reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Witajcie Kobietki

Ciężko za Wami nadążyc jak się ma chwilę zaległości..

Jak widzę sporo się działo i dobrego i mniej dobrego... Kasiu nie zazdroszczę Ci ostatnich wydarzeń z M i teściową ale jak sie juz tyle działo to teraz już może być tylko lepiej !!

Ja nie mogę narzekać na teściową choć jest dość specyficzna ;) ale do niczego się nie wtrąca.

Zakupy widzę pełną parą ale to znak, że lato idzie i czas wymienic ciuchy na lżejsze :).

Kilka z Was pisało o uporczywym katarze maluchów. U nas to samo :baffled:. Jakos mi to wygląda na katar sienny ale żeby już u takich maluchów....ech :no:

Bidon u nas tez na tapecie i M szybko załapal. Mamy Canpola a kupiłam drugi wyglądający identycznie ale z Disneya (pewnie tez Canpol robi) ale jest jakis niedorobiony - nie dokręca się, rurka się zawija przy zamykaniu... porażka.
Roksi ja wyciagam z niego wszystko poza tą krótką rurką, płuczę i wyparzam wrzątkiem.

reklama
rurka u mnie na dwie części się rozkłada i nic więcej bo potem robi się "kapek" ;-)
Tak jak pisała Debiutantka ten Canpola rozkładałam cały:tak: a w TT rurkę:tak: u nas tez nie przecieka:tak: czasami wytwarza się duże ciśnienie jak naleje coś bardziej gorącego i chce wstrzasnąć:baffled: no ale to już prawa fizyki:-p
jestem tak zadowolona z tego kubka że chyba kupie drugi:-)

madzikim jak mi sie troszke blekit splucze to Wam pokaze :tak:;-):-D a moze nazwe sklepu pomylilam :zawstydzona/y::sorry2: zobacze jutro bo teraz to nie chce mi sie szukac tej czapeczki ,a i jeszcze Malenka juz spi ;-)

a Agutka nadal nie ma?!!! :szok::szok::szok:

hej dziewczynki!

dzięki za troskę :-) buziaczki :-)
wczoraj was podczytywałam, ale w pracy cały dzień coś miałam schrzanione i nie działały mi żadne przyciski, nie mogłam cytować, odpowiadać, no nic...żeby zobaczyć co napisałyście to musiałam z ręki wpisywać adres bo nawet menu podręczne mi nie działało i subskrybowanych tematów nie mogłam podejrzeć...masakra :baffled:
a po południu mieliśmy sprawy na mieście do załatwienia, potem odebraliśmy małą i od razu na spacer poszliśmy, wróciliśmy już na kąpiel a potem oglądaliśmy z mężem film "Rezerwat" i jakoś tak czasu nie było....

dziś też po pracy jedziemy kupować farby, bo w czwartek zaczynamy remont, a potem jadę do koleżanki do szpitala, więc po południu nie zajrzę już pewnie...

jutro z kolei mam kosmetyczkę i wieczorem robimy już przygotowania do remontu, a potem pewnie ze 3 dni remontowania...

także będzie mnie pewnie trochę mniej niebawem ...

jeśli chodzi o kubek TT nie zwiększałam dziurki, a do mycia wyciągam tylko tą ruchomą część rurki :-)
w Smyku kupiłam może z 2 rzeczy, jak dla mnie drogi a nie powalają mnie jakościowo jakoś te ciuszki....poza tym nie ma go u mnie w mieście więc mam problem z głowy :-p
dużo bardziej odpowiada mi coccodrillo...ich styl bardzo mi się podoba :tak: no ale ceny też jakieś niskie to nie są tam niestety :-(

no dobra, miłego dnia kochane!

Dzień dobry :-).

Agutek, fajnie że nie zaginęłaś :-D

Chyba muszę kupić ten kubek TT w sklepie, bo w hurtowni puchy :baffled:. Karol w ogóle mleka nie pije :no:. W nocy jak się obudzi, to mu daję, ale wymieniłam smoczek na ustnik i nie bardzo mu pasi. Wypije może 60 ml. A rano jak wstanie, to wcale nie chce. Dzisiaj mu dałam, to wypił ledwie kilka łyków.

Co do Smyka, to buty podobno mają niezłe. No i nie takie drogie jak Coccodrillo. Któraś z Was pisała chyba, że kupiła tam sandałki. Jak się sprawują? I ile kosztowały?

dzień dobry

Ja mam niestety kubek z canpola i jestem bardzo niezadowolona z niego bo przecieka.
W dodatku moja jeszcze nie załapała ani bidonu ani rurki. Ciągnie dalej smoka :baffled: . A mleka pije dużo.

Oglądałam sandałki w Smyku i rzeczywiście są bardzo ładne ale tańszych niż 80 zł nie ma, przynajmniej u nas. Mamy też bardzo dobrze zaopatrzony sklep Żółta ciżemka dla dzieci i ceny sandałków też od 80 w górę. Jestem jeszcze na etapie poszukiwań ale jak nic innego nie znajde to w końcu w tych sklepach coś wybiorę.

reklama
Ja zmieniłam smoczek w butli na ustnik od niekapka, bo chcę małego odzwyczaić od picia mleka w nocy i pomyślałam sobie, że przez ustnik nie będzie mu sie chciało ciągnąć i przestanie się budzić. Jeszcze się budzi, ale tylko raz, a nie 3 razy.

Do góry