reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

mea culpa, ja się chyba już nie zmienię, ale nie ogarniam siebie i wszystkiego...
M pojechał dziś z Izą na basen, więc mam około 3 godzin dla siebie, a raczej na książki... zbyt ambitnie podeszłam do sprawy i za dużo wziełam sobie na głowę..., no normalnie nie wiem w co mam najpierw ręce wsadzić, w naukę, obiad, sprzątanie?
Madziu współczuję kłopotów z Kamilkiem, oby w końcu to się szybko skończyło...
mamstud, m&m's nie tylko Wam się wstawać nie chciało...

reklama
A mój młody zaczął robic dziwne kupy:/ takie wodniste je to co zawsze ale te kupki:/ nie wiem sama niby robi 2 dziennie ale sa całkiem inne niz kiedys. Zastanawiam sie czy to nie zęby. Przynajmniej byłoby to wytłumaczenie tej jego płaczliwosci ostatnio nawet w ciagu dnia jest nieznosny:/

mamstud, nie pomarzyc sobie moge ze odpusci:/ tzn ni robi awantur nocnych tylko zapłaczek i zasypia ewentualnie jak sie wybudzi to sie napijeje i zasypia, przewaznie w swoim łózku a czesem musze go na rece wziac.
barmanka tak jak bym czytala o swoim Kacprze, co prawda takie akcje juz s a coraz rzadziej no ale...
M&ms mam nadzieje ze szybko przejdzie dla mnie to jest meczące a ty w ciazy jeszcze eh...
MamaNIKi a ty masz jakis czas dla siebie czy to w grafiku twojego męza juz nie jest przewidziane?

Wybaczcie pisałam z pamieci i chyba nie wszystkim odpisałam ale cos mam z przegladrką nie halo... nie wiem cos sobie prztyknęłam i mi sie wylacza sama, musiałam wszystko w wordzie pisac zeby mi nize znikneło

małż trafił na naukę pływania i basen dla dzieci był zajęty a na basen dla dorosłych go z dzieckiem nie wpuszczą... wraca do domu... dobrze, że chociaż obiad zdążyłam zrobić.. dziś barszcz biały z jajkiem i ziemniakami i łosoś w sosie śmietanowym (albo koperkowym, o ile mam jeszcze koperek- babcia mi nasuszyła)...

tsarina - szkoda że z basenem nie wyszło.
co do "wkładania rąk", to ja jak Mikołaj był mały i studiowałam, to zazwyczaj sprzątanie zostawiałam sobie od wielkiego dzwonu - ale ja to ja - maniakiem porządku nie jestem. ;-)

my już zaliczylismy zajęcia dla maluchów - ja teraz siedze i odwalam papierową robotę,a Maja śpi - szczęściara. :dry:

Umi - może to faktycznie zęby.
U mnie Maja z kolei od 10 może dni, cały czas rękę do buzi wkłada, i też to wygląda jakby zęby - a to dziwne bo już ma wyrżnięte wszystkie. no chyba że jakiś nadkomplet jej idzie.. ;-)

m&ms Mój Kacper nie ma czwórek ale ja nie widze zeby miał jakies dziąsła popuchniete chyba ze szóstki ale one to póxniej chyba idą?
tsarina to masz kobieto pecha nie pouczysz sie za bardzo

hellloł :-)

Madziu - ojejku - 40 stopni??!!!! Biedny Kamilek.... Ciągle coś... marzę o tym, byś w niedługim czasie napisała, że Kamilek jest zdrowy - i trzymała się tej wersji baaaaardzo długo.
Dobrze, że teraz temperaturka spadła.. a to, że jest marudny to "normalne" - trzymajcie się Kochani :***

Mamstud - Kochana, drugi odbiór przeszedł - ale beze mnie. Szef mnie od piatku trzyma w biurze przez bite 8h (w czwartek jeszcze mogłam gdzieś wybyć). Teraz szykuje jakieś nowe kosztorysy, i kosztorysy powykonawcze z budów szefa. Może w środę wrócę na budowę (więc i może jakieś fotki karze sobie zrobić)

Z Jagody brzuszkiem już dobrze. Teraz mamy kupkę raz na dzień, albo nawet raz na dwa dni.

M&m's - nie grzesz - proszę... Ja nadal wstaję o 4:30... Buuuu....

Tsarina - uuuu - no to się pouczyłaś... i posprzątałaś... Ale - tego łososia to Ci nie daruję - JA GO CHCĘ!!!! i to TERAZ!!!!

A ja dzisiaj po pracy byłam w sklepie DiD - znacie http://didboleslawiec.pl/??
Zarówno sklep firmowy, jak i cała szwalnia pod export jest całkiem niedaleko mojego domku, a że ogłosili wyprzedaż, to... żal było sobie odpuścić.
I tym sposobem za 85 zł kupiłam: 2 kamizelki z futerkiem, 4 bodziaki z długim rękawkiem (z kołnierzykiem i hafcikami), 2 pary sztruksów w kolorze sliwki i cyrkoriami (ale to na rozm. 104 - bo na 92 były brzydkie albo w kolorze butelkowej zieleni, albo w sraczkowatym brązie... wiec Jaga bedzie miała za rok), sukieneczkę z welurku na święta, 6 bluzeczek z długim rękawkiem

Ostatnia edycja:
:tak:hej dziewczyny:-)

