reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

widzę, że będzie u nas trudno z nocniczkiem:no:, posadziłam go dzisiaj, bo spodziewalismy sie kupki, mały siedział i nic nie wysiedział, więc go ubrałam, a on zrobił kupe, zanim zaniosłam go do łóżeczka:wściekła/y:, cięzko będzie:baffled:

reklama
heja dziewczyny
melduje że żyje, tylko jak to Ignaś mówi " nie ma ciasiu" :-)
w domu ciągle sprzątam, bo remont, niby tylko malowanie i takie tam drobne przeróbki, ale z małym dzieckiem to prawie jak na wojnie, wszędzie jakieś torby, tobołki, gazety... jeszcze jakby tego było mało, mój M chciał pokazać jaki z niego macho i przesuwając meble upadła mu nadstawka od szafki, rozsypała się w drobny wiór, ale w sumie to dobrze bo mamy teraz pretekst do zmiany mebli, tamte dostaliśmy od wujka, mają chyba z 40 lat:szok:
wczoraj byłam zaszczepić się na grypę i tak się dzis jakoś niewyraźnie czuję, ale to podobno normalne, Ignaś na razie dzielnie walczy ze żłobkowymi wirusami, bo od wrzesnia przyszły nowe dzieci i teraz prawie wszystkie te nowe chore:baffled: zostali tylko weterani:-D
dzis jeszcze pojadę rozejrzeć się za regalem na książki a jutro usiąde i was poczytam trochę, bo jestem ciekawa postępu marcowiątek:tak:

to ci płodne mamuśki z rana:-)

pookagdyby Zosia chodziłą do żłobka to tez bym jej nie wlokła na nic dodatkowego, obojętnie jakie by było atrakcyjne;-)
malujecie plakatówkami czy tymi do rąk?

roksioby się Natalce spodobało to będziemy wymieniać doświadczenia:tak:

soppanamy też ciekawe postepów Ignasia:-)

justinea laura przeziębiona, że podajesz wapno? wit? co tam u Was w ogóle?

Nocka standard, dobrze że łóżko szerokie na 2 metry:-D

Macie wenę do roboty jak słońce świeci? ja już wysprzątałam dom tak solidnie, zrobiłam obiad, pranie, przebrałam pościel:happy2:po południu jedziemy na wycieczkę, odezwę się po weekendzie - pa

Madzik, plakatówkami i pędzlami malowaliśmy, ogladałam farbki palcowe ale drogie cholery
kupiliśmy też ciastolinę, ale się nie przyjęła, moze to zestaw jakiś trzeba, jaką Ty masz?

u nas ciastolina sprawdza się do rzucania :-D
od farb i takich tam ciągle odsuwa mnie mąż....twierdzi, że za wcześnie, bo wszystko tylko nie kartka będzie pomalowane :-D w tajemnicy kupiłam kredki świecowe i kiedyś tam malowaliśmy, ale wolała długopis i oczywiście efekt taki, że stolik jest już cały popisany :eek: dlatego mój mąż nie chce bym dawała jej jeszcze :dry: do tego nie angażuje się w te zabawy, mówi że teraz ja mam latać i pilnować by cała chata porysowana nie była :-D

My ciastoliny ani kredek tez jeszcze nie mamy ale za to bawi się długopisami. Efekt taki, że połowa długopisów porozkręcane, połamane i oczywiście plam z ubrań odprać nie mogę. :baffled: Niestety pamięta że to fajna zabawa i codziennie domaga się żeby jej dać. :baffled:

elahar, mój też lubi długopisy:tak:, chce pisać wszędzie za wyjątkiem papieru, najlepsza jest kanapa:baffled:, którą mamy w kolorze waniliowym:szok:,
skoro chwaliłyscie znikopis, może mu go kupię, z 15min sie nim zajmie:-D:-D

reklama
Do góry