reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

U nas różnie. Mleczko rzadko zwraca, częściej nowe jedzenie - kaszkę albo zupkę. Z tym 6-tym miesiącem to jest różnie, czasem dzieci roczne jeszcze ulewają. Mam nadzieję, że nasze z tego wyjdą szybko.

Moja malenka tez ulewa:tak: ale juz rzadziej niz wczesniej:tak: nieraz nawet wcale jej sie nie uleje:-D zauwazylam ,ze jak sie ja podnosi po wypiciu butli to wtedy;-)a po jedzonku czy zupkach,czy owockach :no::-D:-D

reklama
Ale przecież są leki, które też pomagają.

tylko ,ze np tu w uk nie przepisuja tak odrazu zadnych lekow:no: jak bylam z mla w szpitalu gdy miala 2msc z ogromna biegunka to kazali czekac az 10dni ,a jak nie przejdzie to wtedy dopiero wrocic:baffled:wiec gdyby mnie sie przytrafilo to napewno bym sprobowala tej metody:tak::happy:

Ja bym chyba nie chciała, żeby mi ktoś smarował język moczem :sick:.
:baffled::sick:ja też nie:no::eek:
My mieszkamy z babcią (moją mamą) i prababcią Wiktorii. Prababcia rwie się do noszenia małej, chociaż siły starcza jej na bardzo krótko, ale nie przyzna się że już jej za ciężko. Najpierw przybiega i "daj mi ją", a potem widzę jak ją pot zalewa, ale nic nie powie. Cieszy mnie, że jest czuła w stosunku do córci, ale denerwuje że cały czas mi rozkazuje co mam robić. Najpierw mówi "idź z nią na dwór, nie siedź w domu", a za chwilę "ale wiatr wieje i zimno":rolleyes: I tak cały dzień. Wkurza mnie to:wściekła/y:
skąd ja to znam. u mnie wszyscy mi mówią co mam robić np mój ojciec mówi mi nawet że mam myć ręce po przewijaniu małej :shocked2::angry:. już sie nawet nie denerwuje - nie mam siły:eek: ale cholernie to irytujące:baffled:

U nas głównie po herbatce :baffled:
Laura też po herbatce najczęściej ulewa. ciekawe dlaczego:confused:

Tigger Buziaczki dla czteromiesięcznej Olivki:-);-):-D:tak::-):laugh2::cool2::happy::cool:.
dziekujemy i tez przesylamy buziaczki dla czteromiesiecznego Piotrusia;-):-):-D

u nas nauki zasypiania w dzien ciag dalszy:-)
po pierwszej tragicznej probie (1,5 godziny placzu:baffled:) bylo juz lepiej, zasnela po 15 minutach wrzaskow:tak:a nastepnego dnia byly juz trzy drzemki - dwie polgodzinne w lozeczku i godzinna na spacerze, wszystko po paru minutach placzu, ale idziemy ku lepszemu:-)no i smoczek wrocil do lask:-)

tylko ,ze np tu w uk nie przepisuja tak odrazu zadnych lekow:no: jak bylam z mla w szpitalu gdy miala 2msc z ogromna biegunka to kazali czekac az 10dni ,a jak nie przejdzie to wtedy dopiero wrocic:baffled:wiec gdyby mnie sie przytrafilo to napewno bym sprobowala tej metody:tak::happy:
Na pleśniawkę na pewno przepisują, bo to grzybica. Biegunka na ogół przechodzi sama, pleśniawka sama nie przejdzie.

Na pleśniawkę na pewno przepisują, bo to grzybica. Biegunka na ogół przechodzi sama, pleśniawka sama nie przejdzie.
niebede sie tutaj teraz z Toba sprzeczac:no: Ty masz swoje zdanie ,a ja swoje i juz:sorry2: ale ja niestety wiem jak tutaj jest :tak:jestem juz tu pare lat i nikt mi nie powie:no:;-)

reklama
My wybieramy sie wlasnie do znajomych :-) moze jakis grilek :happy2:zajrze wieczorkiem dziewczyny, albo jutro,a tym czasem sie zegnam i zycze przyjemnej niedzieli:tak::-D:laugh2::-D

Do góry