Bohaciefka-no to super że wszystko idzie po dobrej myśli:tak:
Umi-mój m raczej nie ma grafika;-)przed 9 otwiera warsztat i jest tam do wieczora-dziś zapewne się przeciągnie bo widze że ma cały czas kolejke,pogodynka postraszyła zimą i już ludzie odrazu tłumem opony zmieniają.Ja mam czas dla siebie jak mała śpi i to tak nie do końca bo zawsze jest coś do zrobienia,ale zostaje z małą jak ja jade na basen ,dziś np jade na fitnes i w środe też to z małą zostanie .Fakt że Niki będzie spała już o 20 ,ja mam fitnes na 20.30 jednak musze dojechać troszke.Fakt czasem jest samolubny bo twierdzi że cały tydzień pracuje to bynajmnie na ryby mu się należy pojechać.Było mi przykro że wolał ryby niż czas z nami ,ale co mu zrobie jak uparty jak osioł i ma hopla na punkcie ryb,zawsze się pocieszam że lepsze to niż jakby miał jakieś wypady z kumplami na piwo czy coś .Nawet ostatnio byłam w szoku bo jechałam z kumpelą na disco i nie marudził został z małą bez skomlania.Jak tam dietka trwasz dzielnie???

Mamstud-pracusiu już się nudzisz w domku ,a co ja mam powiedzieć już tyle mcy w domku,czasem to mnie nosi i strasznie się złoszcze ale wyjścia nie mam musze być z małą w domku,mam nadzieje że Niki dostanie się do przedszkola to cośik znajde.A jak ręka?mniej boli?mówisz ze niechciało Ci się dziś gotować-mnie czasem menczy to gotowanie dla ema coś innego ,ja coś innego i czasem Niki coś innego.Ja wiem czy ja taka uparta,raczej to mój m uparty jest jak osioł:tak::-Dwiesz zależy mi bardzo na straceniu wagi,nie ukrywam że mam ciężkie dni i chęć wysłania diety w diabły no ale jest 7kg mniej to już jakaś motywacja jest,a po fitnesie mam nadzieje że mi waga bardziej poleci:-)

Madzia-chyle czoła-twarda sztuka z Ciebie;-)postawa godna podziwu:tak:nie jedna mama by się już złamała ,całe szczęście że temperatura spada to teraz powinno być już lepiej ,mam nadzieje i też jak aga km czekam aż szybciutko napiszesz ,że Kamilek zdrowy jak ryba biega i szaleje :tak:tego wam życze dużo zdrówka bo to najważniejsze.

Tsarina -to faktycznie niewypał z tym basenem,dasz rade nie ma co kto jak nie ty!sprzątanko zostaje zostawić na potem i tyle (łatwo mi powiedzieć),choć wiem że napewno jak jest lekki bałaganik to Cię wkurza a przy naszych małych smykach to jest co robić.Wierzę że jest Ci ciężko.Jaki Iza?

Aga km-no kochana to zakupki udane i jeszcze za taką kaske:-)super:tak:Fanie że dziś troszke popisałyśmy-to już mi tak mniej tęskno:tak::zawstydzona/y:
Kasia,Marzenka-gdzie się podziewacie?
oczywiście Matysi też tu brakuje:tak:

Nic uciekam małej dać coś do przekąszenia ,potem skocze po zapasy beztłuszczoewgo żarełka i jade się pocić:-)obym nie wymiękła bo wstyd będzie.

Ostatnia edycja:
reklama
witam majóweczki:-)
no a dziś co tu tak pusto:szok: czyżby pogoda u was lepsza? U mnie za oknem nie bardzo ładnie szaro i buro:no:rany ile to się jeszcze będzie ciągło!Wole tak jak M&m'S zime ale taką mroźną z śniegiem nie chlapą:tak:Ciekawa jestem jak niki zareaguje na śnieg:-)w ubiegłym roku nie bardzo kumała co to śnieg a w tym roku mam nadzieje że saneczki się sprawdzą i dadza małej i nam sporo radości z zabaw na śniegu:-)i przydadza się na wypad w góry na Sylwestra:-)jak nic nam nie pokrzyżuje planów to tam będziemy balować z Nicol i emem:-)

wiecie co -wczoraj wbijam do owego Domu Kultury na fitness a tu mega zaskoczenie -prowadzącym był pan:szok:ażeby nie zrobić sobie obciachu powędrowałam na sam tył ,jednak nasz prowadzący uparł się i jako nowa musiałam ćwiczyć w pierwszym rzędzie:zawstydzona/y:Fakt zadowolona jestem z fitnessu nieźle dał nam w kość poziom wysoki no i myśle że dałam rade- bynajmniej gościu tak stwierdził.Mi wydaje się że nie tak do końca bo 2układy mi się kiełbasiły,mam nadzieje że je załapie:tak:Strasznie mnie zadziwia że taki wysiłek a gościu z bananem na buzi i z mega powerem leci z tym koksem jak niewiem co ,kurcze jak taki wysiłek może tak uszczęśliwiać dodam że to była 3cia godzina pod rząd jego zajęć,ja byłam na tych ostatnich.Kurcze a ja to taki leniuch ostatnio się zrobiłam i tylko czekam na moment kiedy można na kanapie przed tv poleniuchować,tak jest późnym wieczorkiem jak mała już śpi,a inni lecą na takich obrotach:szok:ech starość nie radość:-D

No nic uciekam do kuchni ,Niki jak wstanie to pakujemy się do auta i jedziemy do znajomej to dzieci bynajmniej się razem pobawią, Niki będzie tym czwartym rozbójnikiem :-)no bo ileż przez tą pogode można w domu siedzieć:no:miłego dzionka dziewczyny :tak:Mam nadzieje ,że wieczorkiem będzie co poczytać:-):tak:

Do góry