reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Sandi az zamarlam , niedlugo tez mnie to czeka:-):-) trzymam za nia kciuki:tak::tak:
debiutantko to Was troche wymrozi:-:)-(
pooka zdroweczka , wypoc sie i moze ci odpusci . u mnie 2 dni czosnek i mleko z miodem na noc , i choroba odeszla

a ja nabralam ochoty na paroweczke i juz meza wyslalam , zaraz bede szamac:-)

jutro znowu jestem w szpitalu wiec pewnei sie nieodezwe
milego dnia zatem :tak:

reklama
jestem, nieżywa bo u nas zasypianie - masakra cd:crazy:
w nocy budzi się co parę godzin i zanim zdąży oczy otworzyć to już stoi przy drzwiach :angry: czy ja się kiedyś wyśpię jeszcze w życiu????

Sandi, szybkiego i lekkiego porodu siostrze zyczę.
Miloku, szamaj paróweczkę i się na zapas nie stresuj (chociaż ja pewnie bym się stresowała :-p)
madzik, ja też czegoś więcej po tej szarlotce się spodziewałam ale ok jest, tyle, że moim zdaniem jakieś porzeczki czerwone, maliny czy coś w innym kolorze niż jabłka i ostrzejszego w smaku; no czyli przerobiłabym całe ciacho :-D
a stronka ... już daję linka: Moje wypieki
smacznego, za mną te pierniki chodzą, zwłaszcza ostatni ale jakoś wena mnie ostatnio opuściła :-(

a no i żeby dzisiaj było weselej to wpakowałam do gotującego się oleju dwa paluchy razem z nadziewaną piersią z kurczaka (a nadziewana była suszonymi pomidorami i serem) - obiadek był dobry a paluchy uratował chyba sudokrem, w który to od razu je zapakowałam na godzinę

dzień dobry

dzisiaj żadnej pobudki do 6 rano...ufff :sorry2:
no i dzisiaj piątek ;-)
nasza naurolog mówiła że jak dziecko rozwija się ruchowo szybicej to wolniej werbalnie, a później nadrabia, bo mózg tak pracuje że nie wszystko naraz, więc ja jestem wyluzowana bo Mik bardzo szybko zaczął chodzić

no właśnie to napisałam, że nawet z naszych obserwacji to wynikło :tak:
mojego kolegi córka jest rówieśniczką mojej i sobie porównujemy i właśnie ona pięknie gada zdaniami, ale za to fizycznie słabo jest rozwinięta w porównaniu do mojej :tak:

zdrówka pooka!

j

a no i żeby dzisiaj było weselej to wpakowałam do gotującego się oleju dwa paluchy razem z nadziewaną piersią z kurczaka (a nadziewana była suszonymi pomidorami i serem) - obiadek był dobry a paluchy uratował chyba sudokrem, w który to od razu je zapakowałam na godzinę

współczuję nocek :baffled:
no i nieźle się urządziłaś z palcami, mam nadzieję, że dzisiaj lepiej?

Hello :-). U nas nocka też nieciekawa :baffled:

Jest to też spory wpływ naszej niani bo kobieta też bardzo lubi dużo mówić więc cały czas coś nadaje do Madzi :tak::-D
To tak jak nasza babcia - też cały czas nawija :tak:

A córeczka naszych znajomych ma 16 miesięcy i jeszcze nie chodzi. Lekarze twierdzą, że nic jej nie dolega. Ja bym sie bardzo martwiła.
Norma jest do 18 miesiąca, więc chyba nie muszą się martwić aż tak bardzo ;-)

Sandi, jak tam siostra?

nasza babcia też ciągle do małej mówi, wszystko jej opowiada, tłumaczy...część młoda jej odpowiada, część coś tam po swojemu i tak sobie gadają :-D

hej:)
u nas śnieg się dzisiaj zapowiada
paluchy lepiej, skóra zejdzie ale bąbla nie ma (to zaleta sudokremu)
Sandi, jak tam?

miłego dnia

CZEŚĆ:-)

Fredzik, dmuchamy na twoje obolałe paluchy:tak:,

a mój maluch obudził się dziś o 4-tej i zażyczył sobie spać w naszym łózku:baffled:, to moja wina, bo zawsze go sobie brałam do łóżeczka, jak M juz szedł do pracy:zawstydzona/y: i dzisiaj powiedziałam koniec:no:, żadnego miziania się w łózku, oglądania TVz łózka(bo to też lubiliśmy), walczył ze mną do 7-ej, poddał się i jeszcze zasnał na chwilę:tak:,

chyba na lepszą pogode w listopadzie nie mamy juz co liczyć:baffled::-:)baffled::-:)confused:

reklama
przerwa - czacha mi paruje:-D

pooka - tak wyrazy dź. ale nie czytaj więcej bo mi konkurencję zrobisz:-D;-)
pojawiają się w okresie melodii czyli od 0-1 r życia.

fredzik - toś dorobiła z paluchami:baffled: - dmucham!
czyli poza szarlotą nic stamtąd nie piekłaś? mnie tez nabiera na ciasteczka - perniczki - mniam. Trzeba je robić 2 tyg. przed świętami, musiałyby gryźć i kopać żeby wytrzymały:-p

milokua czemu do szpitala idziesz?

Do góry