reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Witajcie kochane mamusie z rana, widzę, ze wczoraj wywiązała się mała dyskusja z racji tego , że jestem osobą która ma dostęp do 3 wątków, chciałabym się wypowiedzieć w tym temacie:

Jak same wiecie często brakuje mi czasu żeby pisać na otwartym , przez co trochę zaniedbuję też pozostałe 2 wątki zamkniete, ale mogę śmiało powiedzieć, że na każdym z wątków są wyjątkowe dziewczyny z którym bardzo się zrzyłam i nie chcę wybierać!!!

Co do pomysłu połączenia wątków, uważam, że jest to raczej zły pomysł, ze względu na to, że dziewczyny się nie znają i za pewne nie chiałaby pisać o swoich problemach przed powiedzmy sobie obcymi osobami.

Jeśli chodzi o 2 wątek zamkniety, nie można mieć pretensji do dziewczyn z otawrtego, które są tu aktualnie, że utworzyły sobie zamkniety, w końcu na otwartym każdy może czytać o ich problemach i ucuzciach i trzeba to uszanować.

roxy31- kochana ja studiaowałam pedagogikę, mieliśmy mnóstwo psychologi i też starsznie mi się marzy.... szkoda, że nie mieszkamy bliżej może byśmy się zmobilizowały ;-)

reklama
miłego dzionka ;-)
może dziś z rana zakończymy ten głupi konflikt bo prócz niezdrowej atmosfery nie wnosi on nic sensownego do dyskusji.....
A to nie jest pole bitwy :wściekła/y: wszystkie jesteśmy majowymi mamusiami co za tym idzie dorosłymi i odpowiedzialnymi ludźmi, więc nie zachowujmy się jak smarkule.....

miłego dzionka ;-)
może dziś z rana zakończymy ten głupi konflikt bo prócz niezdrowej atmosfery nie wnosi on nic sensownego do dyskusji.....
A to nie jest pole bitwy :wściekła/y: wszystkie jesteśmy majowymi mamusiami co za tym idzie dorosłymi i odpowiedzialnymi ludźmi, więc nie zachowujmy się jak smarkule.....
Niezdrową jak najbardziej. Słów nie da się cofnąć a w momencie powstania konfliktu jakiegokolwiek wychodzi na wierzch kultura osobista. Wczorajszą wieczorną pseudodyskusją na tymże otwartym forum znieważyłyście nas tu wszystkie przez włączenie na zasadzie odwetu. Można mieć różne zdanie, czasem pikantniejsze w określeniach ale na pewno nie złośliwe i na zasadzie ja ci utrę nosa. Karygodne jest Wasze postępowanie (paula, Ty, ladygab), jestem zniesmaczona Waszą postawą, kulturą wypowiedzi i wchodzeniem z brudnymi butami tam gdzie panują czyste zasady i wzajemny szacunek. Nie mam przyjemności z Wami pisać bo Wam po prostu nie ufam.

Niezdrową jak najbardziej. Słów nie da się cofnąć a w momencie powstania konfliktu jakiegokolwiek wychodzi na wierzch kultura osobista. Wczorajszą wieczorną pseudodyskusją na tymże otwartym forum znieważyłyście nas tu wszystkie przez włączenie na zasadzie odwetu. Można mieć różne zdanie, czasem pikantniejsze w określeniach ale na pewno nie złośliwe i na zasadzie ja ci utrę nosa. Karygodne jest Wasze postępowanie (paula, Ty, ladygab), jestem zniesmaczona Waszą postawą, kulturą wypowiedzi i wchodzeniem z brudnymi butami tam gdzie panują czyste zasady i wzajemny szacunek. Nie mam przyjemności z Wami pisać bo Wam po prostu nie ufam.

Akurat moje pisanie wczoraj ograniczyło się do wymiany zdań z paulą, patusią i ladygab więc niewiem o co kaman

Dzień dobry:-)

Ankzoc...właśnie ja bym potrzebowała takiej mobilizacji:tak: szkoda kochana że nie mieszkasz bliżej:-(

Kasica....o jakim konflikcie mówisz...bo jeżeli chodzi o połączenie wątków to patrząc obiektywnie z perspektywy osoby która Was nie zna i Wy mnie też nie, nie jest to trafiony pomysł:sorry2:
Wogóle to czytając Wasze wieczorne posty poczułam się zniesmaczona niemiłymi uwagami odnośnie M&m,s i jakoś tak wpadłyście ni z gruchy ni z pietruchy,mogłyście się przynajmniej przywitać:sorry2::sorry2::sorry2:

A ja dzisiaj wyspana:-) Lece po kawusie,miłego dnia:-):-):-)

Dzień dobry:-)

Ankzoc...właśnie ja bym potrzebowała takiej mobilizacji:tak: szkoda kochana że nie mieszkasz bliżej:-(

Kasica....o jakim konflikcie mówisz...bo jeżeli chodzi o połączenie wątków to patrząc obiektywnie z perspektywy osoby która Was nie zna i Wy mnie też nie, nie jest to trafiony pomysł:sorry2:
Wogóle to czytając Wasze wieczorne posty poczułam się zniesmaczona niemiłymi uwagami odnośnie M&m,s i jakoś tak wpadłyście ni z gruchy ni z pietruchy,mogłyście się przynajmniej przywitać:sorry2::sorry2::sorry2:

A ja dzisiaj wyspana:-) Lece po kawusie,miłego dnia:-):-):-)

Roxy ja nawet nie proponuje połączenia wątków bo uważam to za karygodne. My znamy się na zamkniętym 1 wy na zamkniętym 2 a pisać razem możemy na otwartym

A przywitaać się nie było z kim bo już spałyście;-) Co do uwag to mnie już nie było

Kasico - liczyłam na Twoje mądre podejście do całego tematu :happy2::happy2::happy2:

JESTEM ZA zakończeniem tego "cyrku"!!! Bo żałośnie to wyglądało :sorry2:

A teraz może wyjaśnię istotę udzielnia dostępu do 2-giego forum zamkniętego (bo o to całą afera):
Kochane...
W sprawach drugiego wątku decyduje większość (także Paulo - masz rację, jednostki zawsze są wysłuchane, ale wybieramy opcje większości:sorry2:).
Nowe osoby wybierane są na zasadzie sondy/ankiety - w której każda z mam może się szczerze wypowiedzieć (głosuje się raz, ale jest opcja kilku wyborów). Pierwsza lista była stworzona na podstawie spisania wstecz wszystkich aktywnych mam z określonego przedziału czasowego (a Ty Paulo wpadłaś do nas w grudniu, więc powinnaś zrozumieć resztę mam, ktore od czasu porodu wchodzą codziennie na forum, żeby napisać choc 1 posta typu "hej, u nas jest... " - te osoby rzadko nadrabiają całą radosną twórczość otwartego, ale były aktywne i są nadal i My to szanujemy :tak:).
Na otwartym wątku udzielają się prawie wszystkie mamy z drugiego wątku. Nie zaniedbujemy nowych mam, które z czasem lepszego poznania zapraszamy do siebie.
Także Kochane, fakt iż kilka ze stałych(starych) forumowiczek Was pamięta nie przeważa - trzeba dać się lepiej poznać ogółowi i zbudować zaufanie.

Przypomnę jeszcze o jednej sytuacji: w marcu bądź kwietniu'09 była podobna sytuacja... Istniało jedno forum zamkniete z zamknietym w nim gronie mam - Mamy na otwartym były "zmuszone" pisać o sprawach bardzo delikatnych otwarcie wszem i wobec (Wy zapewne przeżywałyście podobne sytuacje) - ale ... Nas zignorowałyście (ja osobiście piszę nieprzerwalnie od roku - i termin 3 czy 4-miesiecznego udzielania sie na forum nie zadecydował o przyjęciu mnie do Waszego grona:dry:
Ale teraz to juz nie jest ważne - ja Was nie znam (wiekszości) - a na otwartym i 2-gim zamkniętym tworzymy mocno zgraną Rodzinę:tak::-):-):-)

Acha - My przyjęłyśmy wszystkie aktywne dziewczyny (nawet te, które były na 1 zamkniętym)

Na koniec napiszę - iż zapraszam Was na nowo do nas, dajcie się poznać, kto wie... Może w niedługim czasie oba zamkniete samoistnie się połączą :tak::tak::tak: (bez apeli, i opcji wyboru).
Pozdrawiam!!!

PauIa,ja mam wrazenie ,ze ta zadyma to Twoje dzieło_O co Ci chodzi bo ja nie kumam. Mam wrazenie ,ze chcesz dostęp do naszego zamknietego .Nikt Ci tego nie proponuje i jesteś tym wkurzona. Kasica pisze spokojnie bez nerwów a Ty juz zaczynasz wnosic nerwowa atmosfere.

i nikt nie wchodzi tu z butami... chyba ze przywlaszczylyscie sobie to forum na wlasnosc??? :confused:
bo wszystkie sa mamami majowymi i moga pisac....:tak:

Oczywiście paulo - wszystkie jesteśmy majówkami!!! Ba - mamy nawet Majówka -zorientowałaś się, że jest tu zalogowany 1 samiec - w postaci mojego M??? I dziewczynę, która jest mamą dużego już chłopca - ale lubi atmosferkę panującą na naszym forum i pisuje sobie z nami (chodzi o ele123456)

Nikt nie przywłaszcza sobie tego forum - i jesteśmy zawsze happy jeżeli nowa mama do nas dołacza (nastaje wtedy taki powiew "świeżości").
Nie możesz też powiedzieć, że Ciebie i patusię olałyśmy jak do nas powróciłyście - kurcze... szmat czasu minął od czasu ciązy i porodu i ... naprawdę fajnie, że się znowu zaczynacie udzielać :tak::happy2::happy2::happy2:

reklama
Do góry