reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

ankozc- o mnie zapomnialas w liscie urodzonych..... wspisz mnie z tym bociankiem... syn jakubek 22.05.2009 , 39 tydzien, waga 3,5kg dl. 58cm, jak tam pierwszy dzien w pracy??

mamamatysia- wszytskiego naj..:-D
ewka,km,boheciafka- wszytskiego naj dla 6 miesieczniakow..:-D

aga- k-m- dzieki za dobre slowo w sprawie spania kubusia i pracy

reklama
Dobry Wieczór Majóweczki:happy:
Ewka, K.M., Bohaciefka
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZ:happy:GO DLA PÓŁROCZ:happy:NIACZ:happy:KÓW:happy:

Musze teraz porobić pilnie cos na komputerze, mam nadzieję, że uda mi sie jeszcze dzis do Was wrócić:tak:.

Aha,
Z tego , co zdążyłam przeczytac kilka stron wstecz: ja pracuję jako "wolny strzelec":sorry:, więc śmiało mogę dołączyć do grona MNZ ( Mam Nieaktywnych Zawodowo;-):-D:-D).

no ładnie 15 stron ale najpierw co u nas , więc my po szczepieniu Filipek waży 7 kilo kruszyna jedna , a i na czwartek zabieg na węzidełko chciała bym już mieć to za sobą a właściwie za Filipkiem dobra zabieram się za czytanie

kasiu - rzeczywiście z Filipka kruszynka:tak::-). A ile mierzy?
Przykro mi z powodu tego zabiegu :-(- będę trzymała kciuki za pełen sukces zabiegowy oraz szybką rekonwalescencje. Oby go nie bolało za bardzo...

malgoss i reszta MNZ (idealny skrót małgoss i taki tajemniczy... a mamamatysia rewelacyjnie nazwała nasz obecny stan;-):tak:) :-D - ja tez póki co jestem na wychowawczym (póki nie znajde lepszej pracy od mojej obecnej, chodzi przede wszystkim o lepszego pracodawcę:confused2:)

A ja z kolejnym pytaniem. Bo dzięki Wam znalazłam fajny fotelik - Mmatysia dzięki;-) - więc teraz pytam czy posiadacie nawilżacze powietrza? Jeśli któraś się zna i ma to chętnie zapoznam się z opiniami. Z góry dziękuję;-)!

Monika - jupi! Sławek w końcu przyjechał!!!

nina, jeśli to będzie dla ciebie jakiś problem to proszę nie kłopocz się tym :tak: znajdę jakieś inne rozwiązanie :tak: i tak jestem ci wdzięczna za wszystkie odpowiedzi jakie do tej pory mi udzieliłaś :tak::-)
łoooo matko aż 800 stów wołają za żłobek ?? :szok::szok: masa kaski, jak na polskie wypłaty :zawstydzona/y:
a jak jeszcze mi powiesz że to jest mało to chyba z wrażenia sobie w kieliszek naleje:crazy::crazy:
tak serio to nie mam porównania, i stąd te moja słowa ;-)

A ja z kolejnym pytaniem. Bo dzięki Wam znalazłam fajny fotelik - Mmatysia dzięki;-) - więc teraz pytam czy posiadacie nawilżacze powietrza? Jeśli któraś się zna i ma to chętnie zapoznam się z opiniami. Z góry dziękuję;-)!

Monika - jupi! Sławek w końcu przyjechał!!!
Posiadamy.Firmę podam ci później bo gości mam na dole a wyskoczyłam na chwile żeby was pod czytać:-).
Tikanis-Dziękuję za życzenia:-)
Malgoss-Cudny skrót:-D:-D:-D
Zmykam do gości jak wrócę to mam nadzieję że klub AA wypije ze mną coś dobrego;-)

Posiadamy.Firmę podam ci później bo gości mam na dole a wyskoczyłam na chwile żeby was pod czytać:-).
Tikanis-Dziękuję za życzenia:-)
Malgoss-Cudny skrót:-D:-D:-D
Zmykam do gości jak wrócę to mam nadzieję że klub AA wypije ze mną coś dobrego;-)
O.K. Dzięki.
A ja chwilowo zawiesiłam członkostwo w klubie, bo mnie gardło boli i tabletki biorę, ale tak sobie myślę, że może by tak herbatkę z prądem...???

łoooo matko aż 800 stów wołają za żłobek ?? :szok::szok: masa kaski, jak na polskie wypłaty :zawstydzona/y:
a jak jeszcze mi powiesz że to jest mało to chyba z wrażenia sobie w kieliszek naleje:crazy::crazy:
tak serio to nie mam porównania, i stąd te moja słowa ;-)
Ja Ci napisze, ze to malo.
U nas jest prywatny zlobek za 1000zl z tym, ze w cenie jest juz wliczone jedzonko, jakie tylko je dziecko, mleczko, pieluchy. Wogole jest naprawde wypasiony, bo i spacerki robia te Panie jesli sobie rodzic zyczy. Sa jeszcze inne stawki, jesli dziecko zostaje tylko na popoludnia, wieczory, albo nawet na noc.

reklama
no tak a ja miałam napisać co u lekarza było....

więc tak, niestety.....
znowu musiałam użyć sterydu :-:)-( już nawet pisać mi się nie chce o tym wszystkim bagnie. szczerze - to liczyłam że jak przejde zupełnie na butle że to świństwo opuści nas... a tu dupa zbita!!

lekarka powiedziała mi coś co mnie wcale nie pocieszyło....

synek może być uczulony na jakis składnik (owoc lub warzywo), i niestety jeśli tan alergen jest podawany to swym wyglądem może przypominac skaze białkową - czyli czerwone suche place - mimo iż nie będzie to mleczny alergen...
nie wiem może jestem naiwna, ale myślałam że jak jest uczulony na coś tam (jakieś warzywo lub owoc) to te krostki powinny inaczej wyglądać od skazowych. :-:)-(

poleciła nam by w Polsce zrobić szereg testów alergicznych, nosi on nazwę Panel Pediatryczny - czy któraś z was miała z tym do czynienia? jak coś prosze o opinie...

a do tego momentu jestem uziemiona :crazy:
mogę oczywiście zastosować dietę eliminacyjną, tylko pytanie jak to zrobić u dziecka które ma już stałe menu w postaci zupek, mięsek, warzyw, deserków, kaszek... musiałabym WSZYSTKO przestać podawać, zacząć tak jakby miał 4miesiące - od wprowadzenia marchewki...

żałuje że wcześniej nie przeszłam na butelkę :zawstydzona/y::zawstydzona/y: mogłabym zrobić tą dietę eliminacyjną, a teraz jest za późno na to... (bo przecież nie mogę skazać 6-cio miesięczniaka pzy tak bogatym menu na powrót do samego mleka :eek::eek:).

zajebiście ciężko mi o tym pisać, myśleć, że już nie wspomnę o tym by wymyśleć coś sensownego :-:)-(

Do góry