reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

dzien dobry
dzisiaj przygotuwujemy prezentacje na zajecie wiec nie mam za duzo czasu

mlody lepiej sie juz czuje ,ale podjelam decyzje ze do przedskzola tego juz nei wraca
to juz 3 raz siedzial zasilany na zimnej podlodze ,przy otwartych drzwiach ,sroro one nie potrafia sobei z tym poradzic zostaje jeszcze w domu
od 3 last ma 12 godzin darmowych wiec pujdzie do prywatnego na te 12 godzin

uuu to nie dobra opieka musi byc ja takie takie rzeczy doświadczył twój syn :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

wow chyba cięzki dzień był

hej!

ewela co taka nie w sosie?

roksi ale sielanka u Was:-) żadnych ryków stereo? zazdrości i chęci rozdwojenia z Twojej strony? co Nati robi przez cały dzień?
Wysyłam m do IKEI koło Ciebie:tak: bo w Krakowie nie ma wielu rzeczy mi potrzebnych.

miloku[/B o co dokładnie chodzi z tym przedszkolem? nie jesteś zadowolona?

Mąż na Śląsku, wróci w nocy a ja wychodzę rano, zobaczymy się jutro po południu:confused:

a w co w naszym Krakowskim brakuje :sorry2:
ja do Ikea tez mus się przejechać czekam na magiczne z "nieba" fundusze hehehhe

reklama
u mnie tez przydałyby sie zakupy w jakimś sklepie meblowym, bo materac na którym śpię jest juz oj z lekka wyleżany i zamiast się wysypiać to się morduję w łóżku... ;/

agatulka chodzi mi o ławkę HEMNES i kosz na pościel a tego nie ma w Krakowie. Co za fundusze z nieba??? też takie chcę:-D

agatulka chodzi mi o ławkę HEMNES i kosz na pościel a tego nie ma w Krakowie. Co za fundusze z nieba??? też takie chcę:-D
własnie ja takich szukam heheh bo nieraz sie mówi że szkoda że pieniądze z nieba nie spadają więc ja szukam moze na 2 końcu tęczy by były hehehheheh

ale kasy brak ale lubie kukać na stronki IKEA i popatrzec i wymyślić co by można w domu zmienić -wymienić na nowsze modele
ale sofy mają nawet tanie my tu mamy wielką narożna kanapkę ale mi ona bardzoo nie widzi się czekam na te pieniądze z nieba

Hej dziewczynki :-)

dziekuje za zyczonka :tak: ...a i torcik wyglada smakowicie :cool2::-D

Blu - no to gratuluje chlopaczka :-) jakies typy imion juz sa? :confused:

agatulka u nas dzis cieplutko, że prawie kurtkę rozpinałam;-)
miloku współczuję... a skąd wiesz, że siedział posikany na zimnej podłodze?
bo jak wracamy po dzieci to one siedz ajuz na podlodze kolo drzwi , a siedza juz tam jakies pol godzinyi spiewaja albo pani im czyta areszta sprzata bo druga zmiana przychodzi , wiec nei wiem ile siedzial ,ale wystarczylo . tym bardziej ,ze to drugi juz raz zasikanego go odebralam.

uuu to nie dobra opieka musi byc ja takie takie rzeczy doświadczył twój syn :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

hehehhe
wiesz co one , mam na mysli angielki tak do dzieci podchodza . dzieci bawia sie na ogrzewanej sali na rekawku i wybiegaja na dwor tez na rekawku. tristan ostatnio mowi do mnia . mamo bawilismy sie na dworze i bylo mi zimno wiec zalozylem kaptur . wrrrr przeciez jest zimno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. banbki same grubo ubrane a dzieci porozbierane na dwor wypuszczaja i zadne gadanie do nich nie dociera
a jedyne mamy ,ktore sie burza to my polki wrrrrrrrrrrrrrrr

juz mi sie ciesneinei podnioslo heheheh
chce mi sie slodycza , a tu dietkowac trzeba
chyba pujde spac
po swietach przeprowadzamy sie do mojem siory
w zasadzie bedziemy ja ratowac , bo rozstala sie ze swoim facetem , a kupili piekny dom i teraz zeby go nie stracila pogniezdzimy sie troche na kupie .
dla nas tez pomoc jakas do dzieci , i jeszcze finansowo troszke mnei bedziemy placic.
mezus powiedzial , ze za to ze sie zgodzil to musze mu zatanczyc w stoju pokojowki i bedzie,mys ie kochac przy zapalonym swietle heheheheh
( tekjs z filomu) ale jemu sie spodobal heheheheh

