reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Kupujecie ubrania w TOP SECRET ? Jest promocja do końca miesiąca. Trzeba wypełnić ankietę, Jedną rzecz kupujesz, a drugą otrzymujesz gratis. Zostało mało czasu. Dziś siostra kupiła fajne bluzki.

reklama
Malaga ja też mam po prawej stronie fałdkę :-D i też bliznę bardzo nisko.(myślałam że będzie wyżej):eek::-D nie mierzyłam jej. zszywana byłam nicią rozpuszczalną więc nie miałam szwów:-p. na szczęście ja nic nie czułam (poza tym że podczas operacji było mi niedobrze. miałam powiedzieć jeśli byłoby mi mdło lekarzom ale nie chciałam im przeszkadzać :laugh2::laugh2:)

dołączam sie do życzeń: Wszystkiego najlepszego mamusie!!!!:happy:

Miloku
ja nie mam takich widoków bo przyzwyczaiłam Laurę że śpi ze mną. Zasypia w swoim łóżeczku ( i to też nie zawsze) ale jak sie budzi na amku o 2-3 to już jej tam nie odkładam tylko zasypiamy razem:tak::baffled:
no i moja niunia też nie łapie jeszcze grzechotki :-p(jak ma chęć to potrzyma chwilę i zaraz wypuszcza) ale spokojnie, te kalendarzyki rozwojowe są tylko orientacyjne.:tak: Każde dziecko rozwija sie w swoim własnym tempie i nie ma sie czym przejmować;-):happy:

Dzień dobry miłym Paniom :-)

ewa dzięki za cynk. Może się wybiorę do Top Secreta :happy:

My dzisiaj odwiedzamy drugą "mamę", a tym samym drugi dzień z rzędu mamy z głowy gotowania obiadu :-D

Miłej słonecznej niedzieli (tylko nie za gorącej ;-) )

Witajcie :happy:

My wczoraj nigdzie nie byliśmy, nie licząc hipermarketu ;-):-D A dziś wybieramy się do teściów :tak: Na kawkę :-) Dziś już przynajmniej spacerek będzie przyjemny, bo się ochłodziło i wieje wiaterek :tak::-)

Miłej niedzieli marcówki :-)

a u nas dalej upał:tak: wczoraj była niezła burza a lalo strasznie:-)
dzisiaj wybieramy się do moich rodziców ja się poopalam a mama zajmnie się Natalką:-)

Poprosiłam Wiktorię o prezent na Dzień Matki - najpiękniejszy jaki przychodził mi do głowy - chciałam żeby udrożnił jej się kanalik łzowy (ropiało jej oczko i "stały" łzy w oczku - już miałam przed oczami zabieg). I dziś jak jej masowałam oczko to coś usłyszałam - nie wiem czy to możliwe, ale usłyszałam jak coś prztyknęło no i... kanalik udrożnił się. Mamy już śliczne oczka. Jestem taka szczęśliwa, że nie będzie musiała mieć zabiegu:happy::happy::happy::rofl2:

Jak masowałaś oczko?? :confused:

Są dwie "szkoły" - jedni twierdzą, żeby masować z góry na dół, a drudzy odwrotnie. Sama nie wiedziałam w końcu jak. Byliśmy u okulistki i kazała z góry na dół, delikatnie pociągać palcem - od kącika oka w dół. Szwagierka w zeszłym roku była u okulistki z Niekłańskiej i tamta podobno kazała - tak jakby - wyciskać. Pokazała mi na Wiktorii to mało nie zemdlałam, tak jej przejechała paluchem że został czerwony ślad - mało jej oka nie wyjęła. No i 2 miesiące temu pojechaliśy do tej samej lekarki o której mówiła szwagierka - pokazała nam jak trzeba masować - tylko że ja widziałam jak masuje z góry na dół, a mąż patrząc na to samo widział, że ciąga palcem do góry:laugh2::laugh2::laugh2: Na potwierdzenie, że ja widziałam lepiej znalazłam wypowiedź specjalistki z Instytutu MAtki i Dziecka.
Trzeba to robić tak - małym palcem najpierw masujemy kącik oka - takie małe kółeczka zataczamy, nie przesuwając palca, i nie odrywając palca ciągniemy go w dół. Chodzi oto, żeby przebić błonkę w kanaliku. Robimy to z wyczuciem, jak najcześciej.

Dwa tygodnie temu udrożniło się jedno oczko, a dziś drugie.

reklama
Nie chodzi oto, żeby wycisnąć ropkę z oczka - jak twierdzą niektórzy, bo nie oto chodzi, ale żeby tą ropką (czy łzami) przebić błonkę wciskając ją do środka.

Do góry