reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

K.M. i Filipku - wszystkiego najlepszego od Cioci Agi i Jagodzi:tak::-):-):-)!!!

a My znow wyspane- dziś obudziłyśmy się o 10:00:-). Ale pomimo pieknej pobudki, teraz Jaga marudzi i sama nie wie co chce:eek:...Ehhh - mógłby już ten drugi ząbek jej się przebić:confused2:

Pogoda u nas nie za ciekawa - szaro, deszczowo - a ja do 15:00 muszę złozyć poprawione podanie o wychowawczy (wcześniej napisałam bez terminowo - a koleżanka (kadrowa) zasugerowala abym poprawiła na rowne 3 lata - czyli do 05.11.2012 r.), no i do podania mialam dołozyć jeszcze 2 oświadczenia.

confi - bardzo się cieszę, że z Damiankiem jest już lepiej - wysypka zapewne lada chwila zniknie

tikanis - ja bym chyba siedziala w domku przez te 3 lata, skoro otrzymujecie 1200 zł z Czech - zawsze możesz sobie cos dorobic w domku ;-) a chwil z Kubusiem nikt Ci nie zabierze :tak::-)

barmanko - no tak - Prezes powróciła - trzeba będzie barki pozapełniać ;-) :*

reklama
ostraszko - barmanka kiedys wstawiala tu test fotelików.. niestety strony jakos nie chce mi się szukać (mała mi marudzi z tyłu) - mam nadzieje, że barmanka bedzie na tyle miła i raz jeszcze wstawi tu tego linka:tak::-)

ja mam Maxi Cosi Priori i.. jestem zadowolona. Ale nie mamy zaliczonej żadnej dłuższej podróży w tym fotelu, więc.. nie będę Cie póki co na niego namawiać:happy:

Patik - Hannusia
Monisqan - Lilianka
K.M. - Filipek

EWKA - ADRIANEK (dopiero zauważyłam suwaczek i coś czcionka nie chce się zmienić)

KOCHANE PÓŁROCZNIAKI (I ICH MAMUSIE) WSZYSTKIEGO DOBREGO,
BIAŁYCH ZĄBKÓW DELIKATNYCH DLA CYCOLÓW,
POSTAWY PÓŁSIADŁEJ BEZ SPADKÓW NA BOKI,
APETYTU WILCZEGO A PODNIEBIENIA NIEWYBREDNEGO,
SPOKOJNEGO SNU NOCNEGO A DZIENNEGO NIEKONIECZNIE,
KUPEK PACHNĄCYCH I BRĄZOWYCH,
GADULSTWA NICZYM NIESKRĘPOWANEGO,
SPACERKÓW W SŁOŃCU I DESZCZU,
BUZIOLI RODZICIELSKICH ROZEŚMIANYCH (NAWET TYCH NIEWYSPANYCH:-p),
DUUUUUUUUUUUUUUUUUŻO RADOŚCI
ŻYCZY CIOTKA AGULA Z MAŁGOŚKĄ

Ostatnia edycja:
Rodzice zapytali wczoraj co chce dostać na urodziny...zgadnijcie o co poprosiłam;-)
Gapa ze mnie... O co poprosiłaś??? Bo ja w zgadywaniu to nie za dobra jestem...;-)

Wczoraj poznałam kandydatkę na nianię do Gaby. Pani tak około 40, w sumie miła, pogadałyśmy. Wracam do pracy od stycznia ale umówiłyśmy się, że do tej pory będzie przychodzić tak 3-4 razy w tygodniu żeby poznać Małą, jej zwyczaje, no i żeby Gaba się do niej przyzwyczaila. Zgodziła się na stawkę jaką jej zaproponowałam. Mam nadzieję, że będzie ok....
Miłego dnia!
Fajnie, że opiekunka Ci odpowiada i że się dogadałyście. A jeśli można zapytać to jaka stawka została uzgodniona? Bo ja pojęcia nie mam na ile opiekunki się cenią... Jeśli nie chcesz pisać to po prostu zignoruj tego posta:tak::tak::tak:

BARMANKO!!!!! WITAJ!!!! STĘSNIŁAM SIĘ ZA TOBĄ, MELODYJNOŚCIĄ TWOICH WYPOWIEDZI I WOGÓLE:-):-):-)

A MĄŻ DO WYCHŁOSTOWANIA.

A teraz wyjawię Wam mój szatański plan utarcia mojemu M zarozumiałego nosa:
Otóż ten tydzień mam do pracy na rano na 2h, dzisiaj ostawiłam M dwie córki do nakarmienia, ubrania i starszą do zawiezienia do przedszkola. I co? wracam z pracy a Gaba oświadcza (uchachana), że tata zrobił jej dzień wolny!!!!!! Wróciłam o 11.15 a mój M od 8.00 rano zdążył dać dziewczynkom śniadanie i ledwie się umyć:-D:szok::-D. Dobrze, ze nie widział uśmiechu skrywanego na mej rozbawionej twarzy i cichą satysfakcją, że z organizacją to mu kiepsko wychodzi. Szacuneczek dla żonki. Upomnę się o słowa skruchy.

Owca a nie macie możliwości sami zamieszkać? Ja kiedyś przerabiałam mieszkanie z teściami - zaraz po ślubie i nie dobrze to się skończył:no: Efekt był taki, że przez 3 lata z teściową nie rozmawiałam:tak:. W końcu wszystko się poukładało i teraz chwiliowo znowu tu jestem, ale wszyscy wiemy, że to już nie długo potrwa i jakoś tak żyjemy w tej komunie. Z moimi rodzicami też nie wyobrażam sobie mieszkania. Tzn. w szczególności z moim Tatą, bo z Mamą to by było o.k., ale mimo wszystko wole biedniej, ale u siebie! Robie co chce, żyje jak chce! No, a taki mały pokoik na trójkę już niedługo przestanie pasować;-);-);-)

owca - za nic w swiecie bym się nie przeniosła do teściowej:no::no::no:. Wróże Wam maxymalnie tydzien spokoju i ugody. Nie wiem jak jest teraz u Twojej mamy, i jak Twój M się u niej czuje...Ale i ja jestem za czymś malutkim, ale oddzielnym (ja mam bardzo podobna sytuację, aczkolwiek mam jakby swoje wlasne mieszkanko:pokój, kuchnia, łazienka, w domu moich Rodziców. Wiec co by nie było - czasami nawet się nie widujemy)

reklama
Do góry