reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Witam drogie panie :-)

Witajcie :-)

Porozmawiałam z nim wczoraj, wytlumaczyłam, za co mnie przepraszał :-p:sorry2: Zrozumiał, nawet nie protestował, tylko przyjął z pokorą co miałam do powiedzenia :-D

Mąż dziś cały dzień w pracy, a my dziś z Piotrusiem szalejemy :-D Najpierw idziemy do centrum zabaw dla dzieci, potem zakupy, obiad i drzemka (mam nadzieję), a po południu jedziemy do mojej koleżanki na wieś na imprezkę :-)

Miłego dnia :-)

No to super! :-) I ciekawy dzionek ci się zapowiada :tak:

My mamy całą noc bez smoka za sobą.
Ale z dwoma pobudkami i rykiem na całe osiedle. Serio, na pewno wszyscy nas słyszeli, a raczej młodą :zawstydzona/y:
To co odstawiła to był piękny pokaz, a jednocześnie oznaka, że już czas na odstawienie smoczka, tak go potrzebowała, że nam się rzucała po podłodze w histerii. Przetrwaliśmy. Nie musieliśmy nawet na rękach jej nosić bo w histerii nie chciała tego. Ostatecznie więc sama się uspokajała (po 30 minutach) i zasypiała. Ostatnia akcja było koło północy i do rana spała. Rano oczywiście znowu wołanie "didi", ale nie ustąpiłam...poszła do swojego pokoju, marudziała, popłakiwała, az w końcu zajęła się zabawą.
Babci zabraliśmy smoczka, żeby się nie ugięła (bo by się ugięła) i zobaczymy co będzie dalej.
Na pewno przed nami kilka nocy nieprzespanych. Ach...

madzikm myjemy ręcznie bidony.

reklama
Dzień dobry dziś znów pisze w drodze do pracy:) troche kiepsko sie pisze na telefonie ale inaczej nie mam po prostu czasu. W domu kompa mamy na górze a tam jest tak gorąco ze sie nie chce siedzieć. Mamom smoczkowym życzę dużo cierpliwości ;) u nas na szczęście smoka nie bylo,za to Ignaś lubi zasypiać przy butelce wiec muszę pilnować zeby zabrać zanim uśnie i czasem jest ryk. Podobno ida upały!

I jeszcze coś- młody dostał uczulenia po szczepieniu mmr,wysypka na buzi i nogach a lekarka powiedziała ze to albo od białka albo od gorąca! Kurde nie doczytalam ze ta szczepionka ma kurze białko a nikt nie pytał czy ma uczulenie! Teraz muszę odstawic i obserwować. W sumie jak jadł jajko i po białku nie bylo takich sensacji. Miłego dnia życzę i ochłody troche:)

dzień dobry

Moja też zasypia przed 22 :baffled: ale niestety wstaje normalnie czyli około 7-8.
Chyba też poważnie pomyśle o odstawieniu smoka bo mimo, że używa go tylko do zasypiania ale dalej ma problemy z piciem z bidonu czy rurki. Ciągnie mleczko i herbatki z butelki ze smokiem :baffled::no:

zapowiada sie kolejny dzien z upalem!nie znosze tego!!!!!!!!!!!!!

ide dzisiaj po recepte na szczepionke i moze dadza mi karte szczepien to zaszczepie mala u mojego Taty!jak mam sobie pomyslec, ze bede czekac ze 2 lub 3 godzinki z mala na rekach-bo a nuz nie bedzie chciala zalozyc butow z gromada dzieciakow dookola to mnie ciary przechodza!zobaczymy co da sie zrobic!
ide pic kawke!moje dziecko oglada strazaka sama!;-)upatrzyla sobie zawod!:sorry2:

Hello :-).

Agutek, teledysk zrobił furrorę w pracy :-D.

Soppana - u nas było to samo po Priorixie. Oprócz wysypki była jeszcze lekka biegunka i trwało to ponad tydzień. Raczej to nie było od białka, bo młody nigdy nie miał uczulenia na białko, co drugi dzień dostaje jajecznicę i nic mu nie jest.

Roksi, u nas zasypianie zawsze tak wygląda :-D

Powiem wam, że wczoraj też pomyślałam o odsmokowaniu. Ale chyba się za to wezmę po wakacjach. Karolek w dzień nie płacze za smoczkiem, bo go chowamy. Jak zobaczy, to nudzi :tak:. Za to w nocy się budzi i nieraz płacze jak nie może go znaleźć w łóżku. Ale może to moja nadinterpretacja, bo tej nocy mu specjalnie nie podawałam smoczka i nie było problemu. Nawet się wyspałam :-)

reklama
Ignaś też miał lekką biegunkę w niedziele ale wieczorem zjadł słoik jagód i mu przeszło. Czytałam ze takie czyste białko kurze podane w szczepionce moze wywołać reakcje a przetworzone już mniej. Młody jak zje np całe jajko gotowane to go czasem wysypie,ale np po makaronie jajecznym nic. Trzeba sie udać do lekarza i zrobić testy bo takie gdybanie nic nie da. W tesco jest fajna kolekcja jesienna:)

Do góry