Lajla83
Fanka BB :)
mi położna powiedziała że jak będą się bardziej nasilać to można posmarować cięka warstwą sudokremuRobi się coś z tym czy same znikną?

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
mi położna powiedziała że jak będą się bardziej nasilać to można posmarować cięka warstwą sudokremuRobi się coś z tym czy same znikną?
Małej wyskoczyły krostki na jednym policzku - czerwone z ropnymi czubkami. Co to może być? Chyba nie potówki.
a mój synek urósł przez 2 tygodnie 3 cm
i przybrał od urodzenia, czyli prawie przez miesiąc 1.7 kg
czyli ma obecnie 4,7 kg
a urodził się - 3 kg
A ja na wizycie u dermatologa dowiedziałam się, że krostki na twarzy Olka to może być właśnie ten trądzik niemowlęcy:-( albo łojotokowe zapalenie skóry:-( Mój synek ma tego sporo (zresztą widziałyście na zdjęciach:-( ) a do tego rozniosło się na szyjkę i główkę:-( dostaliśmy nowa maść (robiona na zamówienie) i zobaczymyjak nie minie przez kolejny miesiąc to może oznaczać, że to zmiany alergiczne
tego bym nie chciała
![]()
też właśnie znalazłam na główce krostki - wcześniej nie zauważyłam, bo Wiktoria ma dużo włosów![]()
jak mogę obejrzeć zdjęcia na wątku zamkniętym?
Witajcie
Ale nam dziś Mały dał popalić!! Od 2 do 5 w nocy mniej więcej co pół godziny ryczął wiec dostawał cycka. Ciągnął go 10 min., odrywał się po czym w ryk... Mąż go wziął na ręce i chodził po pokoju a jemu się zabrało na obserwowanie cieni na ścianie (w środku nocy!!).... Przechlapane..
Wczoraj dostałam od kolezanki CD z filmikiem nt. karmienia i dowiedziałam się, że w zasadzie przez pierwsze 5-10 min ssania dziecko opróżnia 90% mleka w piersi a dłuższe "wiszenie" może wynikac z potzreby bliskości (ło matko - mój to ma potrzeby skoro zdarza mu się wisiać 1,5h!!!).