reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

hej
Barmanka a może lekarz robił jej masaż szyjki (co boli) i przy okazji wyciągnął ten czop? Czasem położne robią masaż jak się szyjka słabo rozwiera w czasie porodu aby go przyspieszyć??

reklama
Witam Was po południu...jakoś nie mam dziś weny by pisac na forum..nie wiem co mi jest . Jakaś dziwnie ospała jestem ... nic mi się nie chce i w dodatku mi smutno :-(
Nie wiem jak u was ,ale strasznie męczy mnie to ciągłe siedzenie w domu... na spacer nie mam siły a w domu mi się nudzi...chciałabym już tulic syneczka w ramionach, to chyba za nim tak tęsknię już ..
echhh
marudnik mi się włączył dzisiaj.

barmanka79 fajny pomysł z tym gipsem...ramek takich nie kupie bo za drogie ale z gipsem można poszaleć...zrobić odciski a potem pomalowac je farbka na przykład...fajny pomysł.

Tikanis kochana uwierz,że naprawde wyglądasz kwitnąco...ja jak spojrzę w lustro to czasem chce mi się płakać... nigdy nie miałam takiej indyczej szyi...wyglądam przez nią na wiele tęższą niż jestem...

K.M fajne spodeneczki , kolejny dowód na to ,ze w lumpach można wykopać prawdziwe skarby za grosze

Nina27 uważaj kochana ze słoneczkiem bo na razie rządzą nami hormony a przebarwienia hormonalne trudno usunąć..ja choć strasznie mnie korci by pojechac z ksiązką nad morze nie robię tego bo boję się ostudy. Moja szefowa kiedyś się tego paskudztwa dorobiła i teraz jak tylko chce się opalić to wychodza jej takie wstrętne plamy na twarzy....

jesssu co mam zrobić by poprawić sobie humor? Lody już jadłam, wczoraj była u mnie kumpelka i dostałam od niej śliczny czerwony peniuarek z H&M ;-) dzieki niemu na seks też od wczoraj nie narzekam a mimo to jakiegoś doła łapię ...i niechęć taką

Spójrzcie brzuchatki co kupiłam pare dni temu w lumpku.Wyprane i uprasowane wygladaja na nowe.
ciuszki takie sliczne , ja bende miała dziewcze ale szaleje na punkcie niebieskich ciuszków, niestety nie trafiłam jeszcze na niebieską sukieneczke,a taka szkoda:-(
Witam Was po południu...jakoś nie mam dziś weny by pisac na forum..nie wiem co mi jest . Jakaś dziwnie ospała jestem ... nic mi się nie chce i w dodatku mi smutno :-(
Nie wiem jak u was ,ale strasznie męczy mnie to ciągłe siedzenie w domu... na spacer nie mam siły a w domu mi się nudzi...chciałabym już tulic syneczka w ramionach, to chyba za nim tak tęsknię już ..
echhh
marudnik mi się włączył dzisiaj.
Nie martw sie ,to tylko jeszcze jakby chwilka w porównaniu do tego ile czekałysmy,zrób sobie terapie antysmutkową jakimiś kabaretami albo komedyjką:happy::happy::happy:

a my w domu siedzimy cały dzień :-( pogoda pod psem :-( ocipieje zaraz normalnie :baffled:
jeszcze mnie mąż wkurzył, nie gadam z nim :-p sam zdecydował że pójdziemy do znajomych na obiad-kolacje!! mógłby się chociaż o zdanie zapytać :wściekła/y: a poza tym on dobrze wie co miało być dziś na obiadek, prawie wszystko od rana podszykowałam gdy on smacznie spał.. a wiecie to jest ta koleżanka która się kiedyś zapytała mnie "czy sernik by do niej nie przyszedł" (chodziło o to że ja zrobiłam ciasto i ją zaprosiłam, a jej się nie chciało więc zapytała czy ja bym do niej nie przyszła z sernikiem). no i jak pisałam wcześniej na niedziele robiłam kapustę z grochem.. więc tradycyjnie zapytała się czy jej kapusty przyniosę :crazy: powiedziałam że nie, że ja jej jedzonka nie bronie, ale jak ma ochotę to niech sama do mnie przyjdzie bo ja jej nosić nie będę. i wiecie co zrobiła? zadzwoniła do mojego męża z prośbą żeby on jej kapusty przyniósł....
brak słów , q....a!!

dzidzia cały czas malutko się rusza.. może ma taki dzień :sorry:

Ostatnia edycja:
Tikanis ślicznie wyglądasz :laugh2: a dlaczego to wesele było takie ważne dla ciebie? ;-)

K.M. śliczne spodenki :-) bardzo mi sie podobają...

Anecik w sumie to nie znam szczegółów... bo o tym pisała mi jej szwagierka, która w ciąży jeszcze nigdy nie była, więc za bardzo nawet nie wiedziała o co pytać :-(

Confi ja wczoraj się tak czułam jak ty dziś :baffled: jak balon bez powietrza, jak facet bez jaj :eek: kochana odnośnie gipsu - ty się znasz na takich malunkach, powiedz mi czy taki gips (jak wstawiłam wcześniej linki) nadawał by się do tego?

barmanka79 według mnie zwykły biały , najtańszy gips...odcisk robisz jak już gips leciutko stężeje. ja bym nie kombinowała z jakimiś wymyślnymi, bo powszechnie wiadomo ,ze ten najzwyklejszy gips bardzo łatwo zmyć ze skóry i jest neutralny. ja jeśli się na coś takiego zdecyduję to na pewno będę robić to zwykłym gipsem. Najpierw wrzuce warstewkę w jakąś (koniecznie silikonową ) foremkę, potem p[o stężeniu odcisk no i po całkowitym zastygnięciu wyjmuję i finito...można sie pokusić o jakąś ramkę ale ja bym po prostu namalowała takową ręcznie :tak:

A ja z tych nudów robię porządki, przygotowałam troszkę łazienkę już na przyjęcie maluszka...zrobiłam miejsce na pralce na dodatkowy przewijak i w związku z tym musiałam pozbyć się stosu ręczników, które umieściłam zwinięte w rulony w koszyku który zawiśnie na ścianie. M wczoraj zawiesił jeszcze dwie pólki na kosmetyki i ja dziś juz ustawiłam preparaty dla Damianka, łącznie z rozrobionym spirytusem :-)
wpadłam na pomysł by wykorzystać stara buteleczkę po salicylowym, będzie łatwiej używac roztworu ....
co jeszcze...aha spakowałam torbę, niestety na jednej się nie skończy, no chyba ze spakuje taką turystyczną ... kupiłam Bepanthen, całą paczkę saszetek Tantum Rosa i sól fozjologiczną...aa i na allegro obserwuję podgrzewacz do butelek Tommee Tippee....

Ode mnie przed chwila pojechali goscie.Była moja kuzynka z mezem i córka(moja chrzesnica).Przywioazla mi swój laktator.Juz nie musze kupowac.Wieczorem przestudiuje instrukcje obsługi.

Cos pogoda na wieczór sie psuje.Niebo zrobiło sie szare i zaczał wiatr mocniej wiac.
Jutro na 10 ide na ktg.Mam nadzieje, ze to ostatnia wizyta.chociaz lekarz powiedzial, ze jak nie urodze do 6 maja to mam jeszcze sie zglosic.Jak ja juz bym chciała naszego Filipka zobaczyc:tak:

A ja po obiadku jak poszłam się zdrzemnąć to dopiero pół godziny temu się obudziłam...tak słodko się spało:-)
Od razu jak tylko otworzyłam oczka to podjechałam z M do sklepu żeby zrobić zapas lodów do zamrażarki:-):-)

Confi
Kochana bidulko Ty moja...ja też mam takie dni, ale pocieszające jest to, że ten już się kończy i jutro będzie nowy i na pewno będzie lepszy:tak:
A co do Twojego wyglądu to Ty żeś chyba zwariowała!!! Piszesz że nie możesz na siebie patrzeć a jesteś tak śliczną kobietką..uwielbiam oglądać Twoje zdjęcia!!:tak:
Według mnie jesteś jedną z najładniejszych majowych mamusiek:-)
Ja też się dzisiaj śmiałam z mojej drugiej brody:-) to i tak dobrze że się z tego śmiałam bo tak to tylko się dołuję że jestem wielka...mój kochany M mówi do mnie wieloryb:wściekła/y::angry: ja wiem że robi to specjalnie żeby się ze mną droczyć..jak mam dobry humor to się z tego śmieję..ale jak tak mam taki właśnie jak Ty dzisiaj to normalnie załamka..nawet potrafię z tego powodu płakać:eek:

Kochana Confi- Nina27 ma racje.Pomysl sobie, ze tak długa droge juz przeszłysmy, a teraz to tylko z górki na pazurki.

Nina27-Twój M mów na Ciebie "wieloryb", a mój brat na mnie"kangur".W sumie to mnie tym rozsmiesza, ale jak nie mam humoru to udusila bym go za to.

reklama
Do góry