reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Ja własnie podałam witaminę c, zapsikałam sól morską i wysmarowałam maścią pulmex baby. Krople do nosa gdzieś mi wcielo i nie wiem gdzie. Jutro wizyta w aptece.

reklama
z tego , co piszecie z Mamąmatysia, to te foteliki, które są od 9 kg można rozkładać do pozycji leżącej?:confused:
Tu masz specyfikacje tego fotelika Ramatti Venus

Przeznaczony dla dzieci od 1 roku życia do około 4 lat i wadze od 9 do18 kg ,czyli grupy I.

Posiada Europejski Certyfikat Bezpieczeństwa zgodnie z normą ECE 44/03.

Pomyślnie przeszedł próby zderzeniowe w prestiżowej niemieckiej firmie konsumenckiej ADAC.

Montowany w samochodzie przodem do kierunku jazdy.

1 Bezpieczeństwo zapewniają pięciopunktowe regulowane pasy zapinane szwedzkim zamkiem, jednym z najbezpieczniejszych na świecie.
2 Pewność i stabilność fotelika zapewnia opatentowany przez RAMATTI rewelacyjny system blokady samochodowych pasów bezpieczeństwa.
3 RAMATTI Lock System- informuje o prawidłowym zablokowaniu pasa samochodowego.
4 Optymalną ochronę zapewniają specjalnie wyprofilowane, głębokie boki fotelika, wzmocnione dodatkowo obszerną wkładką styropianową przy głowie dziecka.
5 System szelkowych pasów bezpieczeństwa, pozwala jednym pociągnięciem dopasować go do rozmiaru dziecka.
6 Wygodna w obsłudze pięciostopniowa regulacja pochylenia fotelika.
7 Wygodna, bawełniana, pikowana tapicerka ze specjalnie wyprofilowaną wkładką , zapewnia dziecku maksimum komfortu.
8 Fotelik ważący niecałe 6 kg nie sprawia trudności przy przenoszeniu.
:-):-):-)

test ADAC to koszt 20 tys. Euro, stąd niemal żaden polski producent fotelików ich nie ma, właśnie mi opowiada, jak te testy wyglądają... no, ciekawe, muszę przyznać... jakby Was to interesowało, to potem opiszę. Testy testami, ale jakoś ufam osądowi męża i tam ten test mi osobiście nie jest potrzebny:cool2:

Tsarina z coneco już zrezygnowałam.
Ja tam nie wiem jak te testy wyglądają, ale jednak to do mnie przemawia. A przy tym foteliku były robione przy prędkości 72km/h, a ja też szybciej jechać nie będę. No, a poza tym nie jest drogi, a i ta cena do mnie przemawia.

Mmatysia a będziesz go kupowała przez internet czy w jakimś sklepie?

Tsarina z coneco już zrezygnowałam.
Ja tam nie wiem jak te testy wyglądają, ale jednak to do mnie przemawia. A przy tym foteliku były robione przy prędkości 72km/h, a ja też szybciej jechać nie będę. No, a poza tym nie jest drogi, a i ta cena do mnie przemawia.

Mmatysia a będziesz go kupowała przez internet czy w jakimś sklepie?
Raczej przez net bo ogólnie zwiedziłam mnóstwo sklepów i niestety wiele nie prowadzi tej marki:-( poza tym w sklepach mówili cenę ok 330 zł wiec to prawie 100 różnicy a za stówę to mogę chłopcom jakieś fajne gadżety kupić:happy:

barmanka79- kochana próbowałam ja oszukać, ale mała jest cwana jedna noc napiła się wody na druga nockę była już awantura , zacisniete ustka i odpychanie butli :crazy: tak łózeczko już wczesniej pokazywałam, ale wkleiłam jeszcze raz bo malgoss . Kurcze szkoda, ze sie nie dogadaliscie z rodzinką w sprawie łóżeczka, jednak turystyczne jest super. Oj kochana mscisz sie na mezulku, ciekawe kiedy to zauwazy :cool2:

florencja- przykro mi z powodu smierci dziadka :-(

tsarina- brawo dla Izulki za jej piekny rozój :-)

marzena80- wiesz co całkiem fajne sa te foteliki coneco fotelik zenith Foteliki ********** i jest od 9-25 kg

mamamatysia- ojejka biedny Fifi :-(mój zięciulek :-D duzo zdróweczka życzy Majeczka ( ale się zrymowałam)

reklama
Żeby sprawdzic fotelik, tak, jak podpowiada mąż Tsariny, to lepiej nie zamawiać przez internet, co?:sorry:
To ja się chyba tez na ten Ramatti Venus zdecyduję:sorry:. Ale na razie jeszcze nie kupuję.
Idę zaraz na tv- jest fajny film na TVP1. Mój M. sie położył, ale prosił, żebym go obudziła na film. Ale jak go nie dobudze, to włączę nagrywanie;-)

Do góry