reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Z tego co wiem, to są dwa rodzaje testów - ogólne i szczegółowe. Te ogólne pokazują tylko, że we krwi są obecne przeciwciała, ale nie pokazują na jakie alergeny. A jak się chce wiedzieć na co jest dziecko uczulone, to trzeba robić szczegółowe testy na każdy alergen osobno.

reklama
Bluu myśłę ze w naszej sprawie wieczorem coś sie wyjaśni albo się zadzwoni na ta infolinie i cos doradza albo wyszukuje juz w necie na forach mzoe cos bedzie hehhe porada prawna by sie przydaął :pPP

Maks był dzis bardzo grzeczny w żłobku i do odmu nei chciał iśc więc chyba na arzie lepiej mu idzie niz starszej córci hehehhe

co do testów to wszytko jest opisane w linku, który wczoraj wklejałam.
Podstawowe alergeny pokarmowe - 300 zł
Podstawowe alergeny wziewne - 300 zł

Każdy alergen szczegółowy z poza w/w pakietów - 45 do 55 zł. Dodam, że jest ich ok 100 szt więc kalkulacja jest całkiem prosta :baffled::szok::wściekła/y:

madzim, objawy to przede wszystkim: czerwone i suche plamy na policzkach, rękach, nogach, za uszami, podchodzące wodą i pękające do krwi w momentach nasilenia. Ponadto bolący brzuszek i i biegunka. To z tego co u nas. Istnieje obawa bardzo duża, że po zjedzeniu jajka skończy sie u nas tak jak u Agutka z małą po zjedzeniu jajecznicy - szpital.

Witajcie :-)

PIĄTEK!! HURRAAAA!!! :-D NIE MUSZĘ JUTRO O 4.30 WSTAWAĆ!!!! :rofl2:

Madzik, no smutno dziecka nie widzieć, ale z drugiej strony to byłam wczoraj tak zmęczona, że trochę się ucieszyłam że już śpi :zawstydzona/y:. Tak sobie teraz myślę, że może to moje chroniczne zmęczenie też jest przez alergię. Teraz będę wszystko zwalać na alergię :-p.
hmmm.. a może to coś innego?? ;-):-D blue - przekonałaś męża?? ;-)

a u nas dosyc ponuro:crazy:, a ja juz się przyzwyczaiłam do słoneczka:baffled:
U nas to samo :baffled: Byłam chwilkę z Piotrusiem na spacerku, ale szybko wróciliśmy, bo się na deszcz zbierało i coraz chłodniej robiło...

madzik - jesli to nie rzeczki na to wyjscie to mi zdecydowanie bardziej widzi sie 1:tak::-)
Mi też :tak::-)

Współczuję Wam z tymi alergiami.. Piotruś też miał nieraz szorstką buzię, ale już nawet nie pamiętam, po czym to było :zawstydzona/y: Teraz na szczęscie nic się nie dzieje :tak:

Fredzik a jadł w ogóle kiedyś Szymek jajko? Czy tak podejrzewacie, że ma również na nie alergię? Nam pediatra kazał sprawdzać czy mała nadal ma uczulenie na jajo smarując surowym białkiem brzuszek. Jeśli pojawi się wysypka to znak, że alergia nadal jest. Tak jest bezpieczniej niż podawać w jedzeniu i wylądować w szpitalu.Aha i mówił, że jak ma 12 miesięcy i uczulenie jest to czekać pół roku, jak znowu będzie to kolejne pół roku.

hmmm.. a może to coś innego?? ;-):-D blue - przekonałaś męża?? ;-)
Niestety to nie to :no:. Mąż ostatnio wymyślił, że wolałby 5 lat różnicy niż 3 :baffled:. A ja przez ten mój brak energii też trochę straciłam zapał. Ale zobaczymy jak będzie w lecie - może będę się lepiej czuła, może Karol będzie lepiej spał...

reklama
Do góry