reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Nina to ja ostatnio skacze z wagą już do M się śmieje, że musi ubrania te większe z piwnicy przynieś

Roxy mnie też ostatnio słodycze nachodzą a to po świętach tak bo dostaliśmy po siatce słodyczy i się rozsmakowałam

No i ładnie siostra zadzwoniła że jedzie i kurde będzie tu przed 19 to bez sensu jechać jak po ogień...... i teraz trzeba ruszyć trybiki w głowie i szybko coś wykombinować.....

W ogóle siostrę mam w dołku totalnym Jej najlepsza przyjaciółka zginęła w środę wieczorem pod WKD wczoraj się dowiedziała i jest lipa......

Słyszałam o tym :unsure:
Trąbili w środę o tym wypadku w TVN Warszawa (przechodziła przez tory tak? To o to chodzi?). A tu Ty piszesz że to przyjaciółka Twojej siostry :baffled: W takim razie to musiała być jakaś młoda dziewczyna :confused:
Okropna historia :no: No i świat mały ...

Słyszałam o tym :unsure:
Trąbili w środę o tym wypadku w TVN Warszawa (przechodziła przez tory tak? To o to chodzi?). A tu Ty piszesz że to przyjaciółka Twojej siostry :baffled: W takim razie to musiała być jakaś młoda dziewczyna :confused:
Okropna historia :no: No i świat mały ...

nie miała jeszcze 18 lat chodziła do Zawodówki i wracała z praktyk. Dokładnie jak to sie stało bada policja. W ogóle lipa bo dziewczyna nie miała dokumentów tylko identyfikator i szkoła pierwsza się o tym dowiedziała :-( Siostrę będą ciągać bo to najlepsza przyjaciółka jej była Szkoda dziewczyny.....

barmanko - fajny ten pomysł z kalendarzem w podziece dla Rodzicow (u nas zawsze były kwiaty, a ostatnio kosze z róznymi upominkami - z przewaga slodyczy).

Ja też się zwykle spotykam z kwiatami. I też kombinowaliśmy co tu by wymyślić oryginalnego. W końcu padło na to że:
Ja śpiewałam piosenkę "Cudownych rodziców mam", M grał na gitarze, pożyczyliśmy rzutnik i duży płócienny ekran, w czasie piosenki leciały nasze zdjęcia z rodzicami od czasów dzieciństwa, na przemian moje i K. A na końcu wręczyliśmy im w ramkach nasze ślubne zdjęcie - nasz fotograf, dobry znajomy zresztą, pstryknął nam fotkę w czasie wesela (że niby do albumu), potem po kryjomu wydrukował ją w dużym formacie, oprawił w ramkę i na końcu piosenki rodzice je dostali. Połowa gości płakała, teściowie też, mama była wściekła na swoje zdjęcie z plaży :-D:-D:-D
Zaraz wstawię fotki z tej okoliczności

mam:

Załączniki

• 00090018.jpg
    00090018.jpg
    38,2 KB · Wyświetleń: 49
  • 00090019.jpg
    00090019.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 48
  • 00090022.jpg
    00090022.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 46
  • 00090023a.jpg
    00090023a.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 47
  • 00090026.jpg
    00090026.jpg
    32,9 KB · Wyświetleń: 48
  • 00090027.jpg
    00090027.jpg
    34,9 KB · Wyświetleń: 47
  • 00100001.jpg
    00100001.jpg
    30,5 KB · Wyświetleń: 49
  • 00100002.jpg
    00100002.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 49
  • 00090024.jpg
    00090024.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 52
  • 00100004.jpg
    00100004.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 47
przysuwałam pod kibelek kosz na bieliznę, wrzucalam jakiś ręcznik na ciuchy, i wsadzałam Malą do środka

No nie mogę :-D:-D:-D
Ale pomysły.
Ja tam gdzie nie pójdę to Lili wszędzie za mną ... i nie ma innej opcji ... chyba że się czymś wyjątkowo na macie zajmie ... ale za chwilę i tak do mnie przygna :tak:
Teraz np robiłam zupkę i siedziała koło moich nóg w kuchni. A bawiła się kruszkami znajdowanymi na podłodze ;-)

Ktoś tu pisał (nie pamiętam :sorry2::zawstydzona/y:) o zupce warzywnej Hippa. Dziś kupiłam i faktycznie, baaaardzo Lili smakowała. Chciałam znaleźć te kluseczki, ale nie mogłam. One też są Hippa?
Natomiast nic nie przebije zupek które robiłam Liliance już dawno temu i zamroziłam. Za każdym razem jak je jej daję to aż cała chodzi. One są zupełnie inne, takie aromatyczne i prawdziwe :tak:
Jak już skończę zmagać z nauką, to wreszcie zrobię małej pożądne zapasy :tak: Królik poporcjowany czeka sobie w zamrażalniku.

A tak w ogóle to pewnie zauważyłyście że jestem trochę w tyle z nadrabianiem. Jeszcze 3 strony i będę na bieżąco :-)

M właśnie wraca z lotniska :cool2:

reklama
Ja też się zwykle spotykam z kwiatami. I też kombinowaliśmy co tu by wymyślić oryginalnego. W końcu padło na to że:
Ja śpiewałam piosenkę "Cudownych rodziców mam", M grał na gitarze, pożyczyliśmy rzutnik i duży płócienny ekran, w czasie piosenki leciały nasze zdjęcia z rodzicami od czasów dzieciństwa, na przemian moje i K. A na końcu wręczyliśmy im w ramkach nasze ślubne zdjęcie - nasz fotograf, dobry znajomy zresztą, pstryknął nam fotkę w czasie wesela (że niby do albumu), potem po kryjomu wydrukował ją w dużym formacie, oprawił w ramkę i na końcu piosenki rodzice je dostali. Połowa gości płakała, teściowie też, mama była wściekła na swoje zdjęcie z plaży :-D:-D:-D
Zaraz wstawię fotki z tej okoliczności
U nas było podobnie, ale ponieważ ja zdolności wokalnych nie mam to śpiewała cudownych rodzców mam siostra M(śpiewa w chórze) a rodzice dostali zdjęcia w ramkach nasze obecnie i wmontowane w to nasze z przedszkola, ja księżniczka, a M kowboj, a z boku na zdjęciu był wiersz.

Do góry