Witam
dopadł nas kryzys laktacyjny:-( młoda z tej piersi co mam nawał pokarmu najada się ładnie a z tej ustabilizowanej nie wystarcza jej mimo że wcina przez 10 minut po czym wypluwa pierś i za 30 minut płacze głodna:-( wypiła po tym 60ml mleka modyfikowanego:dry: no nic może przetrwamy 3 tydzień i wrócimy na pierś:tak:

miloku teraz to Twój m będzie miał raj dwie kobiety w domu:-) tylko żeby sypialni nie pomylił w nocy:-D w końcu jesteście bardzo podobne:-D
słyszałam opowieści znajomych że w Anglii jak dziecko idzie w czapce to polak:-D

bo jak wracamy po dzieci to one siedz ajuz na podlodze kolo drzwi , a siedza juz tam jakies pol godzinyi spiewaja albo pani im czyta areszta sprzata bo druga zmiana przychodzi , wiec nei wiem ile siedzial ,ale wystarczylo . tym bardziej ,ze to drugi juz raz zasikanego go odebralam.

wiesz co one , mam na mysli angielki tak do dzieci podchodza . dzieci bawia sie na ogrzewanej sali na rekawku i wybiegaja na dwor tez na rekawku. tristan ostatnio mowi do mnia . mamo bawilismy sie na dworze i bylo mi zimno wiec zalozylem kaptur . wrrrr przeciez jest zimno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. banbki same grubo ubrane a dzieci porozbierane na dwor wypuszczaja i zadne gadanie do nich nie dociera
a jedyne mamy ,ktore sie burza to my polki wrrrrrrrrrrrrrrr

juz mi sie ciesneinei podnioslo heheheh
chce mi sie slodycza , a tu dietkowac trzeba
chyba pujde spac
po swietach przeprowadzamy sie do mojem siory
w zasadzie bedziemy ja ratowac , bo rozstala sie ze swoim facetem , a kupili piekny dom i teraz zeby go nie stracila pogniezdzimy sie troche na kupie .
dla nas tez pomoc jakas do dzieci , i jeszcze finansowo troszke mnei bedziemy placic.
mezus powiedzial , ze za to ze sie zgodzil to musze mu zatanczyc w stoju pokojowki i bedzie,mys ie kochac przy zapalonym swietle heheheheh
( tekjs z filomu) ale jemu sie spodobal heheheheh

Miloku o kurcze to ci dał mężuś warunek heheheh a rure juz masz??:-p:-p:-p
od razu widać że u " nas " inaczej się wychowuje dzieci
ja np jak oglądałam wersę Niani zaa oceanu :p to dziwiłam sie wielu rzeczą które mamy tam robią i niestety najgorsza chyba otyłośc dzieci tam panuje
ostatnio oglądałam programy jednego z kucharzy który robił rewolucje w szkołach by wywalić "śmieciowe" jedzenie i warzywa wstawić oraz dania obiadowe w zdrowszej wersji

noc spokojna Maks o 6 rano się przyczłapał kurcze niech mu się zegar pobudek na weekend wyłącza ale dziś tata wstał z dziećmi ja do prawie 9 pospałam jupi

witajcie
miloku słyszałam od mamy, która była w Londynie jak tam dzieci sie ubiera, szok... słyszałam też własnie o tym, jak te angielki postępują ze swoimi dziećmi, ale nie bęe tu przytaczac, bo są nie za fajne...
my pospaliśmy do 8.50, jestem w szoku...
a mały mi coś pokasłuje wrrr ;/

reklama
hej

agatulka mój tez normalnie wstał, tak jak z nami do pracy:dry:, tyle że mój M poszedł do pracy, a ja musiałam się zwlec z łóżka, a miałam takie plany co do soboty:eek:

miloku a jak twój egzamin, do przodu:confused:, bo o ocenach chyba nic nie pisałaś,

magda zastanowił mnie twój nowy suwaczek;-)

roksi nie daj sie kryzysowi, pij herbatkę, piwo karmelowe, dużo wody, bierz ciepły prysznic, zciągaj laktatorem jeszcze dodatkowo po karmieniu i bedzie ok:cool2:

a ja nadrabiam zaległości w obowiązkach domowych z całego tygodnia:dry:

Do góry