reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Wow! ale Karolek wsuwa. 125 g Zosia ma na 3 razy:szok:, dzięki za owocowe info, dziś zakupię nowości. Chciałabym te 80 g ale z nich nie ma dużego wyboru, może jakieśs 110 znajdę.

A teraz czas na spacer. Drzemka po zupce zakończona a na kaszkę jeszcze czas

reklama
Ja jestem po CC i nie mam problemu z wagą
Ja też po cc i też nie mam problemu z wagą ;-) Ważę mniej więcej tyle, co przed ciążą, gdybym chciała mniej, to musiałabym coś ze 45 kilo ważyć :-D Nogi chude, dupka też, tylko ta fałdko-oponka na brzuchu :wściekła/y: Dlatego ćwiczę!! Od wczoraj :-p:-D Dziś mi się nie chce, ale się zmobilizuję!!! :-D Szkoda tylko, że na zmniejszenie cyców muszę poczekać, aż przestanę karmić :-p Strasznie mnie denerwują :cool2:

Jadł też jabłka Gerbera na początku, bo były w takich fajnych małych słoiczkach 80g. Ale teraz już zżera cały słoik HIPPa 125g ;-).
Gerber też ma jabłka w dużym słoiczku - 130 gram :tak:

moja corcia dostął pleśniawek w buzi:-( pewnie od tego ciągłego wpychania paluszków:-( albo źle umyłam smoka od butelki:-( smaruje jej aftinem:tak: mam nadzieje że szybko jej przejdzie:tak:

Hejka dziewczyny:-) ale dawno mnie nie bylo:szok:troszke nie w temacie jestem:dry:ale zaraz postaram sie nadrobic:tak:;-)

moja corcia dostął pleśniawek w buzi:-( pewnie od tego ciągłego wpychania paluszków:-( albo źle umyłam smoka od butelki:-( smaruje jej aftinem:tak: mam nadzieje że szybko jej przejdzie:tak:

moja mala jeszcze nie miala plesniawek:no:(na szczescie;-)) ale slyszalam ,ze trzeba przecierac dziecku jezyczek pieluszka z jego moczem:tak:wiem ,ze to troszke dziwne ,ale naprawde tak jest:tak:kolezanki corcia miala i tylko 2razy jej przetarla i po sprawie:tak:;-):-D

Mam w skrzynce paczkę z Nestle :-)
Ja też dostałam kilka dni temu.

Ze strony dzieckook.pl

KONIEC 6 MIESIĄCA
- dalsze poszukiwanie kontaktów poprzez gruchanie
- wyciąganie rączek do wzięcia na ręce (siostry córcia już dawno wyciąga rączki, żeby ją wziąć)
- inne reakcje w stosunku do ludzi znajomych i nieznajomych

<< początekKONIEC 7 MIESIĄCA
- obserwacja czynności wykonywanych prze osoby bliskie (Wiktoria już dawno obserwuje mnie jak zmywam, sprzątam czy jem)
<< początekKONIEC 8 MIESIĄCA
- rozpoczyna się okres obawy przed osobami nieznajomymi
- zauważa swoje odbicie w lustrze (w 8 miesiącu?:szok: chyba jakieś bzdury tu nawypisywali, Wiktoria zawsze widziała swoje odbicie w lustrze, uwielbia się tak bawić

- zauważa swoje odbicie w lustrze (w 8 miesiącu?:szok: chyba jakieś bzdury tu nawypisywali, Wiktoria zawsze widziała swoje odbicie w lustrze, uwielbia się tak bawić

moja malenka tez lubi zabawy przed lustrem:tak:a jaki ma przy tym ubaw:-D:laugh2:zawsze rano sie tak bawimy:tak::-Dto juz tradycja:tak::wink:

reklama
Ja też dostałam kilka dni temu.

Ze strony dzieckook.pl

KONIEC 6 MIESIĄCA
- dalsze poszukiwanie kontaktów poprzez gruchanie
- wyciąganie rączek do wzięcia na ręce (siostry córcia już dawno wyciąga rączki, żeby ją wziąć)
- inne reakcje w stosunku do ludzi znajomych i nieznajomych
<< początekKONIEC 7 MIESIĄCA
- obserwacja czynności wykonywanych prze osoby bliskie (Wiktoria już dawno obserwuje mnie jak zmywam, sprzątam czy jem)
<< początekKONIEC 8 MIESIĄCA

noi troche bzdury moj Tristan juz dawno te rzeczy robil, a boi sie obcych facetow. zaraz robi ryfke i placze:-(

Do góry