reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
ooo na pracusia awansowałam - ale fajnie:-D

agutekto planowy powrót? bo coś mi się krótko wydaje:sorry: jak Ci było na tej głuszy? dałaś radę?;-)

blueto ci dużo kg nie grozi przy takich problemach, ale jak z samopoczuciem:eek:

dla mnie zaścielone łóżko to podstawa porządku, w przeciwnym razie mam wrażenie, że w całym domu bajzel:baffled:

fredzik czyli jednak ospa zawitała?:baffled:
przetrwajcie dzielnie:tak:
jak dajesz radę z nieśpiącym Szymkiem?
my mamy taki podkład foliowy na materacu i jak się nie podwinie to jest ok. Niezbyt to funkcjonalne bo czasem się zwija, jak raz zasikała to czyściłam wezyrem i suszyłam na słońcu, plama jest ale nie śmierdzi. Nasze łóżko już paę razy zlane:baffled: zawsze wtedy wszystko piorę i się pocieszam, że niedługo zmieniamy sypialnię:-p

ten bunt słynny:crazy: trza przetrwać jak wyżynanie zębów:baffled: u nas fazy bo np. mama ma przynieść kołdrę TERAZ ZARAZ a ja się ociągam:-p albo malowanie farbami o 7 rano i inne takie:confused2:

agutek a gdzie taką podkładkę na łóżko można dostać?? :-))
na szczęście nie mam do gina daleko, więc nic się nie stało, ale sam fakt... ehh, nasza publiczna służba zdrowia :-/

u nas też jesteśmy bez pampka:tak: dzisiaj nie było żadnej wpadki a wczoraj jedna:tak: popołudniu śpi bez pieluszki (podkładam ręcznik) na noc jest pampers:tak:

madzikm zdecydowaliście się na tą szafę co my:confused:
Fredzik lepiej wcześniej przejść a nie tak ja ja 20 lat i wysypana cała:baffled: prawie miesiąc przechodziłam:baffled:

mój mały też czasami ma akcje z kopaniem, ale generalnie podobno jest grzecznym dzieckiem. Ja tego nie widzę, może dlatego, że już bym chętnie poszła od niego do roboty, bo normalnie mam go dość

u nas na razie nie ma akcji typu "tylko mama", czy "tylko tata", bo non stop jest ze mną:sorry:, ale zrobił sie humorzasty i często jest na NIE:no::crazy:

moje opalone plecy pokryły się brzydkimi bąbelkami, a M mówi na mnie słodko "parchatka":eek:

Fredzik, długo czekaliscie na ospę, nie? jak mały ja znosi?

reklama
parchatka :-D:-D:-D

agutektak, w złości mówi, że mnie nie przeprosi, że mnie nie kocha i że jestem bźytka:-p
czy wyje godzinę? nie, cała akcja trwa około 10 minut
zawsze potem okazuje skruchę, przeprasza, "spowiada się" innym i wieczorem przed snem jeszcze o tym mówi

może poszukaj czy jest jakaś rzecz, która ją uspokaja....u nas jest to słynna koka - kołdra, jak ma ten napad złości to zaraz bierze kokę i jej przechodzi, później jest wyciszona jak po jakimś ataku:confused2:
widzę, że to takie fizjologiczne, nie wynika z rozkapryszenia - marne pocieszenie:sorry:
najgorsze to, że nawet dziadkowie tego nie rozumieją i są "przerażenie jakie to dziecko nerwowe":-p:crazy::baffled:

roksina dzień dzisiejszy ta szafa:tak: ale jeszcze pomalowane nie mamy, najbliższy sklep z tymi meblami to ok 100km. Podoba się wszystkim bardzo:tak:
Marzą mi się ściany brązowo - turkusowe, pasowałyby do tych mebli?

Do góry