reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Witajcie Kobitki :-)

Mmatysiu - przepraszam, że dopiero teraz...

Wszystkiego najlepszego dla Twojego Komunisty!!!

Wyglądaliście zachwycająco!!! Mati to mega przystojniak... ma takie dorosłe spojrzenie :tak::-)
A Ty Sylwuś... no ciężko bylo oczy od Ciebie odkleić - rewelka!!! Tylko uśmiechu mi brakowało

"(...)Szogunki dla wybranych".... no błagam... oddam swojego... :wściekła/y:
Zasnęła dziś o 00:30 po 2 godzinach darcia japy... ja już nie mam siły...:no:
Zęby zębami, ale... Ona traktuje mnie jak "mięcidełko" (moje cyce) - ciągle musi mnie żuć....:dry: To już nie jest karmienie - to nałóg... wrrrrrrrrrrr

reklama
Martalis....te trampeczki które mamy mają twardszą podeszwe,tzn. taką gumową:tak:

no to takie same,a jak sie sprawuja?

mmatysia
to mieliscie zas przezycie z Filipem,zawsze cos

no niewiem czy tylko Filipy tak maja ,ze wszedzie wchodza ....Xavko tez tak robi ale, to sa chlopcy i musza broic

monika ja sie bardzo ciesze ,ze wkoncu sie doczekalam nowego,bo to co ja robilam przy kompie to mi starczyl ten stary ,wsumie tez mi sie cos nalezy co nie?

kasia pisalas kiedys ,ze Wiktoria musi isc do ortodonty i co bylyscie? Oliver dzisiaj ma termin i dostanie chyba ta na stale ,jak wszystko sie wyprostowalo.

agakm kurcze ,to Jagoda dalej tak usypia,myslalam ze juz nauczyla sie zasypiac predzej,bo nic nie pisalas,chyba ze przeoczylam,
moje dzieci chodza spac o 20.00 a pozniej mam czas dla siebie,z wyjatkiem piatku i soboty ,to Oliver moze dluzej posiedzeic.

Ostatnia edycja:
Martalis - było już dobrze... uczyliśmy ją samodzielnego zasypiania, i były efekty....
ale się rozchorowała... i miała problem z oddychaniem przez nosek, trzeba bylo jej non top odciagac katar...no i wyladowala z powrotem u nas.
No i zęby... Cholerne czwórki....

Aga , a Jagodziana je cyca w nocy? Jak nie to niech Marczo daje jej butlę i usypia.

wiesz co... napewno po kąpieli je cycka, i przy nim też wtedy usypia... ale później to Ona wymaga przytulenia się do niego, no i traktuje mnie jak smoczka...
Próbowalismy dać jej butlę - zapomnij.... koszmar.... Takie darcie następuje, że później nie możemy jej okiełznać.

Ja już chcialabym zakończyć karmienie... Wystarczy już tego dobrego....
Jednak Jaga ma zupełnie odmienne zdanie.....

Przepraszam, że sie wtrącam, ale mam taki sam problem mój Kostek ma rok i dwa tygodnie i nadal go karmie, juz nie mam siły. On tak samo jak Jagódka traktuje mnie jak smoczek, nie wiem jak go odstawić od piersi, o butelce zapomnij i smoczku też, taką bonanze urządza, że tragrdia.
POMOCY :(

Przepraszam, że sie wtrącam, ale mam taki sam problem mój Kostek ma rok i dwa tygodnie i nadal go karmie, juz nie mam siły. On tak samo jak Jagódka traktuje mnie jak smoczek, nie wiem jak go odstawić od piersi, o butelce zapomnij i smoczku też, taką bonanze urządza, że tragrdia.
POMOCY :(

no to "piątka". Troszkę mi raźniej :sorry:

Magdawo - ja już się naczytałam i mądrej lektury,i nasłuchałam mądrych rad... i po prostu trzeba bedzie to "przeboleć".
Mam w planach w tym tygodniu "na siłę" przystawiać ją do butli. Jeżeli będzie trzeba zabunkruje cyce (tu akurat użyję pasa poporodowego - jest na mnie za duży, wiec na czas karmienia podciągną go na piersi, i Jaga nie bedzie miala bezposredniego dostępu do nich). To samo będzie z nocnym usypianiem.
Musimy być mega konsekwentne.
Chyba innej rady nie ma... Mam nadzieje, ze nasze dzieciaki w miarę szybko zrozumieją, że nie damy za wygraną - bo nie damy, co...:sorry:???

aaaa - i nie przepraszaj - zapraszamy częściej :tak::-):-):-)

kasia pisalas kiedys ,ze Wiktoria musi isc do ortodonty i co bylyscie? Oliver dzisiaj ma termin i dostanie chyba ta na stale ,jak wszystko sie wyprostowalo.
Tak oczywiście byliśmy.I aparat na pewno będzie ,ale po zdjęciu okazało się że nie ma zawiązki jednej dolnej dwójki i nie będzie tego zęba w ogóle,teraz czekamy aż obie dolne 3 się przebiją i jak to się będzie rozkładało i po wakacjach mamy się zgłosić na aparat.
Aga to mogę życzyć tylko powodzenia w zamierzonym celu i trzymam mocno kciuki:tak:

Ostatnia edycja:
Aga ,no to niestety trzeba Jagodziankę załatwić bardziej drastycznymi środkami.Spróbuj być może pójdzie łatwiej niż Ci się wydaje.Dzieci są cwane i wyczuwają naszą uległość.

Magdawo,nie podczytuj tylko pisz. Zapraszamy częściej.

Kasiu, co dalej będzie z dwójką Wiki? Implant trzeba będzie robić?

To ja tak szybciorem się zamelduję :tak::tak:

My już po roczku - dziękuje Wszystkim za pamięć i życzenia mua :*****

Imprezka się udała. Tort wyszedł rewelacyjnie - jak i w wyglądzie tak i w smaku :-) Menu zbyt duże :sorry2: żarełka się zostało, więc dziś mamy "poprawiny" :-D:-D
Zaraz będą goście :cool2:

AgA, wszystkiego Najlepszego z okazji urodzinek
Tsarina, 100-tu latek życia
rwj7cx.jpg

Mamomatysia, uściski dla Mateuszka
2n105z.jpg

reklama
Dziewczyny ,mój diabełek chodzi!!! :szok::szok::szok:Najpierw zrobił trzy kroczki a teraz przechodzi pół pokoju za jednym razem.:tak:Chwieje się przy tym jak wypił z litra wódki.:-D:-D:-D:-D

Nie myślałam ,ze mu to tak sprawnie pójdzie.:tak:

Do góry