reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Dziewczyny znacie jakiś fajny sklep z ciuszkami, które można wykorzystać na chrzciny? Tylko zależy mi na czymś normalnym, nie jakiś falbankach, kwiatkach, kokardkach itp. :rolleyes: Wszędzie gdzie szukam to same jakieś atłasy i różne "fikołki" na nich...załamka. Już nie mam pomysłu gdzie szukać. Hasło "chrzest" = "sukienki bezy"...
Szukam nawet tylko wg klucza kolorystycznego nie tematycznego, ale nic nie ma konkretnego...znacie jakieś inne ciekawe źródło oprócz allegro?

Agutek znalazlam tu jakies haftowane ale ceny powalają ;):

Unikatowe ubranka do chrztu dla dziewczynek na każdą porę roku

reklama
Dzięki dziewczyny. Dałam paracetamol i w końcu usnęła. Mam nadzieję, że nie obudzi się z płaczem jak przestanie działać lek. Że też takim cholerstwem musimy męczyć nasze dzieci. Jak szukałam informacji o płaczu to znalazłam, że w innych krajach nie szczepią takimi szczepionkami jak w Pl. W "naszych" szczepionkach jest więcej skutków ubocznych.

miloku - współczuję :sorry2:Ja nigdy nie miałam nadżerki i mam nadzieję nadal nie mam :-) Jakbym miała to chyba by mi lekarka powiedziała?? To widać w zwykłym badaniu??

:szok:
Ja nigdy jeszcze nie dostałam ulotki od szczepionki, wy dostajecie :confused:
Tak, za każdym razem mi chcą dać :-) I też kupuję w gabinecie szczepień :tak: Pentaxim :-) Mały póki co nie miał żadnych ubocznych skutków tej szczepionki :tak:

Agutek, ja właśnie kupiłam młodemu na Allegro białą koszulkę polo , 2 pary białych spodenek i rampersika. Coś z tego skomponuję ;-). Widziałam na Allegro sporo sukienek nie bezowych, tylko nie tam, gdzie są ubranka do chrztu.
Tu sa też fajne ciuszki:
Babystyle.pl sklep - artykuły dla dzieci, odzież dziecięca, odzież dla niemowląt, akcesoria dziecięce
ale nie wiem czy znajdziesz coś białego.

No właśnie wydaje mi się, że chłopca łatwiej na chrzest ubrać - koszulka, spodnie i gotowe...szukam na allegro jakiejś zwykłej białej sukienusi, ale wszystkie letnie, a chrzcimy we wrześniu.

miloku - współczuję :sorry2:Ja nigdy nie miałam nadżerki i mam nadzieję nadal nie mam :-) Jakbym miała to chyba by mi lekarka powiedziała?? To widać w zwykłym badaniu??

Tak, za każdym razem mi chcą dać :-) I też kupuję w gabinecie szczepień :tak: Pentaxim :-) Mały póki co nie miał żadnych ubocznych skutków tej szczepionki :tak:

malaga widać podczas normalnego badania ;-)
U nas też skutków ubocznych do tej pory nie było.

:tak:

u mnie "przygoda z nadzerka zaczela sie juz przy pierwszym badaniu ginekologicznym. podobno jest to mala nadzerka wrodzona ale do porodu moja pani doktor odradzala leczenie a teraz juz mozna i nawet trzeba jak najszybcuiej zeby sie rak nie zrobil. niby nadal jest mala ale do wypalenia skoro sama sie nie zaleczyla podczas ciazy. a owszem widac ja przy zwyklym badaniu ginekologicznym:tak:

ewa wspolczuje malutkiej ze sie tak biedna meczy.oj namecza sie jeszcze te nasze skarby a my mamuski wolalybysmy im tego oszczedzic i same sie pomeczyc:sick:

moj niniek spi niespokojnie budzi sie co chwile z placzem :sick:

Dzień dobry.

ewo i jak dzisiaj Wiktoria? Pomógł paracetamol? Jeszcze wczoraj czytałam o szczepionkach i było tam napisane, że właśnie reakcje poszczepienne mogą występować nawet 2-3 dni po samym szczepieniu. Mam nadzieję, że dzisiaj już będzie wszystko dobrze :happy:

miloku ponoć teraz coraz częściej zamraża się nadżerkę niż wypala. Ale czemu i w jakich przypadkach to nie wiem.

Dzień dobry w ten deszczowy dzień!!
Ja się wzięłam dzisiaj za sprzątanie i już jestem po. Cały dzień mam na relaks i zabawe z małą.
mioku- moja kumpela też miała zamrażaną a nie wypalaną.
agutek- ceny tych ubranek to rzeczywiście kosmos.
Ja mam ubranko z głowy mama mi zamówiła z quella. Wkleje wam zdjęcie, bo fajne. Proste i może później w tym chodzić jeszcze.Nie bede wydawać tyle kasy na coś co założy parę razy zaledwie.

reklama
Do góry