reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Witam
Ale u nas dziś zimno,a mój m jest cieplolubny i już chciał ogrzewać chałupę!
Ignaś przyniósł katar ze żłobka a ja sie zaraziłam i mam zapalenie zatok,wiec leze i sie kuruje,bo jutro do pracy!
W poniedziałek obiecuje nadrobić zaległości

reklama
uff, nadrobiłam zaległości.

Nie ma mnie bo jestem wypluta, nie mam siły :-(
Szymek od czasu gorączki (minęła oczywiście po trzech dniach) nie ma apetytu :no:, ciągle się nadziera, wszystko jest na NIE i nie może spać. W dzień zasypiał pięknie a teraz masakra, w nocy budzi się i robi sobie dwu godzinne przerwy. Kiedyś tak było już: budził się, zjadł, poprzewalał się, a teraz się drze na pół bloku. Jestem zdołowana, nie wiem co mu jest :-(
A z drugiej strony jak ma dobry humor to zaskakuje mnie co chwila bo powtarza bardzo dużo słów tak z nienacka :tak: No dobra, wyżaliłam się.

malaga, będzie dobrze ale kobieto, dbaj o siebie bardziej!

blueberry, jak Karolek po "wypadku"?

Kupować ubranka dla Szymka uwielbiam, czasem okazuje się potem, że mamy ... sporo :confused: ale w sumie we wszystkim chodzi a ja się nie stresuję że nie wyschnie po praniu albo coś a teraz brudzi ubranka na potęgę, Wasze dzieci też?
A ubranka zwykle kupujemy za grosze na allegro, czasem mam wrażenie, że to nałóg :baffled: ale w końcu jakieś nałogi trzeba mieć nie?;-)

U nas zimno, że :szok:, podobno zima ma wcześnie przyjść w tym roku. Ciekawe jaka będzie?

malaga - mi chyba z 10 lekarzy mówiła, że 3@ i można się starać.... zawsze możesz po 3@ pójść do gina z wynikami i zapytać, jak wszystko bedzie ok to da ci zielone światełko i do dzieła... :-)

moja Wika dzis spała 13 h:rofl2: do łózia 20 i wstała 9:15 .... o matko chyba pobiła rekord... ale za to od rana nic nie zjała i nie wypiła nawet łyczka picia...wiecie, jeść jak nie zje to trudno, ale jak nie pije? to chyba cos z nia nie tak... boje się, ze znowu ja jakaś choroba złapie...

A wie ktoś jak to jest z rentgenem?? Mam teraz badania okresowe, pewnie będę musiała rtg płuc zrobić.. Po tym ile trzeba odczekać??

Dzisiaj jestem taka :-( Pogoda do bani, nie sprzyja poprawie nastroju...

Zastanawiam się, czy gdybym wcześniej pojechała do szpitala, do tego znajomego lekarza, to czy dałoby się coś jeszcze zrobić..

A ja posłuchałam pani doktor i czekałam...

:-(

Znalazłam:

Rentgen a ciąża

Lek. med. Agnieszka Kurczuk

2005-04-18, ostatnia aktualizacja 2005-04-18 09:58

Czy planując ciążę, mogę wykonać prześwietlenie RTG kręgosłupa? Jak długo będę pod wpływem promieniowania? Ile po prześwietleniu muszę odczekać, abym mogła bezpiecznie zajść w ciążę?

Wpływ promieniowania rentgenowskiego na organizm ustępuje bardzo szybko. Po prześwietleniu nie trzeba więc odczekiwać z planowanym poczęciem. Ważne, żebyś w czasie badania nie była w ciąży.

Dlatego lepiej prześwietlać się w pierwszej fazie cyklu, czyli w ciągu dwóch tygodni od początku miesiączki. W drugiej fazie cyklu możesz już nosić w sobie zarodek, nic o tym nie wiedząc - a właśnie na tym najwcześniejszym etapie rozwoju jest on bardzo wrażliwy na promieniowanie.

Przynajmniej tyle...

Malaga niepotrzebnie teraz jeszcze te przemyślenia, tylko sie zaczniesz winić a niepotrzebnie! Natura tak zaplanowała widocznie.

A co do RTG to chyba przed nie ma wpływu. Gdy sie jest w ciąży to tak ale przed chyba nie ale głowy nie dam.

W ogóle to się witam :-)

A pogoda i to zimno nastraja nieciekawie.... Cóż , jesień idzie, nie ma na to rady... (podobno).

reklama
Do góry