reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Niestety to nie to :no:. Mąż ostatnio wymyślił, że wolałby 5 lat różnicy niż 3 :baffled:. A ja przez ten mój brak energii też trochę straciłam zapał. Ale zobaczymy jak będzie w lecie - może będę się lepiej czuła, może Karol będzie lepiej spał...
Czyli plany zmieniłaś.. :happy2: Kiedyś się "umawiałyśmy" ;-):-D Dlatego spytałam ;-)

Czyli plany zmieniłaś.. :happy2: Kiedyś się "umawiałyśmy" ;-):-D Dlatego spytałam ;-)
No ja planowałam staranka w czerwcu zacząć, chociaż coś tam przebąkiwałam, że bym chciała wcześniej :tak:. A teraz dalej bym chciała w czerwcu, ale nie jestem już tego taka pewna :-). Tzn zaczynam się zastanawiać czy nie poczekać jeszcze z rok... Nie wiem, jakieś wątpliwości mnie naszły. Boję się, że Karolek będzie zazdrosny, że będą z nim problemy jakieś. Jeszcze by się w czasie to zbiegło z początkiem przedszkola... Ale zobaczymy, może się zdecyduję w lecie i może męża jakoś namówię ;-).

No było coś tam o wrześniu ;-)

Ja też mam duże wątpliwości, ale doszłam do wniosku, że nikt mi nie da gwarancji, że później będzie lepiej ;-) Dzieci są różne.. Nie wiem, jak Piotruś zareaguje i jeśli się nam uda to też się to zbiegnie z pójściem do przedszkola..

Zobaczymy ;-)

kurcze ja tu juz nie mysle o starankach mamy parke i starczy
jest róznica 3 lata i córcia prawie wcale nei była zazdrosna oswajałam ją cała ciaze że bedzie mała dzidzia ona się bardzo cieszyła była juz na tyle kumata ze udało sie :)
teraz często mówi ze kocham mojego malutkiego bracisza :))))
bawia sie tez razem nieraz się pobija o zabawkę ale to normalne tak samo jest w przedszkolach czy żłobkach
ale wam zycze miłych staranek i by sie powiodło

No było coś tam o wrześniu ;-)
Hi hi :cool2:

Ja też mam duże wątpliwości, ale doszłam do wniosku, że nikt mi nie da gwarancji, że później będzie lepiej ;-) Dzieci są różne.. Nie wiem, jak Piotruś zareaguje i jeśli się nam uda to też się to zbiegnie z pójściem do przedszkola..
No ale Piotruś chyba z tobą miał chodzić do przedszkola? A u nas by było tak, że np w maju by się urodził nowy dzidziuś, a we wrześniu Karolek by szedł do przedszkola i boję się, czy nie poczułby się odrzucony, zwłaszcza, że ja bym w domu była z maluchem. Mam dylemat, bo synek ostatnio się zrobił taki "cycuś" trochę i widzę że przeżywa różne rzeczy, a dzieci go jakoś nie interesują na razie.

reklama
A mnie mój m ostatnio zaskoczył i stwierdził ze chce JUŻ! Najlepiej jeszcze dziewczynkę:) ale wtedy kiedy chciał powiedzialam ze wg moich obliczeń i doświadczeń z Ignasiem to byłby raczej chłopiec ;) zobaczymy co powie w następnym miesiącu, ale ja bym chciala tak równo za rok od teraz zacząć:)

Do góry