reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

A my mamy.... (muszę policzyć) ...4 psy, 2 szczeniaki (do oddania), 2 koty i 3 kociaki. W sumie 11 zwierzątek. :szok::-D Wiktoria je uwielbia, a one ją. Tak więc jak podrośnie to nie będzie musiała mnie męczyć, że chce psa albo kota. Chyba że wymyśli coś innego.

reklama
dzień dobry
a my dopiero wróciłysmy z akademii tej która organizuje pampers, poczułam sie jak dziecko i stwierdzilam ze dzieci maja przekichane, wklieje pózniej zdjecia, a jutro wybieram sie tam z m, bo jemu sie to tez przyda:-D:-p

wkleiłam dwie fotki, jutro jak pojade to zrobie sama więcej zdjęć to wam wkleje.
zabawa super była, położne i pozostali specjaliści tłumaczyli nam wszystko od kąpieli przez fazę snu, zabawę, raczkowanie, nauke chodzenia ( właziłam na taka kładkę ruchomą i kazali mi chodzić jakbym miała pamersa między nogami- czułam sie jakbym była na niezłym gazie), przez jedzenie na krześle i obsługę talerzy, kubków i sztućcy, pokazywali jak wchłaniaja pieluchy pampersa i rozmawialiśmy ze specjalistą od bobovity i bebiko w sprawie żywienia. Pokazywali nam co dziecko czuje jak sie je szarpie przy ubieraniu, jak mamusia sie sipeszy a dziecko nie chce piastki zrobić żeby założyć rękawek. Dostałam parę książeczek, gazet mamo to ja. Generalnie było fajnie, nawet nie myślałam, że dziecko pokonuje tyle trudności co dla nas dorosłych wydaje sie normalne. A najlepsze były ręce tatusia( jest zdjęcie na zamkniętym) to była symulacja nauki chodzenia, kiedy tatuś lub mamusia trzymają rękę dziecka cały czas w górze idą z nim, kurcze wiecie jak temu maluchowi drętwieją ręce:szok: ja wytrzymałam 2 minuty, a facet powiedział że należy do dziecka się schylić i trzymać dziecko tak aby miało rączki wyciagnięte do przodu bo wtedy mu wygodniej, zobaczymy jak te rady wyjdą w praniu.:-D

Kasiu to faktycznie pouczajace kurcze moze faktycznie dziecku dretwieje reka gdy tak ja ma wyciagnieta do gory dlatego moze dzieciaki nie lubia chodzic za reke

moze zadam dziwne pytanie ale gdzie wkleilas te zdjecia :-)

reklama
Kasiu to faktycznie pouczajace kurcze moze faktycznie dziecku dretwieje reka gdy tak ja ma wyciagnieta do gory dlatego moze dzieciaki nie lubia chodzic za reke

moze zadam dziwne pytanie ale gdzie wkleilas te zdjecia :-)
na zmkniętym

elahar- ja polecam, szczególnie jeszcze jak ktoś karmi mlekiem bebiko lub bebilon i daje obiadki z bobovity to można o więcej zapytać, ja pytałam ogólnie bo daje inne mleko i obiadki robie sama:-)

Do góry