reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Nie mamy już cichych dni, a ja już nie mam siły opisywać tego po raz drugi :sorry2:

Miłego dnia :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Jeju ale gorąco :szok: Siedzę i się pocę :-D

pooka kiedy zaczynasz urlop? i gdzie jedziecie?
Ewelina a wy dokąd śmigacie?
malaga ten twój mąż to po prostu taki typ, ma taki charakter i już pewnie go nie zmienisz, jedynie pewnie pozostanie ci opcja zaakceptowania go...

Witajcie

Malaga ufff.... koniec cichych dni :-).

Wpadłam z pytaniem - stosujecie cos na komary? Zdaje sie, że Pooca kiedys pytała ale nie pamiętam czy ktoś jej coś odpisał. U nas się od kilu dni pojawiły i chyba będize ich coraz więcej :baffled:. Kiedyś używaliśmy Raida ale wtedy jeszcze M nie było na świecie a podobno te preparaty nie są wskazane przy dzieciach.

W necie znalazłam artykuł: ..:: Świat Konsumenta ::: to pierwsze konsumenckie czasopismo w Polsce. Świat Konsumenta to jedyny w Polsce miesięcznik, który zamieszcza testy porównawcze żywności, kosmetyków, sprzętu AGD/RTV i innych produktów. Badania wykonywane są prz

Miała któraś z Was takie urządzenie ultradzwiękowe?? Skuteczne jest??

Joł

wkurzyłam się i obcięłam smoka :dry: tak jak używała go tylko do snu to teraz co chwilę się o niego drze no i się zawzięłam...na początku w ogóle nie chciała go wziąć do buzi i ryczała jeszcze bardziej...a potem sie skusiła. Za kilka dni planuję mocniej go ciachnąć aż w końcu nie będzie mogła go w buzi utrzymać. Ciekawe czy to poskutkuje? Ech..i czy mi starczy konsekwencji, szczególnie na wakacjach...obawiam się, że nie będę chciała by na kwaterze urządzała dzikie sceny i na jakiś czas jeszcze zmięknę :dry:

debiutantko ja nie mam żadnego urządzenia na komary, nic nie używamy. Słyszałam tylko, że nie można niby czegoś mieć w domu, ale powiem szczerze, że nie zgłębiałam tematu w ogóle.

Witajcie

Malaga ufff.... koniec cichych dni :-).

Wpadłam z pytaniem - stosujecie cos na komary? Zdaje sie, że Pooca kiedys pytała ale nie pamiętam czy ktoś jej coś odpisał. U nas się od kilu dni pojawiły i chyba będize ich coraz więcej :baffled:. Kiedyś używaliśmy Raida ale wtedy jeszcze M nie było na świecie a podobno te preparaty nie są wskazane przy dzieciach.

W necie znalazłam artykuł: ..:: Świat Konsumenta ::: to pierwsze konsumenckie czasopismo w Polsce. Świat Konsumenta to jedyny w Polsce miesięcznik, który zamieszcza testy porównawcze żywności, kosmetyków, sprzętu AGD/RTV i innych produktów. Badania wykonywane są prz

Miała któraś z Was takie urządzenie ultradzwiękowe?? Skuteczne jest??

pytasz pewnie o dom?
my nie mamy takiego kłopotu;-),
a na dwór stosujen OFF delicate dla dzieci powyżej 1 roku,

Agutek na wakacje jedziemy w góry do Zakopanego, a własciwie nocujemy w Kościelisku:tak::tak::tak:, mam nadzieję, że przestanie tam padać:baffled:,

Agutek, to powodzenia!ja wymieklam!wczoraj wieczorem jakos zasnela bez smoka!zeby bylo mi ciezej to zanioslam go do innego pokoju!plakala,plakala ale jakos poszlo!dzisiaj w dzien wiecej sie darla niz spala!zasnela juz chyba tylko z samego zmeczenia tym rykiem!ale teraz, wlasnie zasnela, nie dalam rady!dosyc ze wpadla w glupawke i szalala na lozku, akrobacje wyczyniala, potem zaczela mnie drapac po twarzy-a obciac pazurow nie da!potem zaczela sie do mnie przymilac i buziaki dawac, a jak mnie juz wkurzyla bo zaczela mnie nogami spychac z lozka to sie wkurzylam i krzyknelam"Hania koniec" to ona usta jakby chciala powiedziec "o"i paluszkiem pokazala ze tak nie wolno!to mnie rozbawilo i musiaalm wyjsc z pokoju!a jak wrocilam po kilku min to ta stoi i po scianie sie prawie ze wspina!i sie na koniec zesrala!wywietrzony pokoj do snu juz caly w smrodzie!wiec dalam smoka przylozyla sie bisko do mojej twarzy i zasnela!teraz wyglada jak aniolek!!!!

bogda :-D :-D :-D
ja nie wiem co u nas z tego będzie bo wakacje zaczynają się za kilka dni a wtedy mogę ulec, żeby nie robić pobudki innym lokatorom, chyba, ze do soboty wygram :-D ale nie liczę na to...raczej nastawiam się na długą walkę :baffled:

nasza pierwsza walka ze smokiem byla juz dawno, Hanki smok juz byl tak pogryziony, ze az sie sam przerwal i wisial na ostatnim "wlosku"!pamietasz?wiec ja ten smok specjalnie jej dawalam zeby sama go do konca mimowolnie przegryzla, ale jak moj maz to zobaczyl a nie wiedzial jaki mam plan to sie wystraszyl i sam go urwal jak Hania nie widziala i zabral mruczac cos pod nosem, ze to taaaakie niebezpieczne!no i du... blada z planem!pojechal zaraz i kupil nowy!ojcowie nadopiekunczy!

u mnie moj na razie nic nie robi tylko przyglada sie co ja wyczyniam z tym smoczkiem...czuje ze tak jak sama podjelam walke z nauka samodzielnego spania to samo mi sie szykuje ze smokiem...tzn. moj maz ogolnie sie przylaczy, ale to ja musze podjac decyzje, wprowadzic ja w zycie i dopiero potem on sie dostosowuje...musze tylko pilnowac by jutro tego odcietego smoka zabrac do babci, by przypadkiem nie dala calego jutro do drzemki :szok:

bogda ciezka walka przed nami ;-) ale damy rade nie :-p

reklama
Hehe Bogda niezła walka a jeszcze fajniejszy jej opis :).

Ja na razie nie walczę ze smokiem. M uzywa go do spania i jak juz jest wykąpany, ząbki umyte to jest standardowa procedura - "buziak" dla taty , "a aa" a jak już lezy to pada hasło "omek" (czyli smoczek, nie wiem skad mu sie taka nazwa wzięła...). W sumie to nie wiem kiedy go odzywyczaić... może będzie trzeba w Wasze ślady iść.

Aaaa Bogda a kiedy sie doczekamy obiecanych zdjęć, hę...??

Do góry