reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Hej

debiutantko szerokiej drogi i oby M. był jak aniołek, jak przystało na jego loczki ;-)

U nas też fochy co jakiś czas, że to mama miała zrobić, albo że ona chciała sama :sorry:
Ostatnie dwa dni zaliczyliśmy spacery bez pieluszki, takie długie. Bez wpadki. Ale fakt, ze się boję, ze się zleje i profilaktycznie sama pamiętam o jej wysadzaniu i nie dałam za bardzo szansy by sama zawołała :zawstydzona/y: Wczoraj uparła się po drodze na plac zabaw a ja mówię, że pójdziemy na niego ale najpierw po drodze zajdziemy do babci żeby zrobiła sobie siusiu, a ten mój mały negocjator do mnie " nie ja tam na trawkę, tam dalej" i się tam wysiusiała by tylko od razu iść na ten plac zabaw :-D

Pogoda nam się zrypała :baffled:

reklama
Hej

Jednak wpadłam na BB, zresztą już skoro świt w necie grzebałam bo M się obudził po 5tej z zaropiałym okiem .... Jak nie urok to ...
Na szczescie udało mi się dziś dostac do okulisty i juz mam przepisane krople i maść, ma jakies bakteryjne zapalenie spojówek :/. Mamy przez tydzien unikac wody tzn. basenów itp. i nie wychodzic jak wieje. Mam nadzieje, ze tam nie będzie wiatrów bo w koncu M nie wysiedzi caly czas w namiocie!!!
Odechciało mi się jechać.... :/

łooo Debiutantko :-( może jak będzie wiało to m będzie śmigał w okularach przeciwsłonecznych:tak: ale myślę że jak macie już krople i maści to szybko oko wyzdrowieje:tak: z tym że zapalnie spojówek lubi po wyleczeniu jednego oka za jakiś czas przenieść się na drugie:baffled: ale nie musi:no: ale głowa do góry i bawcie się dobrze:tak: no przecież wszystko idealnie nie może być;-)

hej!

U nas szał ciał baj:szok: 4 panów przebudowuje kominy, jutro kolejni dwaj do instalacji. Mąż wkółko coś kupuje a ja stoję przy garach, sprzątam i zajmuje się Zosią:confused2: żeby było mało to dwa najbliższe dni całe na studiach:eek:

debiutantkapamiętam, że gdzieś za granice jedziecie, ale gdzie? Chorwacja?
dbaj tam o Zięciunia i wypocznijcie:-):tak:

sandiile nocek było z suchą pieluchą, że zdecydowałaś się zdjąć?
u nas już było cały tydzień sucho ale załadam bo musiałabym wysadzać koło 6 rano, a jak nie idziemy do pracy to mi się nie chce:zawstydzona/y:

fredzika ile potrwa to pokazywanie różków?:confused2:
babcia uwielbia podreślać, że u niej Zosia jest grzeczna, nie marudzi a u nas tak łobuzuje:baffled: ale nie rozumie, że oni zajmują się tylko Zosią i cały czas jest oczkiem w głowie a w domu to jednak inaczej...
Dziś idą same do kościoła to zobaczymy:-p

hejka :-)

Debiutantko - looo matko! ale sie porobilo :-( choc mimo wszystko zycze udanych wakacji :-):tak:

Madzik - moja Mala tez nad ranem musi "siusiu" zrobic ,ale ja poszlam na latwizne i postawilam jej kolo lozka nocnik ;-) wiec przebudzi sie i zrobi sama i spi dalej :tak:...a nocki z suchym pampkiem juz troche trwaly niewiem moze z jakis miesiac :tak:ale zdecydowalam sie w sumie nie dlatego ,ze pampki suche byly ,a dlatego ,ze ktorejs nocy nie dala mi spac bo chciala "siusiu" przebudzala mnie co chwilke i mowila ,ze siusiu chce ,a ja myslalam ,ze to tylko taka wymowka ,zeby wstac (bylo juz nad ranem) wkoncu poszlam i przynioslam jej nocnik i ku mojemu zdziwieniu zrobila ladnie siusiu i poszla dalej spac :szok::-D dlatego stwierdzilam ,ze sprobujemy ;-)

Blue - :-D

reklama
u nas po nocy pieluchy są znowu bardzo mokre...a wczoraj w dzień przez sen się posikała i od razu się obudziła...więc z tym to pewnie długo będziemy walczyć. Ale spoko na wszystko u każdego przychodzi czas ;-)

kupiliśmy torby na podróż :-p okazało się, że w Tesco dzisiaj 22% taniej :-)
jeju oby to wyszło :-)

nic mi się nie chce :dry:

Do góry