reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

kochane marcóweczki i dzieciaczki,
pewnie nie uda mi się zajrzec do Was do poniedziałku, więc juz teraz chce Wam życzyć
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU, spełnienia marzeń, duzo radości i miłości:tak:

reklama
Witajcie babeczki Kopę lat nie zaglądałam do was
ale chyba praca mnie wciągneła czasem na udomowione mamy wpadam

jak tam po świętach co u was słychać:)))
ja 2 tydzień z bąkami w domu jestem
córcia ma anginkę poważną jak to na pogotowiu powiedziała nam pediatra
mały jak na razie odpukac nie zaraził się
trenujemy nocnikowanie ale małe rezultaty ale nie odpuszczę

Ewela - wszystkiego naj rowniez Tobie:tak:i Twojej rodzince :tak::-)

Agatulka - oj prosze nam sie poprawic i czesciej zagladac :tak:;-)zdrowka dla pociech :tak:

ja suwaczek tez widze ale może było ich więcej niż jeden
suwaczki ostatnio giną w akcji :))

ui nas tez cięzko z tym nocnikiem ale hmm może jeszcze jest czas w końcu i 2 letnie dzieci jadą na pampkach

u nas z nocnikowaniem znowu krok w tył, a było już tak fajnie
raz na dzień przyjdzie i powie mama siusiu, a resztę w ogóle nie oznajmi, kupę po fakcie lub w ogóle...ogólnie nie znosi zmieniania pieluchy, płacze i krzyczy ała, a na nocnik czasami też nie chce usiąść i woła nie nie nie! nie wiem o co chodzi :rolleyes2:
aha, ściąganie pieluchy też u nas nie działa, bo leje aż do butów a w ogóle jej to nie przeszkadza, może chodzić godzinami w mokrych gaciach i jest git :-D

także czekam znowu na nawrót wołania i chęci do siadania na nocnik ;-)
na razie ograniczyła się głównie do tego, że rano mnie budzi i mówi, że chce siusiu, a potem w dzień to już cud boski jak zawoła :-D potem sama ją wysadzam i często zdarzają się siuśki, ale tu chodzi o to by sama każdą potrzebę wołała nie ;-)

czekamy na ciepłe dni ;-)

młoda zasnęła nam w aucie i śpi jak zabita teraz, ciekawe o której wstanie :confused:

kasia580, bogda do raportu! ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
wita dziewczyny ja tak na chwilke zameldowac ze nadl w dwupaku jestem:tak:

u nas nocnikowanie tez krok w tyl
przestal calkowicie wolac , ale przynajmiej nie placze przy siadaniu na nocnik , czy na kibelek.

szczerze to narazie tym sie nie martwie wysadzam go srednie co 2,5 godziny i caly dzien potrafi chodzic suchy

za to mam inny problem
mlody 3 dni nic nie je
ale to doslownie nic
jedyne co mi sie udalo mu wcisnac to mleko z kaszka przez sen to to tez w odstepach przec cala noc
dzisiaj na sile go karmilismy , maz trzymal mu rece a ja lapalam za nos zeby otworzyl buzie i wlewalam mu zmielona zupke
bylis,mu u lekarza , wszystko oki a jesc nie che
dzisiaj zastosowalam sok z kiszonekj kapusty ,oczywiscie bez placzu sie nie obylo
serce normalnie peka :-:)-:)-:)-( i rece opadaja :-:)-:)-:)-(
moj mezus podobno tez tak jadl , do takiego stopnia ze zasna przy stole i wbil sobie widelec w oko
o mamo az sie boje :szok::szok:

dziewczyny uciekam odpoczac bom padnieta , skurcze i nocne karmienia wykanczaja mnie calkowicie
milego wieczoru:-)

Do góry