reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
nie czytalam opis to jest tylko jakas latwiejsza opcja montowania gondoli i spacerowki! ale te nowe modele odpadaja te male koleczka z przodu to porazka!
katarzynak83- miala watpliwosci co do budki przy spacerowce.
Jak t o jest z tą budką faktycznie taka nie zaciekawa, bo przyznam szczerze ze nawet nie zwrocilam na to uwagi??

czesc moje kochane mamuski!!!!!

niestety nie wiem co u Was slychac bonormalnie nie mam czasu!!! na nic!!! ale juz jestem w domku, wrocilismy wczoraj ,i jak juzsie skonczy te przygotowania skolei do sylwestra to obiecuje ze do wracam!!!! slowo harcerza:)))

ale jeszcze jedno:

chcialam Wam zyczyc cudownego ,pieknego,pachnacego dzidziusiam Nowego Roku!!!!
zeby to male szczescie pod serduszkiem zmienilo nasze zycie o 360 stopni !!! zmienilo na szczescie i milosc!!! wiecej milosci!!!
wszystkim zycze milego sylwestra:)!!!!!!!

Hej laseczki,
odebrałam właśnie wypis plus wyniki usg... Eh... ten lekarz to jakiś matoł, normalnych zdjęć zrobić nie potrafi... Zresztą same zobaczcie na Fotkach https://www.babyboom.pl/forum/maj-2009-f259/fotki-usg-i-nasze-brzuszki-18996/#post3008408 isntna żenada poprostu... nic nie widać...:wściekła/y:Ale mówi się trudno... Mam wszelkie wymiary Malca...
Wymiar dwuciemieniowy (BPD) = 47,9 mm
ATD (nie wiem co to) = 50,8 mm
Obwód głowy (HC) = 176,8 mm
Długość kości udowej (FL) = 30,3 mm
ALD (też nie wiem) = 48,5 mm
Wszystko wskazuje akurat na wiek ciązy. Obwód jamy brzusznej na + 4 dni (czyli na wczoraj 20t5dc)
Przyblizona waga płody (EFW) = 341g
Według wagi dzidziusia termin porodu mam na 22.05.09 :tak:
Tylko mi Dziad nic w CRL (długość dzidziusia) nie napisał :wściekła/y: myślałam, ze to 17cm to właśnie długośc, a tu lipa, nic nie wiem :wściekła/y: Ale doowiem się w poniedziałek mam nadzieję:tak:

Widziałam na allegro extra wózek, ale kurcze drogi:dry: zreszta zerknijcie same:
TAKO JUMPER 3W1+FOTELIK SAMOCHODOWY 0-11kg-wys 0 (513033505) - Aukcje internetowe Allegro
Buziaki!

Hej laseczki,
odebrałam właśnie wypis plus wyniki usg... Eh... ten lekarz to jakiś matoł, normalnych zdjęć zrobić nie potrafi... Zresztą same zobaczcie na Fotkach https://www.babyboom.pl/forum/maj-2009-f259/fotki-usg-i-nasze-brzuszki-18996/#post3008408 isntna żenada poprostu... nic nie widać...:wściekła/y:Ale mówi się trudno... Mam wszelkie wymiary Malca...
Wymiar dwuciemieniowy (BPD) = 47,9 mm
ATD (nie wiem co to) = 50,8 mm
Obwód głowy (HC) = 176,8 mm
Długość kości udowej (FL) = 30,3 mm
ALD (też nie wiem) = 48,5 mm
Wszystko wskazuje akurat na wiek ciązy. Obwód jamy brzusznej na + 4 dni (czyli na wczoraj 20t5dc)
Przyblizona waga płody (EFW) = 341g
Według wagi dzidziusia termin porodu mam na 22.05.09 :tak:
Tylko mi Dziad nic w CRL (długość dzidziusia) nie napisał :wściekła/y: myślałam, ze to 17cm to właśnie długośc, a tu lipa, nic nie wiem :wściekła/y: Ale doowiem się w poniedziałek mam nadzieję:tak:

Widziałam na allegro extra wózek, ale kurcze drogi:dry: zreszta zerknijcie same:
TAKO JUMPER 3W1+FOTELIK SAMOCHODOWY 0-11kg-wys 0 (513033505) - Aukcje internetowe Allegro
Buziaki!
Świetny ten wózek i taki bym bardzo chciała i ma kolorystykę jaka nam odpowiada (05) Muszę pokazać mężowi.

reklama
kulka1616- dobrze pisałas, to my tak czasami skaczemy, hahah pewnie z lenistwa piszemy juz tu zamiast przejsc do prawidlowego watku :p

Do góry