekcji Obsługi Ubezpieczonych.
  2. Dokument tożsamości.
  3. Dokument (lub dokumenty) potwierdzający ubezpieczenie zdrowotne zgodny z art. 240 ustawy z dnia 27.08.2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych.
Narodowy Fundusz Zdrowia

Cześć lasencje ;-).

U nas dzisiaj lepsza trochę pogoda i byliśmy na spacerku. Wózek super się prowadzi i ma dobrą amortyzację. Poza tym ma bardzo wygodną regulację położenia oparcia.

Jutro wybieram się na spotkanie z szefem (znowu). I został mi w sumie jeszcze tydzień urlopu, a potem do pracy. Trochę się cieszę, a trochę nie ;-).

Ja nie mam dla małego legitymacji ubezpieczeniowej. Jakoś nie była nigdy potrzebna :-). Ale mamy legitymację rodzinną, więc pewnie wystarczy go tylko dopisać.

Czy Wasze dzieci są żółte od zupek? Bo moje tak :tak:.

Czy Wasze dzieci są żółte od zupek? Bo moje tak :tak:.

Hmmm....nie wiem :eek: Ogólnie to moja ma troszkę ciemniejszą karnację więc odcień skóry jest delikatnie inny niż u większości dzieci. Wczoraj w sklepie położna walnęła do mojej córy: "ale mama cię karmi soczkami taką masz skórę!" ...odpowiedziałam jej "nie...ona ma taką karnację a soczki dostaje rzadko, bo odparza się jej pupa :angry:"
Wtedy spojrzała na mnie i dodała "faktycznie..pewnie po mamie" :baffled:

My wróciłyśmy ze spacerku. Padam ze zmęczenia. Za jakieś 20 minut wróci wreszcie mąż z pracy i wtedy kąpiel młodej i spanko. Ja mam zamiar "Skazanego na śmierć" obejrzeć...tylko nie wiem czy nie zasnę do tego czasu :baffled:

Oglądałyście wczoraj "Po prostu tańcz"? :-D

reklama
Dziekujemy bardzo :).

Jeju ale mnie ścięło to przez tę pogodę a takie mialam ambitne plany - prasowanie, zrobienie na jutro zupki dla Malego...

U Was też taka beznadziena pogoda?? Wzięlam sobie urlop na przyszły tydzień bo mąz wyjeżdża i nie wyrobiłabym się rano z zawożeniem Mateusza do moich Rodizców i chcieliśmy w czwartek, kiedy wróci wyjechać na kilka dni w góry ale jak będzie taka pogoda to sobie urlop w domu spędzę...

Do góry