reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Małej wyskoczyły krostki na jednym policzku - czerwone z ropnymi czubkami. Co to może być? Chyba nie potówki.

A ja na wizycie u dermatologa dowiedziałam się, że krostki na twarzy Olka to może być właśnie ten trądzik niemowlęcy:-( albo łojotokowe zapalenie skóry:-( Mój synek ma tego sporo (zresztą widziałyście na zdjęciach:-( ) a do tego rozniosło się na szyjkę i główkę:-( dostaliśmy nowa maść (robiona na zamówienie) i zobaczymy:baffled: jak nie minie przez kolejny miesiąc to może oznaczać, że to zmiany alergiczne:baffled: tego bym nie chciała:no:

a mój synek urósł przez 2 tygodnie 3 cm :szok:
i przybrał od urodzenia, czyli prawie przez miesiąc 1.7 kg :szok:
czyli ma obecnie 4,7 kg
a urodził się - 3 kg

Melanie, a ja myślałam, że ja mam największego żarłoka:-) mąż mówi na synaka PUDZIAN (od Pudzianowskiego:-D ), Olek przez 9 dni przybrał 390 g a pediatra mówi, że norma ta 200 g na tydzień:tak: w poniedziałek idziemy na szczepienie to się dowiem ile waży teraz:tak:

A ja na wizycie u dermatologa dowiedziałam się, że krostki na twarzy Olka to może być właśnie ten trądzik niemowlęcy:-( albo łojotokowe zapalenie skóry:-( Mój synek ma tego sporo (zresztą widziałyście na zdjęciach:-( ) a do tego rozniosło się na szyjkę i główkę:-( dostaliśmy nowa maść (robiona na zamówienie) i zobaczymy:baffled: jak nie minie przez kolejny miesiąc to może oznaczać, że to zmiany alergiczne:baffled: tego bym nie chciała:no:

też właśnie znalazłam na główce krostki - wcześniej nie zauważyłam, bo Wiktoria ma dużo włosów:tak:
jak mogę obejrzeć zdjęcia na wątku zamkniętym?

ja nic nie robie z tym naszym trądzikiem

magdakap, to mamy nie złe żarłoczki w domu
musimy jechać jak najdłużej na piersi, bo zbankrutujemy :-D

a ja melduję, że jestem po pierwszym treningu po porodzie
byłam biegać nad morzem :-)
godzinę
... i żyję :-):tak:

aaaa i synek śpi a mi rozrywa lewą pierś
chyba go obudze :baffled:

Mi położna powiedziała, że zmiany skórne na buźce należy naturalnie zasuszać, a więc przypadkiem niczym nie smarować, tylko spokojnie poczekać aż samo zejdzie.

Tosinka miała przez dwa dni całe policzki w czerwonych plamach z takimi ropnymi końcówkami, ale właśnie samo zeszło :yes:

Witajcie

Ale nam dziś Mały dał popalić!! Od 2 do 5 w nocy mniej więcej co pół godziny ryczął wiec dostawał cycka. Ciągnął go 10 min., odrywał się po czym w ryk... Mąż go wziął na ręce i chodził po pokoju a jemu się zabrało na obserwowanie cieni na ścianie (w środku nocy!!).... Przechlapane..

Wczoraj dostałam od kolezanki CD z filmikiem nt. karmienia i dowiedziałam się, że w zasadzie przez pierwsze 5-10 min ssania dziecko opróżnia 90% mleka w piersi a dłuższe "wiszenie" może wynikac z potzreby bliskości (ło matko - mój to ma potrzeby skoro zdarza mu się wisiać 1,5h!!!).

Witajcie

Ale nam dziś Mały dał popalić!! Od 2 do 5 w nocy mniej więcej co pół godziny ryczął wiec dostawał cycka. Ciągnął go 10 min., odrywał się po czym w ryk... Mąż go wziął na ręce i chodził po pokoju a jemu się zabrało na obserwowanie cieni na ścianie (w środku nocy!!).... Przechlapane..

Wczoraj dostałam od kolezanki CD z filmikiem nt. karmienia i dowiedziałam się, że w zasadzie przez pierwsze 5-10 min ssania dziecko opróżnia 90% mleka w piersi a dłuższe "wiszenie" może wynikac z potzreby bliskości (ło matko - mój to ma potrzeby skoro zdarza mu się wisiać 1,5h!!!).

:laugh2: :laugh2: :laugh2: U nas z kolei trzeba do Niego gadać, to się uspakaja, ale gadaj o 3 w nocy miłym, przyciszonym głosem.....

reklama
witam

u nas dziewczyny tez tradzik niemowlecy sie pojewil na policzkach i jakies uczulenie , ktore objawia sie skorupka na okolo uszu ,kolo noska i kolo slodkich usteczek:-(
nie mm pojeci aod czego i nawet nie wiem co wyeliminowac

Melanie ja tez juz w zeszlym tygodniu zaczelam na basenik chodzic i aerobik z plytki cwiczyc
spadlo mi juz 20 kilo i jeszcze 9 zostalo:zawstydzona/y:
ale swieta ida wiec nic nie spadnie,a wreecz przeciwnie :-( :-(

wczoraj zaliczylismy z mezem imprezke u znajomych , a w niedziele idziemy ba dzisko bandzo
ajak trzaba wykorzystac ze babcia moze sie zajac wnusiem:tak: :-)
juz nei moge sie doczekac dyskoteki tylko nie wiem w co sie ubiore:dry:

Nie chce zapeszyc ,ale kolki u Tristanka narazie ustapily
teraz troche sie prezy i poplakuje bo ma wzdecia ,ale nie jest to taki placz jak przy kolkach (Dzieki Bogu)
Tristan ma jeszcze niezle zaropiale oczko i katarek
licze na to ze zaraz mu przejdzie w koncu katar to 7 dni , a oczko to przemywamy sola fizjoligiczna i czarna herbata i ropka schodzi.

Do góry