reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

jak jesteśmy u babci to ogląda tam Cbebes, czy jakos tak i tam jest bajka cyfry, tez jej nie lubi, bo boi się tego złośliwego chochlika, który się dzieciom psoci:sorry2:

reklama
u nas na topie "świat małej księżniczki" i "poko":tak:
kupiliśmy nowy nocnik młoda wybrała sobie model z zamykaną klapą:tak: taki mini kibelek dobrze że nie chciała tego i fp za 200 zł bo bym chyba padła:baffled: oczywiście był z nami tata i jak to bywa przywlekli jeszcze auto taki jeździk:baffled:

blu ja pytam się młodej ile ma lat a ona mówi "tci":-D a ja mówię nie masz dwa latka a ona kłóci się i odpowiada mi "nie tcii"
:-D:-D u nas tak samo. pokazuje dwa paluszki ale mówi "mam tszi":-D
Mój też mówi zawsze, że ci :tak:. W ogóle zawsze jak jest pytanie ile, to odpowiada ci. Ale jak buduje wieżę i sobie liczy, to jest "jaz, ci, ba, sieś, siedem, osiem" :-D
nie mogę z tych naszych Marcowiątek:-D
Laura liczy tak: "szy, tszy, cszi.....":baffled:;-)
u nas na topie "świat małej księżniczki" i "poko":tak:
u nas też księżniczka the best, niedźwiedź w dużym niebieskim domu, Clifford (ale chyba sie już jej nudzi) i reklamy: bobovity, kinder i w ogóle wszystkie , w których występują dzieci :-D

Moja też uwielbia mini mini. Teraz są jakieś nowe bajki: o Małgosi i bucikach i balerinie. Nawet śpiewa już piosenki z tych bajek ale to jest niestety efekt tego, że obecna niania nie wyłancza telewizora nawet przez pół dnia. :baffled:

Ale Wam zazdroszczę. Wojtek wogóle TV nie chcę ogladać.
Kupiłam mu " dobranocny ogród" , coś w stylu Teletubisiów ale pooglada może z 5 ,10 minut i go nudzi. Próbowaliśmy go zainteresować bajkami w TV ale niechętny jest bardzo.

Co do mowienia to Wojtek pojedyczne słowa i po swojemu:
ogień-ogeń,niebo-ebo, krzyżyk-szyżyk, nóż-nóń, dzwon-doń, itp itd. LAtka ma "da" a na imie " Joje", za to jak się pomyli to latek ma "dużo" .
Wojtek nie wymawia "k" ani "g" ale za to wymawia "ż" i "ź". Niewyraźnie trochę. Generalnie mówi dosyć niewyraźnie
i raczej pojedyczne słowa wyraźnie.

elehar a jak poszukiwania niani? Ja dzisiaj zaczęłam, bo nasza niania miała odejść za 2 miesiące- ale noga jej puchnie i chyba będzie musiała wcześniej. Ech..

Ale jestem w....:wściekła/y:Pol dnia sprzatalam ,a ta baba z biura nieruchomosci nie przyszla z tymi ludzmi bo cos tam:wściekła/y:
Moja Jula tez spiewa ,dzisiaj jak bylysmy na zakupach to cala droge spiewala po swojemu.Ogolnie mowi ciagle "Lula sama",sama chce jesc,myc sie ,ubierac sie :szok:Szkoda tylko ,ze sama nie siada na nocnik:tak:,dzisiaj kupe dusila za drzwiami w pokoju,a jak sie denerwuje jak do niej sie cos mowi:szok:Moj m dzis przyjechal z budowy ,a ona w drzwiach do niego ,podaje reke i mowi"czesc,witaj":-D

hihiii :-D:-D smiesznie rozgadane te nasze marcowiatka:tak::-D
my mamy cbebies i Niunia lubi ogladac bajki na tym programie:tak:choc ostatnio maz nasciagal jej bajek "Pony" i "Mala Syrenke" i tez ja zainteresowaly :tak:ale bardziej pony:tak: potrafi bodbiec do mnie z pilotem i mowi "mama kucik" (kucyk):-D

maz kupil mi dzisiaj bieznie :-)i zgadnijcie kto na niej najchetniej biega?:-D

jmm u nas niedźwiedź też by na topie ale się znudził:baffled: clifford ale w tej wersji jak jest mały:tak:
ja za to nie moge patrzeć na te zwierzaki typu niedźwiedź w niebieskim.,.. czy Globtoter Glover (czy jakoś tak):baffled:nie wiem na nerwy mi działają a L je uwielbia:szok:
Moja też uwielbia mini mini. Teraz są jakieś nowe bajki: o Małgosi i bucikach i balerinie. Nawet śpiewa już piosenki z tych bajek ale to jest niestety efekt tego, że obecna niania nie wyłancza telewizora nawet przez pół dnia. :baffled:
:szok: u nas też by tak było ale ja chodze po domu i wyłączam TV a jak to nie działa wyłączam z wtyczki :evil:
ostatnio L polubiła jedną z nowych bajek "mysz aniołek" normalnie mam ubaw jak L ogląda i rozmawia z tymi stworkami :-D
Ale Wam zazdroszczę. Wojtek wogóle TV nie chcę ogladać.
To sie kobieto ciesz!!!!:tak:
Laura jest najszczęśliwsza jak po włącza wszystkie TV jakie są w domu, chodzi od telewizora do telewizora i mówi "mamo tam też!!!":baffled:
Rano pierwsze co robi to idzie do pokoju babci i pokazując na TV woła "baba mini mini!!!":-:)baffled: albo "baba la-la-la!!!" (czyli "babciu włącz Vh1"):tak:;-)

reklama
sandiTwój organizm już się przyzwyczaiła do tego fiki miki:rofl2: dla mnie to niewyobrażalne tak funkcjonować:rofl2:
.
a moze i masz racje ;-)ja wczesniej tez sobie nie wyobrazalam :no::rofl2: myslalam ,ze usne w pracy :-D ale jakos daje rade :tak: musze...

Rybka - witaj i zagladaj czesciej :tak:

oka ja pobiegalam :rofl2: teraz ide myju-myju i luli ;-)wiec dobrej nocki zycze :tak:

Do góry