reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Witam,

Mój Piotruś śpi na płasko bez poduszki, podkładam mu tylko pieluszkę, żeby mu było miło:tak:, bo prześcieradełko niby też bawełna mięciutka, ale pieluszka milsza:-D. I ma główkę okrągłą:laugh2:, ale jak był młodszy i nie mógł sam się jeszcze przewracać, to skrupulatnie pilnowaliśmy spanie raz na lewej, raz na prawej stronie:tak: i teraz też nie śpi na wprost, tylko zawsze ma odwróconą główkę raz na prawą, raz na lewą stronę, ale układa się oczywiscie już sam:blink:.
W wózeczku ma poduszkę, tę z rożka, ale ona jest grubości złożonej pieluchy, w sumie też leży na płasko:happy:

reklama
ja tez przechodziłam to z Julitką teraz jak tak marudzi to wiem że to zęby posmaruje jej dziąsełka calgelem i jest spokój zasypia szybko od razu czuje ulgę . początkowo myślałam że to brzuch bo wierzgała nóżkami ale mąż mi podsunął że to mogą być zęby w ciągu dnia był spokój a na noc "awanturka ".

Ale pojawiły się jej już zęby?
Nam pediatra powiedział, że jeszcze w buzi nic się nie dzieje i zęby nie idą :no: A mała cały czas ręce w buzi, wieczorem płacz, prężenie :sorry:

Poszła już od nas babcia. Mała chyba coś czuła, bo od rana jeść nie chciała. Babcia próbowała ją kaszką nakarmić, ale ta strasznie marudziła. Potem ją uśpiłam i wyszliśmy z mężem do księdza i na zakupy, a babcia z nią została. Jak wróciliśmy to akurat ją przewijała :cool2:Następna wizyta w poniedziałek :-)

Witam,

Mój Piotruś śpi na płasko bez poduszki, podkładam mu tylko pieluszkę, żeby mu było miło:tak:, bo prześcieradełko niby też bawełna mięciutka, ale pieluszka milsza:-D. I ma główkę okrągłą:laugh2:, ale jak był młodszy i nie mógł sam się jeszcze przewracać, to skrupulatnie pilnowaliśmy spanie raz na lewej, raz na prawej stronie:tak: i teraz też nie śpi na wprost, tylko zawsze ma odwróconą główkę raz na prawą, raz na lewą stronę, ale układa się oczywiscie już sam:blink:.
W wózeczku ma poduszkę, tę z rożka, ale ona jest grubości złożonej pieluchy, w sumie też leży na płasko:happy:

U nas tak samo.
Najpierw my pilnowaliśmy żeby spała raz na jednym raz na drugim boczku, a teraz sama układa sobie. Śpi też na samej pieluszce i głowka okrągła :tak:
W wózku nic nie mam ;-)

U nas tak samo.
Najpierw my pilnowaliśmy żeby spała raz na jednym raz na drugim boczku, a teraz sama układa sobie. Śpi też na samej pieluszce i głowka okrągła :tak:
W wózku nic nie mam ;-)

my tez kladlismy raz na jednej raz na drugiej stronie ale jakos u nas to nie zdalo rezultatu moze dlatego ze niuniek sie odwracal juz od wczesnych miesiecy

my tez kladlismy raz na jednej raz na drugiej stronie ale jakos u nas to nie zdalo rezultatu moze dlatego ze niuniek sie odwracal juz od wczesnych miesiecy

Myślę, że to po prostu bardzo indywidualna sprawa i każde dziecko ma trochę inną budowę, więc jedne są bardziej podatne na zniekształcenia główki, a inne mniej ;-)

Witam Was Kobitki ;-)

Co do poduszek to moja Vaneska ma i w lozeczku i w wozeczku ale tak plaskie ,ze to prawie jakby ich nie miala ;-):tak:tylko przytulniej to wyglada :-D

Ale pojawiły się jej już zęby?
Nam pediatra powiedział, że jeszcze w buzi nic się nie dzieje i zęby nie idą :no: A mała cały czas ręce w buzi, wieczorem płacz, prężenie :sorry:
No właśnie u nas podobnie, myślałam, że to może zęby, ale pediatra powiedziała, że raczej nie, bo dopiero dolne dziąsła zaczynają się rozpulchniać :rolleyes: Więc przynajmniej u nas chyba jednak chodzi o brzuszek...

Witajcie!

my też mamy małą terrorsytkę:-Dchoć ostatnio jest nad podziw grzeczna, dziś w dzień spała 3 h:szok::szok::szok:, całą noc i jeszcze jedna 30 minutowa drzemka - bajer:-D

a co ja mam zrobić z poduszką....miała taką płaską w łóżeczku ale tak ją tłamsiła, że teraz wsyp jest tylko na środku i nic nie mogę z tym zrobić, no chyba,że rozpruję:eek:

a czym się bawią wasze dzieci? nadal grzechotki i gryzaczki? ja już myślę o zabawkach typu naciśnie to gra,świeci, wygrałam ostatniona allegro fajnego żółwika z FP:-)

my nie mamy poduszki ani w lozeczku, ani w wozku:-)w lozeczku byla flanelowa pielusza pod glowka, ale z niej zrezygnowalam, kiedy mala zaczela wedrowac i rolowac pieluszke:-D

czy ktoras posiada moze informacje na temat szczepionki przeciwko rotawirusom? tzn ile kosztuje, kiedy sie szczepi...

reklama
a czym się bawią wasze dzieci? nadal grzechotki i gryzaczki? ja już myślę o zabawkach typu naciśnie to gra,świeci, wygrałam ostatniona allegro fajnego żółwika z FP:-)

Zajrzyj na wątek "Kupiłam/polecam..." :-)

U nas obecnie wśród zabawek dominuje miękka książeczka, grzechotki i maskotki. Do tego mata edukacyjna.:tak:

Do góry