reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Tsarina z coneco już zrezygnowałam.
Ja tam nie wiem jak te testy wyglądają, ale jednak to do mnie przemawia. A przy tym foteliku były robione przy prędkości 72km/h, a ja też szybciej jechać nie będę. No, a poza tym nie jest drogi, a i ta cena do mnie przemawia.

Chyba źle napisałam, test wg mnie przeprowadzony bardzo pomysłowo. Wygląda to mniej więcej tak, że producent zgłasza fotelik do testowania, ADAC wysyła "kogoś", kto kupuje pierwszy lepszy fotelik producenta w pierwszym lepszym sklepie, potem "zgarnia" kogoś zupełnie zielonego w temacie, żeby wg instrukcji obsługi zapiął fotelik w samochodzie- wg tego określa się czytelność instrukcji, później "uwala" się ten fotelik tym, czym mogłoby to zrobić dziecko, a ów "zielony" to czyści- no i już wiadomo, co się tak sprawdza, na końcu są testy zderzeniowe. Mnie się to podoba, bo co innego test fotelika, gdzie "specjaliści" zapinają go dokładnie tak jak powinno sie, nie przeoczając nic, a co innego, jak robi to laik. Wg mnie test przemyślany pod każdym względem, tylko, że kosztowny. Oczywiście najbezpieczniejsze są foteliki z systemem ISO FIX- tylko, że to są specjalne foteliki do konkretnych samochodów, więc i swoje kosztują...

reklama
czesc dziewczynki.. ja bylam na wyjezdzie, dzis wrocilam i padam,, zaraz ide spac... nadrobie was jutro... jutro pierwszy dzien pracy.. brrrr:-(

oj,
Tikanis,
Zyczę powodzenia w pracy i w miarę bezbolesnego rozstania z Kubusiem:sorry:.

Dobrze, ja się pożegnam, bo udało mi się dobudzić mężulka;-):-D.
Dobrej nocki, kochane

Żeby sprawdzic fotelik, tak, jak podpowiada mąż Tsariny, to lepiej nie zamawiać przez internet, co?:sorry:
To ja się chyba tez na ten Ramatti Venus zdecyduję:sorry:. Ale na razie jeszcze nie kupuję.
Idę zaraz na tv- jest fajny film na TVP1. Mój M. sie położył, ale prosił, żebym go obudziła na film. Ale jak go nie dobudze, to włączę nagrywanie;-)
Ja oglądałam w sklepie i Coneco i Romera i Chicco i Maxi cosi i właśnie Ramatti(miałam chętkę na ten:Fotelik samochodowy Ramatti Star Isofix 9-18 kg ale ze względu na to, że musimy kupić szybko fotelik a święta za pasem więc liczy się cena:sorry: poza tym za 3 lata i tak przesiądzie się do Graco po Matim).Najpierw zdecydowana byłam na 99% na:FOTELIK BABY DESIGN ESPIRO OPTIMA
ale już pisałam, ze jak włożyłamhttp://www.allegro.pl/item810958241_fotelik_baby_design_espiro_optima_0_25kg_w_wa.html małego w kurtce to się nie mógł ruszyć:-(

Tikanis-Trzymam kciuki za pierwszy dzień w pracy.mam nadzieje, ze upłynie bezstresowo:-):-):-) tego ci życzę.Zdaj relacje po powrocie.

Kobitki a gdzie wywiało Confi,Moniqsan, Słonko?Aga k m chyba sie gości a Mamstud ma chrzciny a gdzie reszta???

Tsarina właśnie patrzałam na te foteliki z tym isofixem, ale w naszym samochodzie tego nie ma...

Tikanis trzymam kciuki jutro!!! Ja wracam za tydzień... Już mnie cholera bierze...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Tikanis-Trzymam kciuki za pierwszy dzień w pracy.mam nadzieje, ze upłynie bezstresowo:-):-):-) tego ci życzę.Zdaj relacje po powrocie.

Kobitki a gdzie wywiało Confi,Moniqsan, Słonko?Aga k m chyba sie gości a Mamstud ma chrzciny a gdzie reszta???
Ja już też się ostatnio o nie dopytywałam...
A Ty pracowałaś przed ciążą?

reklama
Do góry