reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
moja zawsze przed drzemką idzie na nocnik:tak: jeszcze wpadki łóżkowej nie było:tak: ale na noc jest pielucha:tak: ciężko też namówić córcie na sikanie na dworze:baffled: muszę znaleźć miejsce takie mało widoczne za jakimś krzorem to wtedy wysika się:tak:

u nas musi być ustronne miejsce i żeby jeszcze żadnego robaczka czy mrówki nie było:confused2: na 2 godzinne zakupy do marketu boję się zabrać jeszcze bez pampka :sorry: tydzień temu pielucha była sucha po powrocie do domu

To u nas praktycznie nie ma wpadek, przynajmniej nie tak żeby się posikał. Zdarza się, że popuści parę kropel właśnie, ale już rzadko. I przez sen też nie sika o dziwo. Ogólnie ekspresowo to u nas poszło i myślę, że to dlatego że był wcześnie wysadzany i wcześnie załapał z kupą. Z sikaniem się musiał tylko przestawić, że trzeba pamiętać o tym:tak:

ja się w powyższych kwestiach nie wypowiadam:eek:
co prawda robi siku i kupke na nocnik, ale cały czas jest to z mojej inicjatywy:-(, gdy go pytam jemu nigdy się nic nie chce:no:

wasze dzieci to już długo sikają na nocnika a moja raptem od 2 tygodni:confused2: ale wydaje mi się że na tak krótki czas nie jest źle:tak: sama bierze nocnik, sika i wylewa do ubikacji:-D

w kwestji pampka to my juz w 100% bez pieluszki od niewiem jakis 2miesiecy :tak: raz tylko sie zdarzylo ,ze zesiusiala sie w nocy ,wogole to szybko sie nauczyla ,a ja jej wczesniej tak jak np.Blu nie wysadzalam :no: wiec tez nie wiem od czego to zalezy :rofl2:

reklama
u nas skwar... do 18 nie wychodziliśmy z domu, jutro muszę się rano jakoś wybrać, przed tym skwarem :-/
blu, ja Cię nie straszę, tylko mówię, jak może być :p
co do sikania to mój bardzo lubi sikanie na trawkę, na początku to mu się to tak spodobało, że nawet jak byłam u kumpeli na kawce to musiałam zlatywać z młodym z 3piętra, żeby zrobił sisi na trawkę :-D
teraz już sika normalnie, ale na początku miał problem z sikaniem na kibelek u obcych ;-)

Do góry