reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Witajcie!
U nas Borysek też już się przekręca z brzuszka na plecki i wierci się niemiłosiernie, i bardzo lubi leżeć na boku , zasypia tylko na boczku. :-) I łapie leciutkie grzechotki a najbardziej lubi jak leży na brzuch, czołga sie wtedy do smoczka swojego, który mu kładziemy pare cm nad głową ...i tak sie odpycha nogami że w koncu smoczek ląduje w jego rączce.
Dwa dni temu śmiał się głosno i długo - myslałam że oszaleje ze szczęscia - ale narazie nie powtórzył tego wyczynu, chociaż ja wariuje przed Nim jak pajac :-D

Moja córa pierwszy raz zaśmiała się w głos jakieś 2-3 tygodnie temu, a rozbawiło ją to jak do niej prykałam buzią :baffled::-D
Innym razem bardzo spodobało się jak do niej szeptałam :-p
No i od dzisiaj łapie maskotkę, która nad nią wisi i przykłada do buzi. Bardzo się cieszę :-D
Przedwczoraj jak leżała na macie odwracała się z plecków na boki, więc pewnie niebawem nastąpi ten pierwszy obrót na brzuszek ;-)

Pocieszne są te nasze dzieciaczki nie?
Jakie to wspaniałe jak one się tak rozwijają, aż żal się robi, że trzeba będzie w końcu wrócić do pracy, a opiekunki, babcie i inne będą widzieć te postępy naszych pociech.

Jak byłam ostatnio u fryzjerki to pytała się czy nie wypadają mi włosy. Powiedziałam jej że nie i czy powinny - skoro pyta. Okazuje się, że po urodzeniu dziecka bardzoczęsto wypadają włosy - najwięcej 3-4 miesiące po porodzie. Mówiła, że jedyny sposób to cierpliwie poczekać, aż wypadną te co mają wypaść
kurcze ale czy one muszą wypadać w takich ilościach:szok:

:-)

U Nas jest dokładnie tak samo

Nie chcę cię straszyć Agutek, ale Wiktoria bardzo ładnie chwyta zabawki, przekłada je sobie z rączki do rączki, bierze do buzi, wszystko co ma w zasięgu ręki jest jej. Pięknie wędruje po łóżku, przekręca się na boki, na brzuszek i z brzuszka na plecki. I wydaje mi się, że potrzebuje więcej mojej uwagi.Szybko się nudzi.
Np. teraz próbuję coś napisać a Wiktoria ściągnęła już z łóżka gondolę (trzymam małą na ręku), a teraz wcina pasek od gondoli:tak:
Ewa u mnie Natalcia też wszystko chwyta szczególnie lubi pieluszkę, grzechotkę tez przekłada, również przekręca się na boki:tak: od kilku dni próbuje przekręcic się na brzuszek ale nie wie co zrobić z ręka która jej zostaje pod brzuszkiem:-D no ale zając się sama potrafi czasami nawet ze 2 godziny leży na macie i rozrabia aż zasypia:tak:

A mam pytanie nt szerokiego pieluchowania. Byliśmy na kontroli w 3 miesiącu i wszystko jest oki, nie mniej jednak u nas w szpitalu zalecają profilaktyczne pieluchowanie do 6 miesiąca. Stwierdziłam,ze na noc będe mu wkladać tę pieluche ale w dzień niech sobie fika bez niej. W te upały nie zakladam mu nawet na noc. Slyszalam juz rózne opinie na temat pieluchowania i już sama nie wiem co robic. A Wy jeszcze "pielu****ecie"???
Natalka była pieluchowana przez 1 miesiąc póżniej byłyśmy na usg i lekarz stwierdził że wszystko jest ok i nie ma potrzeby dalej pieluchować:tak: kilka dni później przyszła do nas położna i powiedziałam jej że zamierzam jeszcze piluchować małą na noc a ona powiedziała że skoro nie ma takiej potrzeby i wszystko jest ok to nie wolno tego robić:baffled:

Hejak dziewczyny

Moja malenka przekreca sie tez na boczki ,a na plecki jeszcze nie umie:no:zabaweczki tez zaczepia lapie raczkami ale nie zauwarzylam zeby przekladala sobie z raczki do drugiej:-(a ze smieszkiem to tez probuje juz smiac sie w glos:tak::-)

ja pieluszkowalam mala tylko na poczatku przez jakis miesiac i przestalam, a slyszalam ze powinno sie do 3miesiecy:confused::shocked2:

a ja nie pieluchowałam małej WCALE :no: . Lekarz kazał ale wszystko było z bioderkami ok więc nie widziałam potrzeby męczenia jej w taki upał:sorry2::baffled:

Mała też lubi trzymać pieluszkę. Dzisiaj leżąc na leżaczku podciągała sobie bluzeczkę odkrywając brzuszek i pchała sobie ją do buzi :-D

była dzisiaj troche marudna, nie chciała nawet cyca. ślini sie strasznie ostatnio i wsystko pcha do buzi :shocked2:. na dolnym dziąsełku zauważyłam małą białą kropeczkę. czyżby to ząbek? nie za wcześnie? :szok:

ślini sie strasznie ostatnio i wsystko pcha do buzi :shocked2:. na dolnym dziąsełku zauważyłam małą białą kropeczkę. czyżby to ząbek? nie za wcześnie? :szok:
u nas to samo otkoki śliny:szok: narazie nic nie widać :no: wydaje mi się że Natalka ma rozpulchnione górne dziąsła:tak: ale lepiej niech poczekają zęby im później wyjdą tym są lepiej zmineralizowane:tak:

Moja mała też się straszni ślini :-p
Najlepiej to wygląda jak leży na brzuszku, wtedy jej leci taki długaśny ślinowy glutek :-D:cool:

No, dzisiaj ostatni dzień mąż idzie do pracy i potem się urlopuje.
Nareszcie!!! :-)
Cała rodzinka całymi dniami w komplecie.
To lubię :tak:

Serdecznie witam marcowe mamy, jestem jedną z Was, mój Piotruś ma prawie 3 mies i postanowiłam do Was dołączyć wczoraj, także jestem z Wami od bardzo niedawna,
Do tej pory tylko podglądałam forum, ale chciałam tez aktywnie uczestniczyć w rozmowach, myślę że można w ten sposób dużo się dowiedzieć

reklama
Do góry