reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Witajcie ja jestem dzis tak zla:/ porazka. MOPS u nas to dosłownie obraz nędzy i rozpaczy:/

mamastud masakra podziwiam za stalowe nerwy
agakd a sprawdzasz jej kupi w sensie czy nie ma tam jakichś pasozytów? Znajoma jak córka złapała pasozyta to w sumie zielonych kupek nie miała ale były czestsze. Dostali jakies lekarstwo i jak ręką odjął
barmanka dobre z tą kolezanką!:-)

co do rajsopek to ja mam 3 pary z tego jedne przymałe:/ i musze ze 2 pary dokupić no i body z długim rekawem bo młodemu zawsze gazeta z gaci wychodzi

Nie nadrobie wiecej przepraszam was z góry
a i dodam ze w sobote pierwszy raz udał mi sie zakalec:/ jestem z siebie tak dumna jak mało kto. Jakos ostatnio pecha mam

witam się porannie z kawusią w ręku :tak:
Znajomi wyszli o 1.30 w nocy - dali rade co? :nerd: Ogólnie się wyspałam, mimo drineczków wypitych, synek jakby wiedział że rodzice zmęczeni nie budził sie w nocy ani razu, wstał o 7 na mleczko, a potem już o 9 na dobre - i tu pozdrawiam AgA ;-):happy:
A zapomniałam Wam powiedzieć że wczoraj po Figloraju pojechaliśmy na Howth, to taki portowy cypelek (portowy dla prywatnych jachtów), można tam kupić świeżą rybkę, zobaczyć foki przy latarni. Zazwyczaj tam wieje, i to bardzo, ale widok rekompensuje wszystko :tak::tak:

mamstud, miałaś wstawić przepisy w odpowiedni dział :-p Ja się nie czepiam (bo zaraz ktoś mi to wypomni :dry:) tylko może ktoś by kiedyś chciał z tych Twoich przepisów skorzystać kiedyś w przyszłości, a potem okazuje się że przepis nie jest w Przepisach tylko gdzieś indziej :tak:
Kaca po winie nie zazdroszczę - najgorsze co może spotkać człowieka :baffled::baffled: To ja już wolę swojego whiskacza z colą :-D
Czasem myślę, że po prostu poczekam, za kilka tygodni dostanę okres i będę mogła wmówić sobie, że po prostu mi się spóźniał....
a jakie masz @ regularne czy nie?
Bo przy moich mega nieregularnych 30-45 dni to tak na prawdę nigdy nie znam prawdy...i szczerze?..też jej nie chce znać :-:)-(

Moniq, do Ciebie też mam prośbę - przekopiuj ten swój przepis z ziemniaczkami (łącznie z fotkami) do odpowiedniego działu, ok? :happy:

m&m, wow kopniaczki ale super. Ja też kochałam ten moment kiedy cały brzuch mi się ruszał :tak:

Hejo majówki:-)
Mimo weekendu 4 strony natrzaskały.Pieknie:-D
Nadrbiam:
Mmatysia u mnie było to samo z palcami przedwczoraj tyle że to ja mądra przyczasłam Kamilowi palce nie widziałam że za mną stoi i zamkłam dzrwi na szczęście skończyło się tylko na małym rozcięciu paluszka ale tak płakał że byłam pewna ze mu złamałam palce
Uuuu biedny Kamilek:-(.

