reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

My z chrztem nie mamy problemu, mamy ślub kościelny a na rodziców chrzestnych mamy i żonatego i samotną laskę, ale tak wybraliśmy. Nawet o tym nie myslałam, żeby nie byli rozwodnikami, bo może ksiądz sie nie zgodzi. Dla mnie jest to chore, że ksiądz nie chce ochrzcic. To jego zasrany obowiązek bo kasę bierze i łachy nie robi.

Ale dzisiaj mam chory dzień. Tak się ostro pożarłam z moją matką że szok. O mojego męża i na moich teściów. Zaczęła najeżdżać na niego ( coś sobie wymyśliła) no i mnie szlak trafił. Gdyby miała racje to proszę bardzo, ale tak to nie dam sobie jeździć po mężu. No i teraz sie z nią nie odzywam i chora sytuacja w rodzince.

reklama
Ale dzisiaj mam chory dzień. Tak się ostro pożarłam z moją matką że szok. O mojego męża i na moich teściów. Zaczęła najeżdżać na niego ( coś sobie wymyśliła) no i mnie szlak trafił. Gdyby miała racje to proszę bardzo, ale tak to nie dam sobie jeździć po mężu. No i teraz sie z nią nie odzywam i chora sytuacja w rodzince.

nie przejmuj sie Kaska ja to tez przechodze...:-(myslalam,ze jak sciagne tu moja mame to bedzie nam latwiej i zawsze ktos pomocny dla "mlodych" rodzicow ,ale jest podobnie jak u Ciebie niestety:dry:moj maz mowi, ze juz wie dlaczego jest powiedzenie "jak najdalej od tesciowej" ja kocham moja mame ,ale czasami zaluje,ze ja tu wzielam:szok::-(chyba lepiej sie dogadywalam z A jak jej nie bylo:tak::-(

Witajcie

Mojemu Karolkowi też wypadają włoski, ma ich teraz dużo mniej niż po urodzeniu i też są jaśniejsze.

W sobotę jedziemy do mojego taty w góry na wakacje. Trochę się boję czy sobie poradzę, bo jadę sama tylko z synkiem. To znaczy mąż nas odwiezie i wróci do domu tego samego dnia. Ale cieszę się też na ten wyjazd, bo fajnie będzie zmienić klimat :-).

Fajnie, że sobie pojedziesz w góry.
Młody poodycha innym powietrzem. Przyda się :tak:

U mojej włosy się przetarły i wyjaśniały :oo2:

a u nas lipa jestem wkur... jak niewiem co:-(mamy problem z zalatwieniem chrzcin malenkiej poniewaz niemamy slubu koscielnego(jeszcze) a w dodatku nie mieszkamy w pl i tesciowa wszystko miala zalatwic:dry:a teraz to niewiem:-(co zrobic:szok:

Jak mnie ci księża wnerwiają :angry:
My musimy się przejść do naszej parafii, ale jakoś kompletnie nam tam nie po drodze :sorry2:

mam nadzieję:-)
Aga a Ty kiedy planujesz chrzciny:confused:
my 22lipca:-) impreza będzie w domu:tak: przeliczyliśmy wszystko i zdecydowanie opłaca sie w domu:tak:
tu są fajne zaproszenia ze zdjęciem ZAPROSZENIA NA CHRZEST, ROCZEK, URODZINY Z FOTO (206111212) - Aukcje internetowe Allegro

My ciągle nie wiemy czy dom czy restauracja :-D
No, ale najpierw to w ogóle musimy zaklepać termin w kościele, załatwić chrzestną, bo chrzestnego już mamy :-p
Oj będe się chyba ostro wkurzać...coś tak czuję :eek:

Roksi, Aga22 dzięki za informacje o włoskach, chyba zamiast się martwić zacznę je zbierać na pamiątkę:blink:

A co do księży to wolałabym się nie wypowiadać:wściekła/y:. Z chrztem nie mieliśmy problemu, ale za to z babci pogrzebem owszem:wściekła/y:. Nie chciał jej pochować, bo nie mieliśmy zaświadczenia, że przed śmiercią była u spowiedzi. Była dwa tygodnie przed śmiercią, ale nie pomyślała żeby ksiądz postawił jej pieczątkę, najlepiej na d.u.p.i.e. Mało go nie rozszarpałam na miejscu. Ale po 700zł łapę wyciągnął.

Rada jest jedna, jak nie chce ochrzcić - zmienić księdza:tak:

:angry::angry::angry::angry::angry::angry:
No tak...to człowiek ma sobie przewidzieć swoją śmierć tak?? I przed nią wyspowiadać się i załatwić sobie zaświadczenie :angry::angry::angry::angry::angry:

Nie..no wkurw na maksa!

