reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Cześć :-)

Nie było mnie przez weekend, bo zostawiłam kompa w pracy (czuję w obowiązku się usprawiedliwić ;-)). Posprzątałam, okna umyłam, zrobiłam remanent w szafach. Mam pełno ciuchów niepotrzebnych i nie wiem co z nimi zrobić. Dzwoniłam do MOPSu, ale oni się tym nie zajmują... Poza tym mój tata się rozchorował i musieliśmy jechać do niego żeby mu wykupić lekarstwa. Więc zakupy nas jeszcze czekają :baffled:.

Synek śmieszny - wczoraj mi pomagał gotować zupę dla dziadka i ciągle "fam fam fam" (sam) :-D.

Miloku, uważaj na siebie kobieto :happy2:

reklama
Agnes, i tu też pewnie usłyszysz od każdego co innego bo co lekarz to inna teoria na ten temat :crazy: Ja pytałam dwóch lekarzy i jeden i drugi twierdzi że już nie trzeba tyle, że jeden mówi, ze dlatego że mały pije nutramigen (chodzi o mleko modyfikowane) a tam jest, a drugi mówi, że w tym wieku jeśli nie ma niedoborów to już nie trzeba a Szymek i tak dostaje multi- sanostol i tam też jest... A pediatra mojej siostrzenicy też mówi, ze nie trzeba. Czyli trzech już :-p Poza tym, podawanie witamin na tzw "zapas" też nie jest dobre (to już mój komentarz ;-)) bo można przedawkować i zrobić krzywdę. Wit C podobno nie da sie przedawkować bo zostanie wydalona ale np D można i skutki nie są dobre :-(

Blue, zazdroszczę porzucenia laptka :tak:mnie też odwyk by się przydał, wcześniej chodziłabym spać :happy:

Miloku, czy ty nie możesz się "zatrzymać" jak moje dziecko?:confused:

Hmmm, a ja jeszcze muszę poozdabiać pierniczki bo wszystkie rozdałam :baffled: Popakowałam te z czekoladką, lukrem i te same w celofany, przewiązałam i pooddawałam a jeszcze dla kilku osób muszę paczuszki porobić... moze jutro....

Wczoraj upiekłam jeszcze pierniki, do środy będą dobre :tak:

hej!

ewelinkotrzymajcie się dzielnie!!!

roksino zawiedli goście ale co zrobić jak dziecko się pochorowało:-(
sprzątałam na ich przyjazd więc nie mam już co robić:-Dciasta upieczone, tylko smakować! a powiem nieskromnie, że wyszły mi wspaniałe:zawstydzona/y:

Przyjmijcie od nas życzenia
Niech w te Święta Bożego Narodzenia każdy czuje się kochany,
Nowy Rok niech przyniesie sukcesy!
Zdrowia dla wszystkich mam i pociech

i drobny podarunek

Zosia dzielnie pomagała przy pieczeniu:happy:

hej :-)

a ja podaję jeszcze witaminę D zgodnie z zaleceniami, że do 2 roku życia powinna być, nie podaję codziennie, ale staram się, szczególnie teraz gdy słońca brak :tak:

Ewelina strasznie współczuję Piotrusiowi i tobie, a siedzicie z nim w domku? bo teraz taka pogoda paskudna, my tydzień nie wychodziliśmy mimo, że miała tylko lekki odrywający kaszel, ale wolałam nie ryzykować..

madzikm wygląda pysznie :-) a ja mam może głupie pytanie, ale gdzie kupuje się taki celofan? zawsze się zastanawiałam i nigdzie nie widziałam, a chciałam w to kiedyś opakować prezenty i teraz też mam taki jeden, który przydałoby się tak zapakować :tak:

wyć mi się chce:-(, Piotrek ma nwrót choroby, kicha, smarczy sie i sapie jak lokomotywa:no:, nic mi się nie chce:-:)-:)-(
ojoj ale sie narobilo , bidulek na same swieta sie rozchorowal .Zdroweczka :tak::tak:

dziewczyny ja sie na porodowke nei spiesze ;-) wiecie juz mowilam do stycznia i moge rodzic :-D ,ale mam tyle sily ze pewnie do lutego z brzuchem pochodze :-D:-D:-D( ojej oby nie)

sluchajcie jaki pech , zadzownila do mnie wlasnie kobita ,ze odwoluja mikolaja bo z amlalo chetnych bylo:szok::szok:

zgaga mnie dzisiaj strasznie meczy
niunik gdzies mi sie tam gramoli

zaraz przyjada tescie :szok:
d\ziewczyny jak wy mowicie do swoich tesciow ?
mamo , tato?
mi to jakos przez gardlo nie chce przechodzic

Miloku, ja mam starszych teściów (bo mój M najmłodszy) i mówię babcia i dziadek, mój M mówi też babcia (mimo że moja mama jest młodsza), albo mama

bylismy u lekarza, to nadal tylko katar:crazy:, ale jaki okropny:no:, dławi małego, nie może przez to spać:no:,
poprosiłam o receptę na antybiotyk, gdyby sie pogorszyło, wypiasał bez problemu, ale uczulił żeby nie podać za szybko:tak:

Agutek, na dwór wychodzilismy na krótkie spacery, bo mały nie gorączkował, nie było kaszelku, bo pan doktor twierdzi że świeze powietrze jeszcze nikomu nie zaszkodziło, ale teraz sobie damy spokój, bo u nas strasznie wieje:angry:

agutekja taki celofanik kupiłam w wiejskim sklepie spożywczym:-D
szukałabym w punktach pakowania prezentów, w sklepach "1001 drobiazgów" z takimi duperełkami.

reklama
Do góry