reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Witam wszystkie mamcie.

Świeta zbliżają się a ja mam humor do bani, mój facet mnie wkurza, i tak jakoś w ogóle wszystkiego mam dość.

Agnes witamina D3 to tak po ukończeniu dwóch tygodni, nie wcześniej.
Co do kropelek,wiem, że teraz w okresie zimowym to tak z dwie,ale to zależy od jednostek. Jeśli dajesz też inne witaminki to zobacz,czy w nich już nie ma wit D.
Jeśli dajesz mleko z dużą zawartością tej witaminy to wtedy powinno się dac jedną kropelkę mniej.

Ewelina współczuję teraz choróbska na święta.
Życzę szybkiego wyjścia z choróbska Piotrusiowi.
Postaraj się nie realizować recepty, a pomyśl może o jakiś środkach homeopatycznych, pytaj w aptece, naprawdę polecam !

Madzik,mniam, ale pyszne ;-)

Miloku ja mówię do teściów mamo i tato,jakoś tak na początku ciepło mnie przyjęli, że inaczej nie mogłabym.

Czym smarujecie swoim dzieciaczkom buzinki przed wyjściem na spacer ?
Ja jestem matka wyrodna i czasem zapominam,a smaruję tym co na lato z Ziajki.

Hej :-)

Miloku - mi tez jakos przejsc nie moze "mamo , tato" do tesciow :no::zawstydzona/y:mowie Pani , Pan:tak:choc staram sie bezosobowo :rofl2: moj m mowi do moich mamo i tato:tak:

Madzik - pysznosci :-)

Ewela - szybkiego powrotu do zdrowka Piotrusiowi :tak:

Aiwyls - tez mi sie czasem zapomni posmarowac buziunie :zawstydzona/y: ale jak juz to ziajka :tak:;-)

u nas choinka ubrana i rozebrana juz :rofl2: wczoraj ubieralismy a Niunia do wieczora zdazyla cala rozebrac i przewrocic :szok: dzis ubralam z m ponownie jak poszla luli :tak: i mam nadzieje ,ze tak juz chociaz do wigilii zostanie ;-)

Sandi rozbawiłaś mnie tą choinką :-D
Dużą macie ?
Nasza jest wyższa ode mnie.
Wzeszłym roku nie było problemów, w tym zamierzam ją przywiązać do czegoś aby nie nie została pociągnięta, jak w twoim wypadku ;-)

hej
ja mówię do teściów mamo tato ale długo też mi nie przechodziło, ale to też dlatego, że do moich rodziców tak nie mówię, bo u nas zawsze forma taka bezosobowa była, czyli nie "mamo chodźmy do kina", a "słuchaj chodźmy do kina" i przez to miałam problem by nagle do obcej kobity mówić mamo, ale teraz mowię tak do nich a do swoich dalej po staremu, śmiesznie to wygląda :-D

co do celofanu to właśnie wiem, że w kwiaciarni go dostatek ale nie wiem czy by sprzedali hihi, ale pewnie tak :tak: tak się zastanawiałam czy jest jakiś sklep, w którym jest wystawiony normalnie na sprzedaż, a nie do użytku sprzedawcy, który ewentualnie odsprzeda ;-)

jeśli chodzi o smarowanie buzi to ja ciągle zapominam :baffled:
mam z Nivei krem na każdą pogodę, ale póki co leży w łaziece :rolleyes2:

u nas ostatnio bunty coraz większe....wczoraj aż miała karę i była zamknięte w swoim pokoju, darła się okropnie :dry: w końcu mnie "przeprosiła" ale nie łudzę się, że wiedziała za co :-D
w nocy też nad ranem ryki, bo koniecznie chce mleko...chcieliśmy dziś nie ulec i mówiliśmy, że w nocy się nie je, ale gdzie tam....w końcu zrobiłam to mleko i zasnęła :eek:

