reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Moj tristan tez zaczal zasypiac i nic nie pomaga zadne szturchance laskotanie
on spi i ma wszystko w nosie;-) :dry:

dziewczyny zaczelam wczoraj cwiczyc brzuszki i ich nie mam

no w takeij zlej formie to ja chyba jeszcze nie bylam
jak robilam na dolne miesnie brzucha to juz nie milam sily ale miesni nie czulam:szok:
ale pozatym to tylko kilka dalam rade zrobic
taki ze mnie slabelusz

reklama
Moja Julitka ma problemy z załatwianiem się i z odchodzeniem gazów. jak wieczorem nie zrobi kupki to do poł nocy będzie jej to dokuczać to będziessała cycka to smoka jak juz pusto wpiersi albo za bardzo mnie boli, pręży się ale kopy nie ma. Masowanie brzuszka leżenie na nim czy pomaganie jej ruszając nóżkami też na niewiele się zdaje. Już niewiem co mam robić a niechce w nia pakowac termometru, zaczęłam podawać espumisan od wzdęć to bączki jakby lepiej i bez płaczu i czasem bez większego wysiłu a kupka ani ani.
Macie może jakieś sposoby na ten problem z wypróżnianiem?

Szczerze mówiąc julio6 nie pomogę :no: Moja panienka kupka, że hej. Prawie przy każdym jedzeniu idzie niezły kupal... :rolleyes:

Moja córeczka dzisiaj złapała na chwilunię nerwa i podczas tej chwili tak się drapnęła po buzi, że aż nie mogę patrzyć na tę rankę, co sobie bidulka zrobiła :-( Normalnie aż skapitulowałam i założyłam jej te nieszczęsne niedrapki. A wcale paznokci długich nie ma! Teraz ma taką szramę...Mam nadzieję, że szybko jej zejdzie i nie będzie po tym śladu.

Dzisiaj mamy też zaplanowane pępkowe dla dziadków i właśnie odpadł kikut pępowiny:-)
Powiedzcie czy po odpadnięciu kikuta przemywałyście jeszcze pępuszek spirytusem? Jak długo?

U mnie pojawił się inny problem. Maleńka zasypia w kółko podczas karmienia i nie ściąga mi pokarmu. Przez co w nocy mam cycki jak kamienie, obolałe, cieknące, a ona nic sobie z tego nie robi tylko śpi ;-) :-p
Mój maluszek ostatnio też szybko przy cycu odlatuje i nie pomaga budzenie.. Przez co nie najada się i budzi co chwilę, szukając cycusia...

Szczerze mówiąc julio6 nie pomogę :no: Moja panienka kupka, że hej. Prawie przy każdym jedzeniu idzie niezły kupal... :rolleyes:

Powiedzcie czy po odpadnięciu kikuta przemywałyście jeszcze pępuszek spirytusem? Jak długo?
Mój też kupka, że hej :-) Praktycznie po każdym jedzonku :tak:
W związku z tym, że ostatnio nawet co 2 godziny robi kupę, i to solidną, zaczęłam się zastanawiać, czy te bóle brzuszka, to nie z przejedzenia?? No i może nie chodzi o to, że mam mało pokarmu i mały ciągle chce cyca, przy którym szybko zasypia i za chwilę, jak go odstawię to chce znowu, tylko może to sposób małego na ból brzuszka?? :confused: Zauważyłam, że jak tylko go brzuszek zaboli, to on szuka cyca i przez chwilę je, a potem już tylko sobie ciumka, prężąc się co chwilę i kwiląc cicho.. Próbowałam mu dać smoczka, ale nie chce, wypluwa..
Muszę go przegłodzić i zobaczymy..

Agutek - my nadal przemywamy pępek :tak: Nawet pediatra nam ostatnio zwróciła uwagę, żebyśmy dalej przemywali :tak: Nie spytałam jak długo, ale w sumie chyba będzie widać, jak już pępuszek będzie w środku całkiem wygojony :tak:

Agutek - my nadal przemywamy pępek :tak: Nawet pediatra nam ostatnio zwróciła uwagę, żebyśmy dalej przemywali :tak: Nie spytałam jak długo, ale w sumie chyba będzie widać, jak już pępuszek będzie w środku całkiem wygojony :tak:

Dzięki. Właśnie też zamierzamy jeszcze to robić, bo jednak widać, że tam takie żywe mięsko jeszcze :baffled: Mam nadzieję, że jej to nie boli :eek:

mi położna powiedziała że pępek trzeba przemywać tak długo jak będzie wyglądał jak u nas:tak:

no nareszcie odbył się pierwszy spacer pogoda super mała śpi po spacerku jak zabita

Czy Wasze dzieci podczas nocnych karmień zaraz ponownie zasypiają?
Bo u mnie nadal mimo, że synek budzi sie tylko 3 razy to strasznie długo potem nie zasypia - nawet do 2 godzin!:no: Padam na ryjek:no:
Co prawda od kilku dni się nam wszystko popyrtało, ale wcześniej też tak było, że mały czasem ze dwie godziny w nocy nie zasypiał..

My też dziś byliśmy na spacerku :tak:

Po długiej nieobecności chciałam się przywitać ze wszystkimi Marcowkami i małymi pisklakami. Wrócilismy ze szpitala po 4 dniach ze zdrowym i pięknym Boryskiem - niestety ze mną było kiepsko (szwy się coś rozwalały) i tak naprawdę dopiero dziś , po 13 dniach od porodu moge usiąść jak człowiek i coś napisać. Nadrobie zaległości w czytaniu, oglądaniu zdjęć naszych dzidziusiów i mam nadzieje że wróce do grona MARCÓWEK. Juz przeczytałam że dużo nas używa silikony a myslalam sobie karmiąc codzień że tylko ja ...i było mi jakoś smutno. Tęskniłam już za forum, więc jak Borysek pozwoli będę znowu sie udzielać.
O jacie, dopiero teraz zauważyłam - witaj kamilas!! :-) Czekamy na fotki Boryska i szczęśliwej mamusi :-)

Melanie i Malaga - dziękuje za ciepłe powitanie :-) :-) :-)

A tak przy okazji Melanie - kiedyś jak byłyśmy jeszcze brzuchatkami polecałaś wkładki laktacyjne CHICCO - sprawdziłam wszystkie dostępne w Polsce i Chicco okazały sie THE BEST, juz nie chodzę i nie patrze co chwila na bluzkę czy mam znowu okrągłą plamę. :tak:

reklama
bardzo się cieszę, że mogłam dopomóc :tak::-)

a my dzisiaj byliśmy na zakupach z moją mamą, moim mężem i z dzieciakami
połaziliśmy po sklepach a dzieci spały we wózkach
wszystko było fajnie aż do czasu gdy nie włożyliśmy (już obudzoną) Pariskę do fotelika samochodowego, Pariska zwymiotowała :-(
po drodze do domu jeszcze raz i w domu jeszcze kilka razy
do tego biegunka :-(

czy ktoś wie co może oznaczać biała qpa:confused:

a najgorsze było to, ze po uśpieniu Pariski nikogo nie było w jej pokoiku a ona biedna wymiotowała i zasneła w tym brudzie :-(

Boże jakie szczęście, że nie załawiła sie wymiocinami :-(
niania elektroniczna nawet nie zareagowała, musiała cicho wymiotować

ech... co jest mojej dziecince :confused::no:

mój synek nie może się za to dzisiaj najeść
ciągle by wisiał na cycku
a mi sie wydaje, ze mam mało mleka :dry:
... i on sie nie może najeść

Do góry