reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Witajcie

Biedna Madzia, życzę szybkiego powrotu do zdrowia!!

Zaczynacie się "zbroić" na zimę jak widzę:-D, tylko żebyście we wrześniu śniegu nie wywołały...!! Oglądałam wczoraj "na ciuchach" kurtki i była fajna Columbia na 2-3 lata ale jakas wielka mi sie wydawała więc musiałabym ją zmierzyc.

Od dzis do środy jestem słomiana wdowa i nie wiem jak wytrwam z M bo on ostatnio bywa nieznośny. Wczoraj myślam, że świra z nim dostanę :baffled:. Chyba wszystkie nasze dzieci dopada trudny okres...

Poza tym to pogoda ma sie zepsuć, po ostatnich letnich upałach, ma być chyba z 15-17C. MOze juz dzis sie u nas cos zmieni bo M spal ponad 3h w ciagu dnia a teraz też jakis śpiący.

Idziemy na maly spacer żeby zdążyć przez zmianami :-). Aha , M ostatnio lody polubil :tak:, nie dostaje calego ale mu po trochu daje do wafelka albo lize mojego na patyku. Dajecie swoim dzieciom lody??

reklama
Debiutanko moja zawsze wcinała wafelek od loda a teraz domaga się żeby w wafelku był lód:tak:
co do pogody to dzisiaj słyszałam że w październiku ma być babie lato ale wiecie jak to jest z takimi pogodami długoterminowymi:baffled:

Aha , M ostatnio lody polubil :tak:, nie dostaje calego ale mu po trochu daje do wafelka albo lize mojego na patyku. Dajecie swoim dzieciom lody??

no, już dawno ;-)

my też byliśmy na spacerku :tak:
chodzimy już praktycznie bez wózka, bo tylko nam wadzi....mała coraz częściej bierze ze sobą ekwipunek jak gdzieś wychodzi - dzisiaj to była torebka, którą babcia przywiozła jej z Zakopanego :-D zbiera sobie do niej kamyczki :sorry2:

debiutantko z tymi zakupami to jest tak, że niestety od początku września towar zimowy już, a w październiku nie ma w czym wybierać :no:
koleżanka ostatnio pytała w Wójciku o dostępność towaru itp. to pani jej odpowiedziała, że to co teraz mają już wyprzedają i więcej domawiać nie będą i wszystko rozchodzi się jak świeże bułeczki :sorry2: więc jeśli nie zdecyduje się kupić teraz to nie gwarantuje jej, że za miesiąc będzie jeszcze wybór...no i faktycznie, w zeszłym roku koleżanka pojechała na zakupy w październiku i był dostępny tylko jeden kombinezon w wybranym rozmiarze i tylko z jednej kolekcji...to samo mówili mi rok temu w coccodrillo :baffled:
dla mnie to jest chore, bo jeszcze lato się dobrze nie skończyło...ale cóż takie prawa rynku...pewnie od października będą mikołaje na półkach w marketach się do nas uśmiechać :sorry2:

to fakt, chociaż np. w kwestii kombinezonów to na razie marniutko jesteś na allegro - mam nadzieję, że to ze względu na porę jeszcze....

a np. w jednym sklepie dziecięcym widziałam u nas kombinezon 2-częściowy za 89zł
owszem, nie jakaś superfirma itp. ale liczy się sztuka ;-)
cena więc całkiem przystępna :-)

uciekam na Taniec z gwiazdami
miłego wieczoru :-)

Cześć kobitki:-)

Musicie mi wybaczyć, ale przez najbliższe dni (mam nadzieję, że nie tygodnie) będę zaglądała do Was rzadko. Zaczęło mi coś zgrzytać w kompie, a jak go rozebrałam to okazało się że szlag trafił kartę graficzną:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Tak więc korzytam z kompa siostry, niestety prawie cały czas ona go okupuje.

A ja mam wrażenie, że Karol bardziej reaguje, jak się powie, że to boli, niż na "nie wolno". Jak ogląda i dotyka kolczyki, to mu mówię, żeby nie pociągnął bo będzie mamę bolało i to skutkuje - nigdy nie ciągnie, a nawet jak słyszy że będzie bolało, to się przytula i popiskuje :sorry2:. A jak się mówi, że nie wolno, to on dalej szczypie i jeszcze patrzy na reakcję :wściekła/y:.

Wiktoria reaguje na hasło "krew", bo była świadkiem jak się skaleczyłam i całą rękę miałam we krwi, wie że mnie to bardzo bolało.

A tak a propo wychowywania dzieci... Widziałam raz dwie mamusie z dziećmi może 2-3 letnimi.. Przeszły obok nas. Chłopcy się trochę rozbiegali, zaczęli zbierać kamyczki przy drodze.. Jedna mama co jakiś czas wołała: do mnie!!!!! :baffled: Jak do psa: do nogi!!! to brzmiało :baffled: Dziecieczek raz nie posłuchał i razem z tym drugim dalej zbierał kamienie. Mamuśka postawiła torebkę na drodze i ze słowami: bo jak cię dorwę złapała małego i cztery razy z całej siły sprała go po pupie/plecach :baffled: Potem mocno trzymając go za ramiona przykucnęła przed nim i darła się: patrz jaki jesteś teraz upierdo**ny!!!! Jak teraz wyglądasz?!! Będziesz taki upierdo**ny chodził!!! I jeszcze jakąś wiązankę "pięknych" słów (do dziecka!!!!) rzuciła :baffled:

Ręce mi opadły, szczęka też :szok:

:szok::szok::szok:

Witam:tak:
wszystkie marcówki spią:confused::szok::-D

Wyjątkowo jeszcze o tej porze spałyśmy:-p

W międzyczasie odwiedzili nas teściowie, głównie po to żeby mi humor popsuć. Oczywiście nasłuchałam się jak to moje dziecko kiepsko wygląda. A jak ma wyglądać skoro jest chora :-:)wściekła/y: i nie za bardzo chce jeść.

Olej to;-) Ja już przestałam reagować na stwierdzenia, że Wiktoria jest chuda. Taka jej uroda i super.

Dajecie swoim dzieciom lody??

:tak:

Eee nie jest tak źle. Są kombinezony TCM, Coccodrillo, Marquita.

Ten mi się podoba:
KOMBINEZON SPODNIE +KURTKA MARIQUITA r.86 NOWOŚĆ (431978984) - Aukcje internetowe Allegro

Ale nie wiem jeszcze co zrobię. Na razie będę się rozglądać za używanym.
BArdzo ładny:tak: Ja jeszcze nie rozglądałam się za ubrankami zimowymi. Narazie kupiłam dwa komplety dresów, bluzki z długim rękawem, golfy, skarpetki, spodnie i to chyba tyle. Raczej nie będę kupować kombinezonu, wolę kurtki.

A jaka będzie zima?

dobry wieczór:-)

dobrze wybraliśmy czas na pobyt u babci, bo to chyba były ostatnie takie ciepłe dni:-(, jeżeli wierzyć prognozom:laugh2::-p

zdrówka dla Madzi, mam nadzieję, że dzisiaj to juz jest lepiej:tak:,

miłego wieczoru, jutro nadrobię zaległości i napiszę coś o nas;-),

pa:-):-D:-)

reklama
Do góry