reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Ja też dostałam kilka dni temu.

Ze strony dzieckook.pl

KONIEC 6 MIESIĄCA
- dalsze poszukiwanie kontaktów poprzez gruchanie
- wyciąganie rączek do wzięcia na ręce (siostry córcia już dawno wyciąga rączki, żeby ją wziąć)
- inne reakcje w stosunku do ludzi znajomych i nieznajomych

<< początekKONIEC 7 MIESIĄCA
- obserwacja czynności wykonywanych prze osoby bliskie (Wiktoria już dawno obserwuje mnie jak zmywam, sprzątam czy jem)
<< początekKONIEC 8 MIESIĄCA
- rozpoczyna się okres obawy przed osobami nieznajomymi
- zauważa swoje odbicie w lustrze (w 8 miesiącu?:szok: chyba jakieś bzdury tu nawypisywali, Wiktoria zawsze widziała swoje odbicie w lustrze, uwielbia się tak bawić
Oni chyba podają taki ostateczny wiek, kiedy dziecko powinno umieć te rzeczy. A z lustrem to nie wiem o co chodzi, bo wiadomo że dziecko widzi swoje odbicie w lustrze. Może chodzi o to, że zaczyna kumać że to ono tam jest... Chociaż to chyba się dzieje później.

reklama
Oni chyba podają taki ostateczny wiek, kiedy dziecko powinno umieć te rzeczy. A z lustrem to nie wiem o co chodzi, bo wiadomo że dziecko widzi swoje odbicie w lustrze. Może chodzi o to, że zaczyna kumać że to ono tam jest... Chociaż to chyba się dzieje później.
blueberry chyba masz racje:tak:
zadzwoniłam do znajomej położnej i spytałam się co z tymi pleśniawkami i powiedziała że najlepszy jest mocz dziecka:tak: wsadziłam Natalkę w tetrówkę i po 10minutach była tak strasznie mokra że mozna było wykręcać:szok: jak dobrze że są pampersy:-D a więc przemyłam jej buźkę i zobaczymy co będzie jutro:tak: podobno dla higieny jest dobrze codzinnie przecierać buźkę cebionem:szok:

Na pleśniawki najlepszy jest mocz dziecka i napewno bezpieczny. O Aftinie niestety słyszałam same złe rzeczy.

Dzień dobry!! My już na nózkach bo niedługo mamusia spada na zakupy. Musze coś sobie kupić na chrzciny i dla małej jeszcze bolerko i przepaske. A póxnej jedziemy na ukochany weekend do TEŚCIÓW. Kupie chyba sobie flaszkę to bedzie mi tam łatwiej wytrzymać.

A ja dostałam paczkę tylko z Bobovity i to dwa razy tę samą z próbką mleczka modyfikowanego, którego i tak nie wykorzystam na razie, bo karmię piersią:confused:.

ja tez tylko to dostałam, ci z nestle i z hippa mi nic nie przysłali:-:)-(

reklama
moja mala jeszcze nie miala plesniawek:no:(na szczescie;-)) ale slyszalam ,ze trzeba przecierac dziecku jezyczek pieluszka z jego moczem:tak:wiem ,ze to troszke dziwne ,ale naprawde tak jest:tak:kolezanki corcia miala i tylko 2razy jej przetarla i po sprawie:tak:;-):-D
Nigdy o tym nie słyszałam :no: Piotrek miał, lekarka przepisała nam Nystatynę i podziałało :tak: Do tego od czasu do czasu kazała Aphtinem smarować i jest ok :-)

Do góry