choinki nadal nie mamy
jeszcze 2 dni temu mieliśmy koło siebie 3 pnukty ze sprzedażą i byłam spokojna
a wczoraj został już tylko jeden! i do tego marny wybór, wszystko przebrane...dziś mąż zaraz leci bo ma być dostawa, może coś upoluje
także dziś czeka mnie robienie sałatki, ryby po grecku, płatów śledziowych (macie jakieś przepisy fajne? żeby były takie kwaskowe?), galatu, obiadu, sprzątanie chaty, bo oczywiście znowu zasyfiona od gotowania itp., i ubieranie choinki....nie chce mi się :dry:
dobrze, że wczoraj kupiłam ostatnie brakujące prezenty...bo jeszcze tata mnie zaangażował w kupowanie dla mamy od niego prezentu :rolleyes2:

dzień dobry

Ja nadaję z pracy. Miałam mieć wolne ale pierwszy raz od wielu lat kierownik kazał przyjść wszystkim do pracy. Mam nadzieję, że przynajmniej szybciej nas puści do domu.
Juz sie przeprowadziłam do nowego domku i w miare urządziłam ale niestety internetu jeszcze nam nie podłaczyli więc życzę wszystkim mamom i dzieciaczkom zdrowych, Wesołych Świąt i mnóstwo prezentów pod choinką.

U nas za oknem sypie śnieg :tak:

Agutek ja choinki tez jeszcze nie mam :-( Co do kremu na buzię dla dziecka to niestety też zapominam często smarować.:baffled:

Piotrusiowi życzę dużo zdrówka :tak:
Sandi ale zapewniłaś córci zabawę z ta choinką :-D
Miloku dbaj o siebie i nie przemęczaj się. Również zdrówka dla was :tak:
Madzik , Fredzik podziwiam was kobietki za tą pracowitość w kuchni. Pyszne rzeczy pichcicie :tak:
Agnes ja witaminkę podaję ale nie co dziennie. Podobnie jak Agutek.

hej,

Elahar, dla ciebie równiez wszystkiego dobrego i do napisania po świętach:-D

a my dalej zasmrkani:-(, dosłownie my, bo mnie tez dopadło:no:

dziękujemy dziewczyny za zyczenia zdrówka:tak:

ja buzie smaruję, własnie kremem na kazdą pogodę Nivea i jeszcze podaje Vit D3

Hej:)
u mnie w domu do rodziców mówi się np., "chodź coś zrobimy" itp.
A do teściów .... hmmm, mamo, tato mi nie idzie ale Agutka wypowiedź oświeciła mnie dlaczego, po prostu do moich rodziców też tak nigdy nie mówiłam. Agutek, dzięki :-D A mój m do moich rodziców mówi tak jak ja i jest ok.

Jeśli chodzi o krem do buzi to ja używam Aderma lub Klorane i nie zapominam :-), może dlatego, że jak zapomnę to potem będę musiała 10 razy dziennie go smarować żeby buziak był ok.

Wiecie co mi się dzisiaj z rana przytrafiło, przymierzałam u wietnamczyków kamizelkę i podziękowałam bo była za mała a ten kurdupel - sprzedawca nawyzywał mnie od ku.... itp. :szok:

Ewela uważajcie na siebie i nie wychodźcie za wcześnie, u nas wśród dzieciaczków zapalenie płuc panuje :-(
A w ogóle to już czuć w sklepach i na ulicach świąteczną :confused: atmosferę, wszyscy by się najchętniej pozabijali :crazy:

Fredzik zartujesz? :szok: ale jaja....co za kretyn! :angry:

mąż wrócił bez choinki :angry:
facet miał do wyboru siedem, całe siedem choinek i nic więcej
nową dostawę będzie miał jak te mu zejdą
zaje %^&** :dry:

zaraz idzie drugi raz i teraz ma zadanie wrócić z choinką :-D

reklama
Hej :-)

Agutku - udanego polowania na choinke :-D:-D

Ewela - ojej i ciebie biedna tez dopadlo :angry:

u mnie choinka jeszcze cala :-D;-):-D

Aiwyls - mamy taka kolo 1,5m :tak: