reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Słonkoonline - nie zazdroszczę podróży do sklepu, w którym nie można było zobaczyć na żywo towaru:crazy: szkoda było tylko czasu.. Normalnie ludzie chcą iść zbytnio na łatwiznę.. Też zanim kupię wózek i łóżeczko chcę zobaczyć je na żywo.. Bo co to za łaska kupować kota w worku:no:
A jeśli chodzi o łóżeczka to widzę, że dziewczyny chcecie kupić tradycyjne szczebelkowe.. Fakt, że wybrałyście śliczne:tak: a co myślicie o łóżeczkach zwanych turystycznymi:confused: bo ja coraz większą mam na takie właśnie chęć.. Wyczytałam na różnych forach, że jest wygodniejsze dla dziecka bo dzidzia nie obija się o drewno..ani nie zaklinuje się jego nóżka w nocy w śnie..ma bardziej przytulnie niż za tymi "patykami". Można używać je jako kołyskę.. Można kupić na kółkach z blokadą, więc można też łatwo przemieścić w inne miejsce.. I oczywiście warto kupić z wyjściem z boku rozpinanym dla starszego dziecka. Tyle, że trzeba też koniecznie zwrócić uwagę na materacyk by był sztywny albo po prostu dokupić lub dodatkowo koc pościelić by dziecko miało jednak sztywne podłoże z uwagi na plecki.. Co o takim zakupie myślicie?:confused:
Jeśli chodzi o zakupy w biedronce to fakt, że poprawili się i to bardzo! Więc nie wątpię, że pampersy są równie dobre. A dziecku - to czasem nawet te znanych marek - pieluchy mogą nie przypaść do gustu a nawet uczulić. Pozostaje osobiście sprawdzić. Ja póki co kupię jedną paczkę bo właśnie nie wiadomo jak jego organizm zareaguje:tak: słyszałam też o Lidlowskich pampersach pomyślne recenzje.. Tak, że z pewnością nie ma co przepłacać..;-)
Iwona100na - córa przeżywa, więc potrzeba dużo rozmów uspokajających i najważniejsze by nie słyszała chociażby przypadkiem cokolwiek co mogłoby ją wystraszyć w tym temacie.. Może wizyta w szkole rodzenia jej pomóc ale z drugiej strony wystarczy, że któraś z matek wspomni coś o krwotokach i wystraszy się jeszcze bardziej..:baffled:
Nina27 - uśmiałam się z tej Twojej akcji czekania na tel.z radia:-D I przypomniało mi się jak ja szykując się kiedyś do pracy wysłałam sms-a do radia Aplauz.. Potem wsiadłam na rower i jadąc do pracy zadzwonił mi tel.a ja myśląc, że to z pracy bo zastrzeżony to nie chciałam odebrać.. Ale, że miałam akurat przez ulicę przejeżdżać to skoro już się zatrzymałam odebrałam;-) i jakież było moje zdziwienie, że to z radia:szok: Zwykle tak bywa, że jak się czeka to się człek nie doczeka..więc najlepiej wysłać esa i zapomnieć;-) A w RMFie ciężko coś wygrać bo to ogólnopolskie - jak kiedyś miał podział na województwa to powiem Wam, że też nie raz wygrywałam.:rofl2: Tak, więc najlepiej w lokalnych radiach. Życzę powodzenia:tak:
Akunia - nie denerwuj się bo na pewno wszystko będzie dobrze! Wskazany częsty relaks a najlepiej z książką w ręku - oczywiście nie o ciąży(!) bo jak ja czytam to czasem mam dosyć:crazy: Pożycz z biblioteki albo poszukaj na półce jakiejś wciągającej lektury.. Relaks i jeszcze raz Relaks:tak::tak:

reklama
Joannn ja co do łóżeczka to ja tradycjonalistka jestem, drewniane i basta :tak: :-D
choć nie powiem że jak się pojedzie do Polski w odwiedziny to pewnie kupimy (albo pożyczymy) turystyczne, no ale takie 2-tyg wyjazdy to zupełnie inna rzecz jest...

a jeśli chodzi o wizyte dziecka na oddziale położniczym, tudzież szkole rodzenia, wątpie żeby któraś z mam była na tyle nierozsądna by przy dziecku mówić o takich rzeczach :szok: tym bardziej jak uprzednio zostaną poinformowane w jakim celu dziecko zwiedza szpital :tak:

akunia- trzymaj sie bedzie dobrze jeszcze troszke...

barmanka- ja tez chce drewniane...

Ale dzis naklikalyscie kobitki!!! szok....
U nas ok... maz prawie zakonczyl remoncik... powiesil rolety i lampke... zostalo zrobic progi...
juz koniec bliski tuz tuz... super a w nastepnym tygodniu pojedziemy po mebelki do Ikea...
pozniej tylko zlozyc... super nie moge sie doczekac... efektu koncowego...

Aha.. Dodałam przepis na ciasto budyniowe z krakersami tak na weekend do kawy inki :-)
https://www.babyboom.pl/forum/maj-2009-f259/przepisy-23402/index4.html#post3313878
Co do łóżeczek - też tak myślałam jak Wy - ale jak moja mama tradycjonalistka.. zachwycona zaczęła mi wysyłać zdjęcia tych łóżeczek zwanych turystycznymi to aż zaczęłam szperać w necie na ich temat:tak:
A macie jakichś znajomych, którzy je używali?:confused:

Hej kochane,

Ale klikacie:szok:musialam nadrobic 7 stron...ale nadrobilam:-D

Akunia kochana 3mam za Ciebie kciuki musisz wytrwac do 36tygodnia co najmniej!!!napewno Ci sie uda i urodzisz zdrowego slicznego chlopczyka...mysl pozytywnie:tak:a napewno bedzie dobrze!

Paula ale Ci dobrze kochana ze juz konczysz....mnie teraz czeka najgorsze czekanie do konca marca, pozniej pod koniec przeprowadzka ukladanie itp...ja efektem koncowym bede sie cieszyc ok polowy kwietnia:dry:nie moge sie doczekac jak to u Ciebie wyjdzie. A i my tez w przyszlym tygodniu jedziemy do IKEA po kilka rzeczy:tak:

Kochane ja wogle nie moge spac:no:moj maz tylko glowa do poduszki i 5min i go nie ma a ja 1,5h sie przewracam, mala kopie...i jest ulozona poprzecznie wiec z jednej strony nozki a z drugiej raczki..jak nie moge spac to urzadzam w glowie mieszkanie wiec wtedy woglle nie usypiam:angry:nie wiem co mam zrobic zeby miec dobry sen...ehhh...kochane weekend, zycze wam udanego weekendu i pozdrawiam. P.S dzisiaj jak przyszlam do kolezanki od razu wypilam szklanke coli jakos mialam ochote:-D

Ostatnia edycja:
Aneteczka mozna w ciazy brac aviomarin moja bratowa brala to we wczesnej ciazy na poranne mdlosci i z tego co pamietam to lekarz jej przepisywal:-)

Ostatnia edycja:
Ja Wam powiem dziewczyny, że też jakoś wolę drewniane łóżeczko...jest tak duży wybór i podobają mi się te w kolorze teak, taki napewno sobie zamówię..teraz jestem na zakupie wózka w przyszłym miesiącu łóżeczko..
Piszecie o problemach ze spaniem...jeszcze niedawno też tak miałam, ale ostatnio śpię jak dziecko..zdarza mi się tylko raz przebudzić w nocy..przewracam się na drugi bok i śpię dalej:-) tyle że chodzę późno spać..nie zmuszam się jeśli mi się nie chce...i pomimo tego że już nie pracuję to jestem bardzo aktywna w ciągu dnia, ćwiczę i zawsze na wieczór jestem zmęczona...pewnie to wszystko ma jakiś wpływ.....no i co najlepsze większość z Was to takie poranne ptaszki a ja zwykle wstaję koło 10 i to jak sobie nastawię budzik bo tak to bym pewnie jeszcze spała:-)
Jedynie co mnie denerwuje to moje porąbane sny..dzisiaj śniła mi się lokatorka z brzuszka:-) widziałam ją była taka dziwna w tym śnie...czy Wam też się śniły Wasze nienarodzone maleństwa??

kokoszka- tobie tez milego weekendu zycze... a Ikea tak lubie bardzo ten sklep... aszczegolnie meble z niego bo sa bardzo ale to bardzo dobre...

Mi brzuszek twardnieje coraz to bardziej... gwiazdeczka fika w nim jak szalona... i czasem mam taki bol ze szok...

reklama
Dziewczynki nie jestem w stanie nadrobić Was dzisiaj tyle napisałyście :-)
Akunia trzymam kciuki za Was, musi się udać. Najważniejsze że jesteś pod dobrą opieką i dostajesz leki.
Paula super że już widzisz koniec remontu. U mnie ciągle trwa, właśnie mąż tapetuje przedpokój.

Dzisiaj szalałam w kuchni bo jutro mamy imprezę. A po południu, kiedy Marcin wrócił z przedszkola okazało się że ma temperaturę. Moi panowie poszli do lekarza i okazało się, że Marcinek ma szmery w oskrzelach. Dostał leki i posiedzimy razem w domku. Ale przez tą tempkę taka maruda że nie do wytrzymania. Dobrze, że leki zaczęły działać to od razu humorek wrócił.
Miłego wieczoru i weekendu.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry