reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Żeby nie być gołosłowną ...
Zamieszczam zdjęcia dla chętnych wrażeń :-D

A sałatka była z kapusty pekińskiej, ogórka zielonego, ogórka kiszonego, papryki, pora, cebulki czerwonej, łyżeczki majonezu, kilku łyżeczek jogurtu i oczywiście nieodłączny czosnek :tak:

ela
Ziemniaki dauphinoise robie tak
około 1 kg ziemniaków kroję na cienkie plasterki, 2 cebulki czerwone, cała główka czosnku (cebulkę w piórka, czosnek w plasterki) mieszam to wszystko w miesce.
200 ml śmietany 30% (ja kupuję tę kwaśną) mieszam z około 300 ml mleka pełnego, dodaję sporo tymianku, sól, pieprz, pieprz cayene, dziś dodałam też musztardę francuską (nie jest konieczna) i sporo świeżo startej gałki muszkatołowej. Układam ziemniaki w naczyniu, przelewam sosem, na koniec dociskam i rozkładam ser (w moim przypadku jest to mozzarella). Piekę około 40 minut (aż ziemniaki zmiękną)
 

Załączniki

  • IMG_3367.jpg
    IMG_3367.jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 42
  • IMG_3368.jpg
    IMG_3368.jpg
    42,8 KB · Wyświetleń: 39
Ja sałatkę jarzynową bardzo lubię ale oczywiście nie każda mi smakuje. No i jak to z czym jem ... :confused2:
Z niczym :-p
A to powinno się ją z czymś jeść?
U mnie w domu jada się po prostu z chlebkiem.
Jeśli jest podana na jakąś okazję to każdy kładzie sobie na talerzyk co tam lubi i wciąga taki misz masz :tak:
Ale ja zawsze jem ją samą
 
Zdziczalyscie:szok::szok::szok: Nie nadazam czytac,a dziec nie spi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Malinko,Aga-km,nie zaczynac bo to sie skonczy tak jaku mnie:no:
Ela,wwwoooowww:-D niezle

A Wy dalej o jedzeniu,boszeeee:-D
 
reklama
Do góry