Hej.
Widać od razu że weekend,pustki jak zawsze.
Ja już po pierwszych zajęciach i było fajnie:tak:.Grupa zapowiada się ciekawie,wykładowca niczego sobie:-D,poza tym spodobała mu się moja "różowa marynarka"nieważne że była fioletowa i wytypował mnie na ochotnika do napisania referatu na następny zjazd:crazy:.
:-D:-D:-D.Nastepnum razem unikaj fioletowego to bedziesz miała spokój:-D. tak poważnie to super,ze grupa sympatyczna, chętniej sie wtedy chodzi na zajęcia.
hejo,
barmanko u nas na obiad było - "wiesz co" ;-) normalnie pysznosci. :-D
Nie no.Zamieniła pizzę na leniwe:-D:-D:-D:-D
Mmatysia - o Boziu... znowu pogotowie??!!! Kochana... ja to nie wiem jak Ty dajesz radę z tym Filipkiem... Próbowałam sobie wyobrazić siebie na Twoim miejscu... i kiepsko mi to wyszło (po tylu ladowaniach na Izbie Przyjęć, pewnie przy kolejnym "wypadku" padłabym na kolana i ryczała z bezsilności)
Oby paluszki Filipka szybciutko przestały bolec - buziaki od Cioci Agi i Jagodzi
Jakoś muszę wytrzymywać:-:)zawstydzona/y:.Najgorsze jest to że jemu zawsze się coś przytrafia jak w domu sa wszyscy.Chyba wtedy tracimyczujność:zawstydzona/y::dry:.Aga ja za każdym razem ryczę z bezsilności.
Za buziaczki bardzo dziękujemy:-)
Aj tam, brudzi nie brudzi! To o moją próżność chodzi! :-) Bluzeczek, tuniczek, sukienek, spódniczek Gaby to ja nawet nie jestem w stanie policzyć :-)
:-D:-D:-DPrawidłowo;-)
Pytałyście co u Jagi...
No więc napiszę, że... bez większych zmian ku lepszemu. Tylko do aktualnej godziny zmieniłam 3 razy pampera ( w tym 2 razy z pamperem przebierałam też rajstopy i bodziaki, ehhhh). Jutro umawiam się z kolejnym lekarzem - i chcę te skierowania na posiew. Kurcze... ponad tydzień na probiotykach, syropki, zmiana mleka ... i jak są 2 kupy dziennie to sukces. Zresztą Jaga po tej srogiej diecie, teraz jak "ukradnie" coś ze stołu, to od razu chowa i ucieka gdzieś w kąt żeby sobie zjeśc. Także... ze wstydem przyznaję, że... nie zawsze dopilnuję jej nowe menu.
Biedny szkrabek.Miałam nadzieję,że przynajmniej u was się ustabilizuje:-(
Ja bedąc w przychodni po skierowanie do chirurga też zażądałam konsultcji sprawie tych nszych biegunek.Co prawda bez krwi i śluzu jak u was ale za to 6-8 dziennie w formie płynnej:baffled: Lekarka od razu"to przez zęby" nie wytrzymałam(puściły mi nerwy po porannych przejściach na pogotowiu) i wywrzeszczałam,ze rozumiem przez zęby ale to 4-5 miesięcy ale nie 13! Chyba mój wybuch ją zaskoczył bo wypisała zalecenia ( probiotyki ,smecta,Hipp ORS,wyłączenie soków i owoców pestkowych,do każdego posiłku dodawanie kleiku ryżowego).Skierowania na badania nie dała kazała pokazać się w środę.:crazy:

Ze spraw bieżacych-rozpoczęliśmy remont.Dziś największy bałagan bo skuwają stare płytki:baffled:.Palec Filipa mieni się wszystkimi kolorami tęczy do tego codziennie wieczorem tworzy się 1,5 cm bańka z płynem surowiczym i ropą.Wieczorem po kąpieli mamy eldorado bo bańka pęka i rana na nowo się otwiera. Nocki znowu nieprzespane bo przeszkadza mu opatrunek i tak pobudki mam co 40-50 min.
Wesołe jest życie rodzica:baffled:

barmanka to masz strasznie nie regularne @ ja mam przewaznie co 30 dni przed ciazą co 28 ale teraz znowu dłuzsze miesiaczki mam eh:/
mamatysia a ja nie rozumiem czemu w polsce trzeba o wszystko skakać z zębami zeby potraktowano klienta, petenta, pacjenta jak człowieka.

reklama
Do góry