reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

zobaczcie mojego cwaniak:-) jak ją włożę do łóżeczka to podnosi ochraniacz żeby podejżeć co się dzieje:tak:
4y5fl0h.jpg

:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
U nas wieczorne zasypianie bez problemu (hmmm) bo przy cycku. Czasem się wybudzi.. to już jakoś sam sobie daje radę.
W ciągu dnia natomiast bywa bardzo różnie. Zazwyczaj nie obędzie się bez wrzasków przez jakieś 5 minut. Jeśli płacze dłużej to znaczy , że mu się nie chce spać i odpuszczam drzemkę.
Generalnie jak mi umknie odpowiedni moment na spanie ( wtedy zasypia szybko), to potem jest go bardzo ciężko uśpić- płacze, jęki, wyginanie się i za skarby świata nie da się położyć.
My jesteśmy bezsmoczkowi. Wojtek wypluwał na początku smoczek więc go nie zmuszałam i jakoś tak temat smoczka sam odpłynął w niebyt.
u nas tak samo
ciesze sie że nie ja jedna usypiam dziecko przy piersi.:tak:
i to ja jestem smoczkiem:sorry:> Laura ma ich cztery ale woli moje dwa:happy2::-D
Z jednej strony to dobrze ale troche mnie martwi fakt że zdarza sie jej ssać paluszki, czasem tylko kciuka. boje sie że jej to wejdzie w nawyk:baffled:
Laura też przez jakiś miesiąc przesypiała do 6, raz nawet do 6.30, potem to sie zmieniło i budziła sie około 4. dzisiaj spała chyba do 5 potem prawie do 9 więc sie obie wyspałyśmy:happy:

Hejka laseczki :-)

Roksi Natalka jest the best ;-) az mi sie humorek poprawil jak zobaczylam to zdjecie :tak::-D:-D:-D

A ja musze sie Wam troszeczke pochwalic przebilam dzisiaj Niunce uszka :tak: wyglada super moja dzielna ksiezniczka ;-)

a co do usypiania to moja usypia przy butli :tak: a jak nie to musze ja glaskac po glowce :tak::-D

Czesc mamunie,

Wiktoria nie spi chyba od 5ej, dokladnie nie wiem, bo ja spalam a ona biegala po lozku, otwieralam tylko oczy, zeby zobaczyc czy jeszcze jest na lozku:-D, raz przy mojej twarzy były stopy, innym razem córci głowa. Cały czas sobie gadała, śpiewała. Dopiero przed 7ą wstałam. No i wykąpałam córcię, bo wczoraj usnęła po 18ej.

przebilam dzisiaj Niunce uszka :tak: wyglada super moja dzielna ksiezniczka ;-)

No i jak to zniosła? Dużo płakała? Ja też się nad tym zastanawiam, ale tylko zastanawiam. NIe chcę jej sprawiać bólu.

A propos przebijania uszu - wczoraj w przychodzni była kobieta z chłopczykiem, takim już chodzącym, ale nie gadającym zbytnio i miał przebite jedno ucho...wszyscy brali go za dziewczynkę, bo faktycznie tym kolczykiem tak wyglądał :eek: :-D

roksi Natalia spryciura niezła ;-)

Coś mi nie wyskakuje link. Wklejam jeszcze raz

Nie udało się . Ale to jest tytuł
" Każde dziecko może nauczyć się spać"

reklama
Do góry