I to są nasi księża :sick:Bleee :baffled:

Dzień Dobry Dziewczynki:-)
dostałam paczkę ze zdjęciami z fotojokera i muszę powiedzieć żę jakoś naprawde dobra:tak: 224 zdjęcia 89zł razem z przesyłką:-) jakdę dzisiaj kupić albumy i będe segregować:-)

Moja córeczka chyba ząbkuje:szok: czasami jak dostaje butelkę to płacze jak je:-( smoczka prawie nie używa a jeśli ma go w buzi to rączkę go wysuwa i zagryza tylko ten początek:baffled: wczoraj płakała po poludniu więc posmarowałam jej dziąsełka bobodentem i odrazu jej przeszło:tak: rozpulchnione ma dziąsła na górze:tak:

Dzień Dobry Dziewczynki:-)
Moja córeczka chyba ząbkuje:szok: czasami jak dostaje butelkę to płacze jak je:-( smoczka prawie nie używa a jeśli ma go w buzi to rączkę go wysuwa i zagryza tylko ten początek:baffled: wczoraj płakała po poludniu więc posmarowałam jej dziąsełka bobodentem i odrazu jej przeszło:tak: rozpulchnione ma dziąsła na górze:tak:

Szybko by jej zaczęły wychodzic te ząbki, ale pewnie masz rację skoro dziąsełka są napuchnięte.

My chrciny robimy w karczmie a ceny sa chore- nam wyszło 90 zł od osoby z alkoholem i to i tak w maire tanio, bo gdzie indziej to krzyczeli po 100 bez wódki. A na weselu płaciliśmy 160zł za dwa dni zabawy a tu tylko pare godzin. Ładna bzdura:wściekła/y::wściekła/y: Ale niestety mam tyle osób, że w domu nie zrobie.

my mamy ślub kościelny ale chrzestny jest po cywilnym no ale chyba księdza to nie interesuje:confused: chyba tylko chodzi o rodziców:confused:
a przyszły chrzestny Natalki miał cyrki jak córka szła do komuni:szok: ksiąc nie chciał jej przyjąć więc znaleźli taka parafię gdzie ksiąc się zgodził:tak:
Nie chcę Cię martwić, ale właśnie chodzi głównie o chrzestnych, bo oni mają dawać przykład dziecku i pilnować jego wychowania w wierze. Chrzestni muszą mieć zaświadczenia od siebie z parafii że mogą być chrzestnymi. O rodziców ksiądz nie powinien się burzyć, ale niestety często tak jest :wściekła/y:

Jak ksiądz chce to do wszystkiego sie doczepi, teraz rzadko trafia sie na księży z powołania, którzy są mili i pomocni. Teraz nawet księża patrzą na kasę, a jeden ode mnie z parafi za tą kasę utrzymuje swoja kochanice. Chora sytuacja. A tak w ogóle to nam zaspiewali 100zł za chrzciny, przecież powinno to być za free.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Nie chcę Cię martwić, ale właśnie chodzi głównie o chrzestnych, bo oni mają dawać przykład dziecku i pilnować jego wychowania w wierze. Chrzestni muszą mieć zaświadczenia od siebie z parafii że mogą być chrzestnymi. O rodziców ksiądz nie powinien się burzyć, ale niestety często tak jest :wściekła/y:

od nas ksiądz nie chciał zaświadczenia, że mogą być chrzestnymi, tylko,że się wyspowiadali. Chrzestny idzie do spowiedzi ale chrzestna nie pójdzie bo jest po rozwodzie i jej żaden ksiądz nie będzie chciał wyspowiadać.Zobaczymy jak na to ksiądz zareaguje.Powiem mu w ostatniej chwili,żeby nie było za dużo czasu na jakieś manewry.

reklama
od nas ksiądz nie chciał zaświadczenia, że mogą być chrzestnymi, tylko,że się wyspowiadali. Chrzestny idzie do spowiedzi ale chrzestna nie pójdzie bo jest po rozwodzie i jej żaden ksiądz nie będzie chciał wyspowiadać.Zobaczymy jak na to ksiądz zareaguje.Powiem mu w ostatniej chwili,żeby nie było za dużo czasu na jakieś manewry.

Widać jest różnie w różnych parafiach...

Ja bym się nie przyznała do rozwodu na spowiedzi ;-).

My chcemy zorganizować chrzciny tam na wsi, gdzie jadę teraz na wakacje. W sobotę będzie ognisko i imprezka, a w niedzielę chrzest, obiad i do domu :-). Oby tylko pogoda dopisała.

Do góry