reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Dziewczyny a czy czujecie znużenie wykonywaniem ciągle tych samych czynności, taką powtarzalnością? Bo ja tak...do tego wieczorami dochodzi zmęczenie i jak pomyślę, że mam od nowa wszystko powtarzać to czasami już mi się nic nie chce :-p

reklama
Ja nawet nie.. Tylko zmęczona jestem, niewyspana.. I tak mi brakuje "wychodnego".. Ale cóż zrobić - pogoda nie sprzyja spacerom z dzieckiem...

W ulotkach od położnej znalazłam fajną mini - książeczkę z zestawem ćwiczeń po porodzie :tak: Zamierzam od jutra ćwiczyć (tam pisze, że po cesarce od 3 dnia połogu powinno się ćwiczyć :szok:), jeśli mi Piotruś pozwoli :rolleyes:

u nas dzisiaj dzień śpiocha Natalka cąły czas śpi budzi się tylko na jedzonko:tak: jutro rano zostaje sama z tatą tak na 2 godzinki a mama idzie poprawić sobie humor zakupami:laugh2: może jakieś butki wiosenne kupie a no i jeszcze muszę kupić kilka par majtosów, bo jak byłam w szpitalu mąż urządził pranie i teraz są lekko fioletowawe:no:

Po długiej nieobecności chciałam się przywitać ze wszystkimi Marcowkami i małymi pisklakami. Wrócilismy ze szpitala po 4 dniach ze zdrowym i pięknym Boryskiem - niestety ze mną było kiepsko (szwy się coś rozwalały) i tak naprawdę dopiero dziś , po 13 dniach od porodu moge usiąść jak człowiek i coś napisać. Nadrobie zaległości w czytaniu, oglądaniu zdjęć naszych dzidziusiów i mam nadzieje że wróce do grona MARCÓWEK. Juz przeczytałam że dużo nas używa silikony a myslalam sobie karmiąc codzień że tylko ja ...i było mi jakoś smutno. Tęskniłam już za forum, więc jak Borysek pozwoli będę znowu sie udzielać.

dziewczyny planuje zakup niani elektronicznej i nie wiem jaką wybrać macie już doświadczenie z jakimiś:confused:

Ja rozważałam zakup, ale na szczeście dostałam super nowiutką nianię Philipsa:-) mieszkam w domu jednorodzinnym i jak po nim biegam;-) to przyczepiam sobie odpowiednią część za spodnie i jestem spokojna. Każdy szmer słychać, super!:tak:

Dziewczyny a czy czujecie znużenie wykonywaniem ciągle tych samych czynności, taką powtarzalnością? Bo ja tak...do tego wieczorami dochodzi zmęczenie i jak pomyślę, że mam od nowa wszystko powtarzać to czasami już mi się nic nie chce :-p

W dzień nic mnie raczej nie przytłacza ale wieczory i noce zaczynają być naprawdę męczące:-(
Czy Wasze dzieci podczas nocnych karmień zaraz ponownie zasypiają?
Bo u mnie nadal mimo, że synek budzi sie tylko 3 razy to strasznie długo potem nie zasypia - nawet do 2 godzin!:no: Padam na ryjek:no:

Kamilas
łelkom egejnn :-D
:-):-):-)

uuuuu niedobrze z tymi szwami ale ja Tobie powiem, ze po pierwszym porodzie tak mnie pocieli, ze w 14 dzień po cięciu ryczałam, ze mnie strasznie boli :no:
także nie jest źle jak możesz siedzieć w 13 dniu ;-)

Ja rozważałam zakup, ale na szczeście dostałam super nowiutką nianię Philipsa:-) mieszkam w domu jednorodzinnym i jak po nim biegam;-) to przyczepiam sobie odpowiednią część za spodnie i jestem spokojna. Każdy szmer słychać, super!:tak:

ja tez polecam Philipsa, kiedyś a aniją polecałyśmy nasze philipsowe nianie na wątku wyprawka :tak:

ehero.jpg

teraz chcemy kupić kamerke bezprzewodową z detektorem ruchu
muszę mieć takie cacko, bo Paris jest głośną laską
synek jeszcze umie spać przy jej wrzaskach ale z czasem będzie mniej spał i do szału będzie mnie doprowadzala sytuacja jak ja uśpię małego a córa go szybko obudzi swoimi zabawami w stukanie albo krzykami

boję się synka samego zostawić w sypialni, bo mu się czasem wymiotuje i niania by mi mogła nie zaalarmować, że coś się dzieje
a detektor ruchu z podglądem na komputerze da mi cynk ;-)

Ja mam Tomee teepee(chyba tak to sie pisze) z detektorem ruchu i puki co jestem zadowolona i moge polecici. nawet w ogrodku slychac co si eu gory u malego dzieje

Melanie moj tristan juz dosc dawno nie wymiotowal chyba unormowal sobie ilosc jedzonka
ja go zostawian na gorze w lozeczku i bo slysze na dole nawet jak maly ziewa:tak:

reklama
Czy Wasze dzieci podczas nocnych karmień zaraz ponownie zasypiają?

U mnie pojawił się inny problem. Maleńka zasypia w kółko podczas karmienia i nie ściąga mi pokarmu. Przez co w nocy mam cycki jak kamienie, obolałe, cieknące, a ona nic sobie z tego nie robi tylko śpi ;-) :-p

Do góry