reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Roksi ksążka czeka w kolejce, bo w międzyczasie zaczęłam inne i na razie jestem tylko po lekturze jej streszczenia, ale dla mnie zapowiada się ciekawie:-), w tych rejonach jeszcze nie byłam:-D

reklama
hejka!

niech nie wychyla z domu nosa ten, kto nie musi:no:koszmarna pogoda:baffled:

fredzikpiekłam szarlotkę z budyniem, spodziewałam się większega orgazmu, ale i tak jest niezła:-D
teraz będę piec tylko z tej stronki - dzięki wielkie:-)
podziel się co Ty już pichciłaś.

aguteku nas było to samo na zajęciach:confused:na lekcji pokazowej tłumyyyyy, stała grupa liczy 3 osoby, z czego 2 babki rezygnują niedługo bo są w ciąży. Jak zostaniemy same to porażka bo ja nie chcę rezygnować! teraz Zosia złapała bakcyla: spiewa, tańczy, słucha Pani:tak:
a jesteśmy ponad 100 tys. miastem!

Logopedia moja trwa 2 lata:tak:ale mam wolne w tygodniu także tragedii nie ma, trzeba pozmieniać rozkład obowiązków;-)

milokujedz sobie kochana ile wlezie:tak:

blueniezły ma spust Karolek:szok:mojej też się zdarza czasami, widac tak to bywa u Marcowiątek:tak:
choć ja jestem zdania, że bioaron C działa cuda, drugi raz podaję - dłuższe serie - i po 2 dniach jest poprawa:-)

a co do mowy dzieci to jest pewna teoria naukowa, którą z wiadomych powodów muszę się podzielić....

Późniejszy rozwój mowy chłopców wynika z organizowania sytuacji zabawowych. Dziewczynki lulają lalki, wożą, karmią, przebierają, mówią do nich - naśladują nasze czynności, a chłopcy bum bum, puk puk - młotek i tak do 3 roku życia.

Tak twierdzą naukowcy, popierają to badaniami.
Domyślam się, że podacie mnóstwo wyjątków;-)

Moja przyjaciółka jakby zaprzecza tej teorii bo jej synek bardzo wcześnie zaczął ładnie mówić, ale ona mu czytała od zawsze, ciągle się z nim bawiła, uładanki, nie oglądali TV itp.

Takich przykładów pewnie więcej będzie...

tymczasem;)

Madzik, ja mojemu małemu chłopakowi poświecam cały swój czas (a mam go więcej, bo nie pracuję), czytamy, ogladamy książeczki, bawimy się, budujemy z klocków i czekam kiedy do mnie przemówi .........po polsku:-D:-D:-D

blueniezły ma spust Karolek:szok:mojej też się zdarza czasami, widac tak to bywa u Marcowiątek:tak:
choć ja jestem zdania, że bioaron C działa cuda, drugi raz podaję - dłuższe serie - i po 2 dniach jest poprawa:-)
Ja ostatnio małemu kupiłam Immunoaron C. Coś podobnego do Bioaronu, tylko ma dodatkowe składniki - malinę i żurawinę (chyba).

madzikm - podaj mi proszę linka do tej stronki "fredzikowej", bo nie zapisałam a teraz nie mogę znaleźć :sorry2:

U nas też wieje, strasznie :szok:

A jutro ma być jeszcze gorzej i do tego ma sypać :szok:

hej
U nas też była dzisiaj paskudna pogoda. Cały czas prawie padało i moje dziecko siedziało z nianią w domciu. Zrobiłam naleśniki ze szpinakiem i córcia zajadała się ze smakiem. W sumie to głównie jadła szpinak :tak:

Piotruś też nie chce powtarzać :tak:

Moja od jakiegoś czasu powtarza po nas prawie wszystko jak papuga. No i musze przyznać że rozgadała się bardzo. Jest to też spory wpływ naszej niani bo kobieta też bardzo lubi dużo mówić więc cały czas coś nadaje do Madzi :tak::-D

reklama
witam się po pracy, dzisiaj musiałam dłużej posiedzieć, ale spoko, w przyszłym tygodniu będę musiała wyjść wcześniej i muszę to wcześniej odpracować, bo przełożyli nam wizytę u pulmonologa :dry:

u nas wśród znajomych jest chłopiec 2 lata 3 m-ce
jeszcze nie widziałam go przemawiającego
wszystko bez mówienia, podchodzi do mamy i jakimś cudem ona wie co on chce, nawet dzwiękonaśladowcze wyrazy u niego nie występują...ale pewnie za jakiś czas nastąpi ten właściwy moment i będzie gadał od razu pełnymi zdaniami :-) póki co kumpela nie usłyszała jeszcze nawet słowa mama...

Do góry