reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

roksi bardzo ładna i taka oryginalna!
Zosia ma poduszkę taką całkiem płaską, a Wasze dzieciaki?

madzik moj spi nadal bez poduszki, nawet nie ma naleśnika, bo jak mu podłozyłam go pod głowę, to się wiercił i nie mógł zasnać, bo chciał zobaczyc, co tam mama połozyła:-D,

roksi, bardzo ładna pościel:tak:

a u nas od rana burze, deszcz i zrobiło sie duszno i nieprzyjemnie w mieszkaniu, mimo, że na dworze jeszt teraz całkiem przyzwoicie, ale musi minąc trochęczasu, zanim i w mieszkaniu się schłodzi:baffled:

jak zwykle w poniedziałek nie mam na nic ochoty:no:, mimo że wczoraj wieczorem byłam taka podekscytowana zblizajacymi sie wakacjami:-D

reklama
Wczoraj córcia nie mogła usnąć, 2 godziny kręciła się, płakała, w końcu pomogło bujanie w kocu. Usnęła po 22ej, a o 6ej zrobiła mi pobudkę:szok: Nie mogłam głowy podnieść z poduszki. Rano znów płacz. Nie chce pić syropków, wypluwa. A w napoju zaraz wyczuje i nie chce pić.

Roksi bardzo ładna pościel:tak:

Zosia ma poduszkę taką całkiem płaską, a Wasze dzieciaki?

Wiktoria ma normalną poduszke, a śpi raczej na płasko, bo kręci się w nocy po całym łóżku. Najczęściej śpi w poprzek łóżka.

Ostatnia edycja:
Hej
u nas upał :confused: a miało być chłodniej ...
Moje dziecko wczoraj nie spało w dzień i dzisiaj też cienko to widzę :frown:, w nocy też kiepsko, od 24 do 2:30 nie spał. Wyglądał jakby się wyspał :baffled:. Ręce mi odpadają ale chyba jakieś 6 czy 5 idą. Nie wiem, sporo dalej od 3 ma bąby na dziąsłach i jak mu posmaruję żelem to jest spokojniejszy.

Jeśli chodzi o poduszkę to u nas od początku bez.

roksi, bardzo ładna pościel

Moje dziecko usnęło o 12ej i juz zaczyna się kręcić.

Jeśli narzekacie teraz na swoje dzieci to musze Wam powiedzieć, że to nic w porównaniu z tym co czeka nas za rok, dwa... Byliśmy za zjeździe rodzinnym i dzieciaczki były w rożnym wieku, najgorzej zachowywały się dzieci w wieku 2 i 3 lat:szok: To po prostu był horror.

Szwagierka ma córeczki w wieku 3 lat i 1 miesiąca. Mówi, że to zdecydowanie za mała różnica wieku. starsza jest zazdrosna, ciągnie tą małą za nogi, ręce, włosy, gryzie, rzuca w nią zabawkami, krzyczy jej nad głową:szok: Nawet przy nas tak się zachowywała.

Moja kuzynka urodziła niedawno chłopca, a ma 6 letnią coreczkę. I tez nie jest dobrze. Córka zachowuje się jak jedynaczka, nie chce nic pomagać, nie interesuje się małym. Jedyny plus to taki, że nie jest dla niego zagrożeniem.

Córcię bardzo pogryzły komary. Dopiero po dwóch dniach wyskoczyły jej wielkie bąble. Lekarka powiedziała, że tak może być, że reakcja może być opóźniona, a ja myslałam że to przez sczepionkę.

dzień dobry

Moja córcia niestety pierwszy raz choruje. Ma zapalenie gardła i podwyższoną temperaturę. Byliśmy u lekarza i dostała od razu antybiotyk na to gardło więc jej daję i całe szczęście pije ładnie z herbatką albo z mlekiem.

Ewa moją też ostatnio pogryzł komar ale zaczerwienienie wyskoczyło na drugi dzień. Także różnie z tym bywa.

Madzia też ma poduszkę ale najczęściej śpi na płasko powykręcana w różne strony a pościel Roksi bardzo ładna.

Co do starszych dzieciaków to ostatnie 2 dni spędziliśmy u rodzinki i też mnie mocno zirytowała czterolatka. Zachowywała się okropnie a wszelkie uwagi ignorowała. Nie wyobrażam sobie aby moja kiedyś taka była.:baffled:

reklama
No właśnie Agutek napisz jaka pogoda:confused: u mnie do południa było masakrycznie duszno a popołudniu przepadało i zrobiło się chłodno:baffled:

Do góry