reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Same serialowe maniaczki :rofl:
Jeszcze została "Moda na sukces"...kto ogląda?:evil:

a wcale, że nie bo ja nie jestem maniaczką;-)

agutek - co to za tekst o krowim mleku i kopytkach:eek:

dostałam ciś przesyłkę z bobovity (wczoraj z johnsona) i była tam bróbka bebiko 2, może to jakiś znak....:-D
a może zrobimy zbiorowe przejście na bebiko???:-D:-D:-D

Nie słyszałaś o mleczku krowim?
Zrobiono badania. Tak naprawdę jakieś 75% ludzi nie toleruje mleka krowiego, a do tego ma ono w sobie kazeinę (jeśli nie pomyliłam nazwy), która potrzebna jest cielaczkom właśnie do wytworzenia kopytek i rogów :eek:

Nie słyszałaś o mleczku krowim?
Zrobiono badania. Tak naprawdę jakieś 75% ludzi nie toleruje mleka krowiego, a do tego ma ono w sobie kazeinę (jeśli nie pomyliłam nazwy), która potrzebna jest cielaczkom właśnie do wytworzenia kopytek i rogów :eek:
kazeina to białko mleka :tak: I to białko jest właśnie najczęstszym alergenem :tak:

Fragment artykułu...

Pij mleko, będziesz kaleką!

ANNA SZULC (artykuł z dnia 2003-10-17 ONET.PL)

Zawarte w mleku składniki powodują uszkodzenie wielu narządów wewnętrznych człowieka.
Pij mleko, będziesz wielki jak Kayah albo Bogusław Linda - przekonują reklamy. Guzik prawda. Krowie mleko to nie przepis na karierę dla dziecka, ale na jego kłopoty.
O zaletach mleka zapewniają polskie dzieci twórcy najgłośniejszej dziś społecznej reklamy, politycy i oczywiście koncerny mleczarskie, którym publiczna akcja jest wyjątkowo na rękę.
mleko_w_smoll.jpg
Dziewczynka z reklamy jest nieśmiała, szczerbata i pewnie od dawna siedzi w ostatniej ławce. Kiedy przyznaje się klasie, że chciałaby zostać piosenkarką, dzieci wybuchają śmiechem. Dziewczynka wypija szklankę mleka i po latach zostaje gwiazdą popu. Przesłanie jest jasne.
blank1x1.gif
Moda na picie

Akcja ruszyła we wrześniu 2002 roku i trwa do dziś. Jej organizator - Międzynarodowe Stowarzyszenie Reklamy, za swój cel uznał "intensyfikację działań profilaktyki osteoporozy poprzez wykreowanie mody na picie mleka". Inaczej mówiąc - jak będziesz miał ciepły stosunek do mleka, nie będziesz w przyszłości chodził o kulach. Stowarzyszenie promuje mleko za darmo.

- Firmy reklamowe postrzegane są często jak krwiopijcy - przyznaje Paweł Kowalewski, wiceprezes Stowarzyszenia. - Postanowiliśmy to zmienić. Mleko, którego spożycie drastycznie w Polsce spada, wydało nam się odpowiednie.

W promocyjną machinę wciągnięto telewizję, rozgłośnie, gazety. I gwiazdy z pierwszych stron kolorowych czasopism. Nie tylko Kayah i Bogusława Lindę, ale też mistrza kierownicy Krzysztofa Hołowczyca i polską snowboardzistkę Jagnę Marczułajtis. Urodę Jagny można podziwiać w multipleksach, tuż przed pokazami "Starej baśni".

- Nie wahałam się ani chwili - zapewnia snowboardzistka. - To był wspaniały i oryginalny pomysł. Poza tym bardzo lubię mleko.

Nie tylko ona. Lubi je także mistrz świata w skokach narciarskich, Fin Veli-Matti Lindstroem, który w prasie i telewizji postanowił (choć już nie za darmo) promować... polskie świeże mleko. Moda na mleko przeniosła się z telewizji na ulicę. We wrześniu posłanka SLD Sylwia Pusz wraz z wolontariuszami w białych kitlach rozdała na poznańskich przystankach autobusowych cztery tysiące kartoników mleka, także czekoladowego.

W promocję napoju od polskiej krowy włączyła się nawet część lekarzy. Zagrzmieli, że dzieci piją mleka za mało i że to źle się skończy.

Dalsza część artykułu http://www.gronkowiec.pl/mleko.html

reklama
czesc Mamusie ale mnie tu dawno nie bylo:no: nawet nie wiem kiedy ten czas zleciał
poczytalam sobie troszku co pisalyscie tyle ciekawych tematów mnie ominelo:wściekła/y::-) a tak na biezaco to za pare dni tez wprowadzam stale pokarmy i tez zastanawiam sie nad sloiczkami, drogo to wychodzi. Ale w sumie moze nie az tak bardzo tez pamietam kiedys niektorzy chcieli zaoszczedzic i zamiast jednorazowych pieluszek kupowali tetrowe ale jak sobie wszystko zliczyli to wychodzilo ze jednak jednorazowe taniej wychodza. Jezeli chodzi o te sloiki i ich dluga przydatnosc do spozycia to przetwory tez nam dlugo w piwnicy stoja???

Do góry