reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Dobranoc kobitki:-)

Ja juz dziś osbie posprzątałam, poprasowałam i nareszcie mam czas dla siebie. No i jutro nie trzeba będzie sprzątać:-p

Sandi GRATULACJE dla siostry:tak:

no właśnie to napisałam, że nawet z naszych obserwacji to wynikło :tak:
mojego kolegi córka jest rówieśniczką mojej i sobie porównujemy i właśnie ona pięknie gada zdaniami, ale za to fizycznie słabo jest rozwinięta w porównaniu do mojej :tak:

Ja się z tym absolutnie nie zgadzam:-p

aguteka z kolei Twoja teoria u nas pali na panewce, bo Zosia chodziła na 9 miesięcy i gada dużo:happy:

Dołączam do madzikm:-p

Moja zaczęła biegac jak miała 10 m-cy i biega do dziś, jest bardzo "żywym", ruchliwym dzieckiem. Nawet w Klinice Jednego Dnia lekarka zwróciła na to uwagę i powiedziała, że jeszcze nie widziała tak szybkiego dziecka, a w karcie napisała "dziewczynka bardzo aktywna, zainteresowana otoczeniem" (czyt. wszędzie jej pełno):-p W jednej sali chciała pogadać z chłopcem, ale on jeszcze nie mówił, dlaej pobiegła i zaczęła rysować z jakims 7latkiem, potem chciała pomóc zmienić pieluszkę chłopcu w jej wieku itd.

Rysuje, maluje, próbuje cos pisać, układa duże puzzle itp., bawi się lalkami, bierze swoją zastawę stołową i garnuszki i "gotuje obiad, czy robi kolację" (jakby przeczyła temu co pisałyście, że kuchnia to za dorosły prezent dla tak małego dziecka), "czyta" książeczki, od bardzo dawna nie nosi pieluch.

Biorąc pod uwagę ww umiejętności, nie powinna wcale mówić. A ona normalnie z nami rozmawia, pełnymi zdaniami.

Fredzik mam nadzieję, że nie pada śnieg:baffled:, bo jutro mamy zamiar wybrać się na zakupy do Wawy.:tak:

Sandi a ty jeszcze na straży?:-)

Sandi wiesz juz jak to maleństwo będzie miało na imię? Siostra rodziła sn?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dobra już wiem...ten rozmiar polski mnie zmylił, a normalnie trzeba patrzyć na brytyjski
hmm..kupuję 75E a wg nich powinnam kupować 70FF, a rozciągliwe to nawet 60HH
kto widział w sklepie takie rozmiary pytam się :-D
Ja noszę 75B/C a tu mi wyszło bryt. 70DD, rozciągliwe - 60G, a polski 65H :-D

Dzień dobry :-)

malaga u Ciebie też śnieg pada?
W nocy popadało, wychodzę z rana z psem i :szok::-D

A zimno jak... :szok::-D Zmarzłam, przewiało mnie, a pokaszluję trochę... :sorry2: Mam nadzieję, że się nie zaprawię :baffled:

Znowu mnie dzieciątka zaraziły... No ale jak mi kaszlą chorowitki prosto w twarz to ciężko się nie zarazić... :sorry2: Tragedia jest w tym roku ze mną..

Witam:tak:
moja pospała do 8:10:-) pewnie dlatego że przyszła o 4 z awanturą by włączyć mini mini:baffled: oczywiście popłakała się i zasnęła u nas:baffled:

Sandi bardzo ładne imię:tak:
Malaga lepiej już nie choruj:no:

reklama
Dzień dobry
U nas zima też zawitała. Opony mamy nie wymienione a terminy wolne za kilka dni. :baffled:
Sandi ładne imię wybrała twoja siostra :tak:
Malaga zdrówka.

Moja mnie woła na spacerek i okupuje drzwi wyjściowe. Śnieg zaczyna padać ale na chwilę muszę z nią wyjść bo nie da mi spokoju.
No i to kolejny wpływ niani, która bez względu na pogodę lubi przebywać na dworze i tak mi dziecko przyzwyczaiła do codziennych spacerów :tak:

Do góry