reklama
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Boli mnie brzuch i w krzyżach (tak jak w pierwszych dniach okresu), piersi bolą i dzisiaj mnie trochę muliło przed obiadem. Senność mam chyba wrodzoną ;-)blu masz już jakieś objawy ciążowe senność, obolałe piersi, kłucie (takie ciągnięcie) w macicy
A
Agutek
Gość
parówki i jajecznica nadal na topie
Parówki u nas też a jajecznicy nie daję w ogóle. Na widok jaja jest od razu "bleee..nie lubię jaja" Nie wiem więc czy ma jeszcze uczulenie czy już nie, nie pozwala tego sprawdzić, a strasznie chciałabym mieć coś na urozmaicenie.
Jeśli chodzi o zęby to ja i tak jestem dumna z tego co mamy teraz.
Dla nas to już piękne uzębienie.
Ja się zdrzemnęłam z młodą, właśnie wstałam. Zaczęło mnie mulić przy książce i nie myślałam, że tak padnę.
S
szalona mama
Gość
u nas mleko minimum 3 razy dziennie
Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej, ale skrobiecie, nie nadążam normalnie:-)
Ignaś też lubi nabiał, twaróg z cebulką, ser żółty, mleko w każdej postaci (budyń, płatki, kakao) zaczęłam mu nawet dawać mleko krowie do picia (za radą alergolog) rano pije modyfikowane a wieczorem kaszę manną na mleku:-) baaaardzo lubikupuje świeże w butelce z mlekovity 2% i gotuje.
Ignaś też lubi nabiał, twaróg z cebulką, ser żółty, mleko w każdej postaci (budyń, płatki, kakao) zaczęłam mu nawet dawać mleko krowie do picia (za radą alergolog) rano pije modyfikowane a wieczorem kaszę manną na mleku:-) baaaardzo lubikupuje świeże w butelce z mlekovity 2% i gotuje.
magdajucha
mamunia Krzysiunia
nie pamiętam już która z was o danonkach pisała... mi pani doktor mówiła, że danonki są dopiero dla dzieci, które ukończyły 3 r. życia i ja na razie nie podaję, natomiast mały bardzo lubi serki homogenizowane, koniecznie bez żadnych kawałków czegokolwiek ;-D
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Soppana, a czemu 2%, a nie pełne?
A
Agutek
Gość
nie pamiętam już która z was o danonkach pisała... mi pani doktor mówiła, że danonki są dopiero dla dzieci, które ukończyły 3 r. życia i ja na razie nie podaję, natomiast mały bardzo lubi serki homogenizowane, koniecznie bez żadnych kawałków czegokolwiek ;-D
Mi moja doktorka powiedziała, że danonków i innych takich w ogóle dzieciom nie powinno się podawać, ale nie dajmy się zwariować ;-)
Moja na normalne mleko ma długie zęby, kiedyś jej dałam i usłyszałam "niedobre, daj mama inne mleko"
My poszliśmy skorzystać z resztek wyprzedaży. Liczyłam na jakieś eleganckie spodnie, ale nic ciekawego nie znalazłam. Za to kupiłam młodej sweter w Reserved na okres jesienno-zimowy i w adidasie półbuty takie za kostkę, za połowę ceny Bartków Młoda stwierdziła, że w nich idzie i ściągnęła sandały w sklepie. Dobrze, że nie kupiłam zimowych ocieplanych butów
magdajucha
mamunia Krzysiunia
Agutek niezły gagatek z Twojej córci ;-D
reklama
debiutantka
Marcówka 2007
Witajcie
NIe odzywałam się dość długo bo jakoś nie miałam siły i czasu - od niedzieli byłam sama z M bo mąż pojechał do Krakowa. I musiałam M zapewnic jakieś "rozrywki" a wieczorem regulanie niemal zasypiałam przy usypianu. Ale M był nawet grzeczny, grzeczniejszy niż jak ma rodziców w komplecie ciekawe dlaczego ...
Pisałyście o mleku - M rano pije mleko ale często tylko trochę - ok. 100ml, potem już nie ale daję mu nabiał w innej formie. Na wakacjach pił mleko z kartonu (Włosi mieli takie z wapniem, u nad chyba tylko "Wypasione" jest takie) bo dzieci kuzynki też piły a w towarzystwie lepiej smakuje .
W mieszkaniu tez najczęściej biega boso albo w skarpetkach. W zasadzie to nawet nie ma kapci bo jak miał to ich nie używał.
Agutku napisałaś "resztki wyprzedaży" , rzeczywiście juz się kończą?? Kurcze a ja chciałam sie wybrac a nie mam kiedy....
A jutro znów piekę jagodzianki Fredzika . "Zaraziłam " się . Może zrobię wersję ze śliwkami... Fredzik jak sądzisz - mogę dać śliwki??
NIe odzywałam się dość długo bo jakoś nie miałam siły i czasu - od niedzieli byłam sama z M bo mąż pojechał do Krakowa. I musiałam M zapewnic jakieś "rozrywki" a wieczorem regulanie niemal zasypiałam przy usypianu. Ale M był nawet grzeczny, grzeczniejszy niż jak ma rodziców w komplecie ciekawe dlaczego ...
Pisałyście o mleku - M rano pije mleko ale często tylko trochę - ok. 100ml, potem już nie ale daję mu nabiał w innej formie. Na wakacjach pił mleko z kartonu (Włosi mieli takie z wapniem, u nad chyba tylko "Wypasione" jest takie) bo dzieci kuzynki też piły a w towarzystwie lepiej smakuje .
W mieszkaniu tez najczęściej biega boso albo w skarpetkach. W zasadzie to nawet nie ma kapci bo jak miał to ich nie używał.
Agutku napisałaś "resztki wyprzedaży" , rzeczywiście juz się kończą?? Kurcze a ja chciałam sie wybrac a nie mam kiedy....
A jutro znów piekę jagodzianki Fredzika . "Zaraziłam " się . Może zrobię wersję ze śliwkami... Fredzik jak sądzisz - mogę dać śliwki??